IFI logo
Se flere bilder
Vår i 150 år

Foto: Sanderson/ifi.no

Vår i 150 år

Tidløs og innovativ design, god kvalitet og blomsterenger som selv Finn Schjøll kan misunne er noe av hemmeligheten bak Sandersons suksessrike 150 år med tapeter og stoffer.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske interiøreventyret startet i London i 1860 da Arthur Sanderson startet som importør av franske tapeter. Siden den gang har tusener av hjem blitt innredet med deres lekre tapeter og stoffer. Med Sandersons i stua viste damer i alle aldere kvalitetsbevissthet, og man fikk den engelske landstilen eller den franske looken man drømte om i hjemmet sitt     

- Sanderson har i alle år vært utrolig innovative. De har hele tiden vært de første med nye trykkteknikker, nye maskiner osv. Og en av drivkreftene for Sanderson var, og er fremdeles, at nydelige produkter skal være tilgjengelig for folket og ikke bare for dem med god råd, forteller Jannicke Sveen hos INTAG, som har hatt agenturet siden 2004.      

Tidløs og trendy

Den fargerike jubilanten har helt siden starten i London satset på solid kvalitet og mønster som har fenget folket for eksempel i form av blomster. 

- Tapetene og stoffene deres er populære på grunn av god og tidløs design. Blomstene er veldig godt laget både med tanke på detaljer og farger. Både tapetene og stoffene er kjent for svært god kvalitet og falmer ikke, sier Gro Welle-Watne, som er spesielt ansvarlig for Sandersons produkter hos INTAG. Hun understreker at nettopp deres lange historie gjør at de kan hente inspirasjon fra rikholdige arkiver fra ulike tidsepoker. Dette gjør at de kan møte nye tider og trender med gamle design som er modernisert.  

- Vi selger mest tapeter fra Sanderson, men i det siste har vi også begynt å selge mye ensfargede møbelstoffer. Ellers er det den typiske, gammeldagse kretongen som kjøpes i store kvanta. De typiske kjøperne er kvinner 55+. Disse har hatt kretongstoffene på kurvmøblene eller på soveromsstolen. Mange vil ha akkurat de samme stoffene igjen som de har hatt i 30-40 år, og det som gjør Sanderson så spesiell er at stoffene fortsatt eksisterer, forklarer Welle-Watne.  

Årets kolleksjon er både gammel og ny på samme tid. Flere av tapetene er moderniseringer av gamle slagere. En av dem er Roselyn, en rekonstruksjon fra 1910.

- Tekstilene er trykket lin, men kommer også brodert på bomull. Både tapetene og tekstilene er helt fantastiske, avlutter den entusiastiske Sanderson-kjenneren.   

Se flere bilder
- Sandersons produkter er populære pga. god og tidløs design, sier Gro Welle-Watne hos INTAG

Foto:

- Sandersons produkter er populære pga. god og tidløs design, sier Gro Welle-Watne hos INTAG

Jubileumsutstilling i London

En egen utstilling, Very Sanderson: 150 Years of English Decoration kan man oppleve på The Fashion & Textile Museum i London fra 19. mars til 13. juni i år. I sammenheng med utstillingen er det også utgitt en bok: "Sanderson - The Essense of English Decoration" skrevet av Mary Schoeser.  

www.intag.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.