IFI logo
Se flere bilder
Tapet som kontrastvegg

Foto: Produsentene

Tapet som kontrastvegg

Hvis du ønsker å være trendy denne våren skal du tapetsere én av veggene i hjemmet ditt med et stormønstrete og fargerikt tapet!

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tapet er denne vårens store interiørtrend, og det er særlig fire tapettrender som utmerker seg; tapet med naturstruktur, tapet med organiske mønstre av store blader, greiner og blomster, brokadetapet med innvevde gull- og sølvtråder eller fototapetene fra 1970-tallet.

Frie tøyler!

Fordelen med en kontrastvegg er at du ikke møter de samme begrensningene i valg av tapet som når du skal tapetsere hele rommet.

- Det fins utrolig mye spennende tapet i butikkene, men ofte må man nøye seg med å bare se på de meste fargerike og morsomme tapetene, og så gå hjem med et tapet i en dus og nøytral farge som passer til interiøret hjemme, sier Wenche Johannesen i Storeys.

Men når det bare er snakk om én vegg derimot, er det lov å være mer vågal. Store blomster, sølvdekor, glitter, rundinger, sterke farger. Og man kan også tillate seg å velge blant de litt dyrere tapetene siden man ikke trenger så mye.

Blikkfang på veggen

Kontrastveggen er som et maleri på veggen; den kan i seg selv være fargerik og mønstrete, men krever litt roligere omgivelser for å komme til sin rett. Velg derfor en vegg som ikke er brutt opp med for mange dører og vinduer, og ikke skjul tapetet bak reoler, store møbler eller bilder.

- La tapetet være blikkfang og la fargene fra tapetet gå igjen i detaljene i interiøret, så skaper du en fin helhet, råder Johannessen.

Disse fører produktet:
  • Interiøragenturer Jan F. Sveen, tlf: 22 84 03
  • Storeys, tlf: 63 84 68 20
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.