Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

5 oppskrifter på fargevalg til terrasse og fasade

Når terrassen skal freshes opp, skaper du harmoni ved å velge en farge som står i stil til fasaden. Men hvilken beisfarge passer til huset? Svaret kan du finne i Butinox’ nye fargekart for terrasse.

cloud_download
fullscreen
 • 5 oppskrifter på fargevalg til terrasse og fasade

  Foto: Butinox

 • TIDLØS ELEGANSE: På bildet er terrassegulvet beiset med Butinox Terrassebeis i årets nye farge «1020 Tåkeslør» og veggene er malt med Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis i «954 Aske».

  Foto: Butinox

 • TIDLØS PALETT: Grått er en perfekt farge dersom du ønsker å tilføre andre farger, men likevel holde et stramt uttrykk på terrassen. Kombiner med jordfarger for å få et varmere uttrykk, eller bruk duse, kalde farger på detaljer for en kjøligere, røffere stil.

  Foto: Butinox

 • GYLLENT TRE: Det naturlige og ekte er i tiden. Fargen Butinox Terrassebeis «1003 Gylden» fremhever det naturlige treverket. Mot en fasade i grått med lysgrå og sorte detaljer får man en perfekt balanse i uterommet.

  Foto: Butinox

 • GYLLEN PALET: Mot en fasade i grått med lysgrå og sorte detaljer får man en perfekt balanse i uterommet.

  Foto: Butinox

 • BEROLIGENDE BRUNT: «1007 Tjærebrun» er en gyllen brunfarge som passer godt sammen med varme aksenter.

  Foto: Butinox

 • BEROLIGENDE PALETT: Sammen med en varme gråbeige veggfargen «5758 Strå» blir den tjærebrunt ekstra lekkert.

  Foto: Butinox

Annonse

Med to-tre års mellomrom trenger de fleste treterrasser å pusses opp og få på et nytt strøk beis. Da er det en lurt på passe på å rense treverket fra gammel beis, og finne en ny beisfarge som passer til fasaden. Ved å bruke farger som passer sammen på de store flatene og på gjenstander i aksentfarger, skaper du en flott harmoni på uteplassen.

– En terrassebeis som matcher husets farge, fargene på utemøbler, pyntegjenstander og blomster, løfter hele uterommet, sier Jenny Bull-Gustavsen, fargesjef hos Butinox

16 populære farger

nytt fargekart

NYTT FARGEKART: Med fargekombinasjonene fra Butinox Terrassebeis Fargekart er det lettere å skape et utemiljø med farger som matcher.  Butinox Terrassebeis kan blandes i mange ulike farger. De 16 mest populære fargene finner du i årets nye fargekart.
camera_alt (Butinox)

I det nye fargekartet for Butinox Terrassebeis, presenteres de 14 mest populære fargene, sammen med to helt nye, moderne farger. Men ikke en gang fra et begrenset utvalg, er det alltid enkelt å vite hvilken farge som passer til husfasaden.

I fargekartet får du derfor god og enkel veiledning til hvordan du velger riktig farge til hele uteområdet, ikke bare terrassen. Kartet gir deg fem oppskrifter på gode fargekombinasjoner med utvalgte fasade- og beisfarger.

– For å gjøre det enkelt for deg å velge farger som passer sammen, har vi laget fem spennende kombinasjoner med fager som harmonerer med hverandre. Dette gir et godt vink om hvilke terrassebeisfarger som passer til ulike utendørs veggfarger, samt hvilke farger du kan bruke på detaljer som blomsterpotter, utemøbler og pyntegjenstander for å løfte helhetsinntrykket, sier Butinox´ fargesjef Jenny Bull-Gustavsen. 

Husk forarbeidet

Uansett om du ønsker å beholde eksisterende farge eller skifte til en ny, er forarbeidet viktig for å få best mulig resultat. Produktene kan brukes på terrasse og utemøbler av alle typer treslag og gir et resultat som er godt under bare sommerføtter. Butinox Terrassebeisfjerner fjerner gammel beis og renser treverket.  Etterpå vaskes gulvet med Butinox Terrasselysner som nøytraliserer terrassebeisfjerneren og gir riktig fargenyanse når du påfører ny beis.

Her er fem oppskrifter på et harmonisk uterom:

1. Tidløs eleganse med grått

Tåkeslør og Aske

TIDLØS ELEGANSE: På bildet er terrassegulvet beiset med Butinox Terrassebeis i årets nye farge «1020 Tåkeslør» og veggene er malt med Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis i «954 Aske».
camera_alt (Butinox)


stramt med grått

TIDLØS PALETT: Grått er en perfekt farge dersom du ønsker å tilføre andre farger, men likevel holde et stramt uttrykk på terrassen. Kombiner med jordfarger for å få et varmere uttrykk, eller bruk duse, kalde farger på detaljer for en kjøligere, røffere stil. 
camera_alt (Butinox)

Grått er en perfekt farge dersom du ønsker å tilføre andre farger, men likevel holde en nøytral base på terrassen. Kombiner med jordfarger for å få et varmere uttrykk eller bruk duse, kalde farger på detaljer for en kjøligere, røffere stil.
Her har vi beiset terrassegulvet beiset med Butinox Terrassebeis i årets nye farge «1020 Tåkeslør» som står fint mot veggen som er malt med Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis i fargen «954 Aske».        

