Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Striper vi liker

Vi liker striper - og da er det ikke fartsstriper eller koder det er snakk om, men stripete tapeter.

cloud_download
fullscreen
 • Striper på veggen kan være med å skape en tøff stil og gi rommet karakter. Disse er fra kolleksjonen Eco Design 3 fra Borge.

  Foto:

 • Litt shaky striper fra Eco Design 3 fra Borge.

  Foto:

 • Lyse striper skaper en delikat og nordisk stil som mange liker. Kolleksjonen heter Inspire og er også fra Borge.

  Foto:

 • Varme røde striper kan være med å forandre rommets karakter fullstendig. Disse er fra kolleksjonen Manhatten fra Intag.

  Foto:

 • Blåe, horisontale striper kan få rommet til å virke lenger og skaper en sval atmosfære. Kolleksjonenen heter Manhatten og er fra Intag.

  Foto:

 • BiriTapet har hatt stor suksess med tapetkolleksjonen Gangar. Halmstråene skaper duse, litt tidløse striper som de fleste kan leve med uansett stil.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Stripete tapeter går visst aldri av moten - eller kanskje er det riktigere å si at trendene kommer igjen og igjen. Tøffe, tynne, tykke, smale eller myke - utvalget er enormt og mulighetene mange.

Klassisk og moderne

Striper på veggen er både klassisk og moderne på samme tid.

- Striper er klassisk og noe som svært mange synes er fint, og så lenge det selger, vil produsentene finne opp nye alternative farger og stripebredder samt varianter, sier Nina Pettersen, markedssjef hos tapetprodusenten Borge AS. 

Skaper nye rom

At et fint tapet skaper et nytt rom er vel neppe noen nyhet, men at man kan påvirke rommet til å føles større, høyere eller lengre med striper på veggen er det ikke alle som vet. Disse egenskapene gjør også at et slikt tapet passer på mange typer rom.

- Striper passer de fleste steder, men spesielt i rom hvor man ønsker optiske virkninger, som å gjøre rommet høyere eller bredere, kan man bruke striper, forklarer tapeteksperten.

Vil man ha et rom som virker høyere, kan man bruke striper fra gulv til tak - linjene strekker på en måte rommet oppover. Ønsker man derimot å skape et bredere rom, kan man bruke et tapet med horisontale striper for eksempel på en fondvegg. Rommet i seg selv vil da virke bredere, selv om det ikke er det i kvadratmeter. 

Striper kan også være med på å fremheve én vegg spesielt i rommet, en slik vegg kan skape spenning i et ellers litt kjedelig rom, eller man kan velge duse, lyse stripemønster som bare virker som en delikat bevegelse i rommet.   

Internasjonal smak

Den stripete smaken er ikke bare forbeholdt oss nordmenn, men er også internasjonalt en tapettrend. 

 - I de internasjonale tapetbøkene er det en del striper, noe som tyder på at det fungerer i mange land. Vi selger også mye striper, så nordmenn liker det. Dette gjelder også svenskene, som vi har en del tapetbøker fra, og som jo har mer tapetkultur historisk sett, avslutter Pettersen. 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]