Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fargene kommer

Fargemangfoldet er uten tvil på vei inn i norske hjem. Men hvilke farger skal vi bruke? Og hvordan skal vi slippe dem inn?

 • Portobello Multi fra Sanderson/INTAG.

  Foto:

 • Karlslund fra Borge.

  Foto:

 • Flamenco fra Eijffinger/Astex.

  Foto:

 • Flamenco fra Eijffinger/Astex.

  Foto:

 • Karlslund fra Borge.

  Foto:

 • Jardin d'hiver fra Fantasi Interiør.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

- Det er ingen som tviler på at fargene kommer. Alle trendbyråer og interiøreksperter er enige. Men samtidig er det lenge siden man sluttet å snakke om én regjerende retning i trendbildet, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Ifølge ifi.no handler det nå om å skape sin egen stil og bruke de fargene som er riktige for seg. Ikke mal veggene røde eller møblene grønne bare fordi det er en trendfarge, finn heller den fargen som tiltaler deg mest og som du vil leve godt med.

- Man må stole på egen magefølelse og vurderingsevne. Det er ingen fasit. Folk må tørre å leke og slippe seg løs, oppfordrer Owren.

Hent inspirasjon i omgivelsene

Naturen har lenge vært en viktig inspirasjonskilde til interiøret, og slik kan det fortsatt være.

- Gatene i Milano og New York er spennende steder å hente inspirasjon, men man kan like gjerne ta en tur ut, gå sakte og observere farger og sammensetninger i naturen.  Det er noen fantastiske fargeskift i naturen, det gjelder bare å legge merke til dem og aller helst snakke om dem. På den måten vil vi bli bedre kjent med våre egne preferanser og tryggere når vi skal velge farge. Jeg har stor tro på at det er sunt både for sinn og skinn, sier Owren.

Interiørmagasiner er flotte inspirasjonskilder, og er glimrende verktøy når en vil ha impulser og ideer. Men å kopiere bladene slavisk er mer en reserveløsning.

- Hele tanken er at man skal bruke de fargene som er riktige for en selv. Da nytter det ikke å gå til naboen eller en venninne og kopiere stilen deres. Det som er riktig for dem, er ikke nødvendigvis riktig for deg. Farger er personlig, avslutter hun.

Oppdatert: 25.04.2012  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]