2. Gyllent tre med lyse og mørke nøytraler

naturlige farger

GYLLENT TRE: Det naturlige og ekte er i tiden. Fargen Butinox Terrassebeis «1003 Gylden» fremhever det naturlige treverket.  Mot en fasade i grått med lysgrå og sorte detaljer får man en perfekt balanse i uterommet.
camera_alt (Butinox)


sorte detaljer

GYLLEN PALETT: Mot en fasade i grått med lysgrå og sorte detaljer får man en perfekt balanse i uterommet.
camera_alt (Butinox)

Butinox Terrassebeis «1003 Gylden» balanseres perfekt mot en vegg med den kjølige fargen «953 Riddergrå» fra Butinox Futura. Med Quick Bengalack Universal kan du leke deg med farger og fornye interiøret når du ønsker!
Her gir fargene «5918 Temperert» og «150 Sort Blank» på detaljene en industriell, stilfull look.

3. Beroligende brunt & grønne innslag

gyllen brunfarge

BEROLIGENDE BRUNT: «1007 Tjærebrun» er en gyllen brunfarge som passer godt sammen med varme aksenter. 
camera_alt (Butinox)


gråbeige og tjærebrunt

BEROLIGENDE PALETT: Sammen med en varme gråbeige veggfargen «5758 Strå» blir den tjærebrunt ekstra lekkert. 
camera_alt (Butinox)

Butinox Terrassebeis «1007 Tjærebrun» blir ekstra lekker kombinert med den varme gråbeige veggfargen «5758 Strå» og med grønne innslag på møbler og andre detaljer.
Quick Bengalack Universal har et bredt fargeutvalg både i basisfarger og trendfarger – som duse «5948 Core» og dypgrønne «117 Bladgrønn Blank». Fargen «5502 Krem» setter prikken over i-en.

4. Stilfull sort med rødlige nyanser

sort og rødt

STILFULLT SORT: Med sort terrassebeis får uteplassen et stilfullt uttrykk. Her i fargen «1019 Svart», som passer godt mot ulike rødtoner. 
camera_alt (Butinox)


sort terrassegulv

STILFULL PALETT: Veggfargen «604 Java Teak» er en varm brunsort farge som binder sammen det sorte terrassegulvet med de rødlige aksentene. 
camera_alt (Butinox)

Butinox Terrassebeis «1019 Svart» gir uteplassen et stilfullt og rått uttrykk. Med Butinox Futura «604 Java Teak» på veggen får du et varmt skjær som gir et vakkert spill mot det sorte.
Alt kan fornyes med Quick Bengalack! Sett de lekre rødtonene «5926 Frappe», «5932 Skinn» og «5933 Årgang» på møbler eller andre detaljer for å løfte helhetsinntrykket.

5. Varme nyanser ton-i-ton

frisk nyanse bryter opp

TON-I-TON: Bryt opp med en lys frisk nyanse for å sette den siste prikken over i-en på interiøret i uterommet. Beisen her er den nye fargen Butinox Terrassebeis «1021 Eleganse» og veggen er malt med «5956 Funkisbrun» fra Butinox Futura.
camera_alt (Butinox)


Frisk nyanse bryter opp

TON-I-TON PALETT: Den kjølige bruntonen Butinox Terrassebeis «1021 Eleganse» er en perfekt beisfarge om du ønsker en lun atmosfære på terrassen. Ved å leke deg med ton-i-ton jordfarger på interiøret blir helheten harmonisk og innbydende.        

camera_alt (Butinox)

Varme nyanser er en perfekt base om du ønsker en lun atmosfære på terrassen. Ved å leke deg med ton-i-ton jordfarger på interiøret blir helheten harmonisk og innbydende. Bryt opp med en lys frisk nyanse for å sette den siste prikken over i-en på uterommet.

Her har vi beiset med den nye fargen «1021 Eleganse». Veggen er malt med «5956 Funkisbrun» fra Butinox Futura. Quick Bengalack kommer i en rekke moderne, flotte farger, og «5926 Frappe» og «5921 Panter» matcher gulv og vegg perfekt og skaper en spenning og dybde i uterommet. Den lyse gyllengrønne fargen «5952 Naturlig» på en vannkanne gir en flott kontrast til jordtonene.

Annonse
Obligatorisk felt

Mer informasjon

Mal blomsterpotter i farger som matcher terrassen!

Det er lett å få gamle potter og hagemøbler til å matche den nye terrassebeisfargen. Til maling av disse anbefales Quick Bengalack Universal. Malingen gir en flott og slitesterk overflate i nærmest alle farger, og kan brukes på både metall, tre og hardplast.  Bruk fargekombinasjonene foreslått i Butinox Terrassebeis Fargekart når du gir nytt liv til gamle interiørskatter og skap et uterom med matchene farger. 

Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]