IFI logo
Se flere bilder
Striper vi liker

Foto: Produsentene

Striper vi liker

Vi liker striper - og da er det ikke fartsstriper eller koder det er snakk om, men stripete tapeter.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stripete tapeter går visst aldri av moten - eller kanskje er det riktigere å si at trendene kommer igjen og igjen. Tøffe, tynne, tykke, smale eller myke - utvalget er enormt og mulighetene mange.

Klassisk og moderne

Striper på veggen er både klassisk og moderne på samme tid.

- Striper er klassisk og noe som svært mange synes er fint, og så lenge det selger, vil produsentene finne opp nye alternative farger og stripebredder samt varianter, sier Nina Pettersen, markedssjef hos tapetprodusenten Borge AS. 

Skaper nye rom

At et fint tapet skaper et nytt rom er vel neppe noen nyhet, men at man kan påvirke rommet til å føles større, høyere eller lengre med striper på veggen er det ikke alle som vet. Disse egenskapene gjør også at et slikt tapet passer på mange typer rom.

- Striper passer de fleste steder, men spesielt i rom hvor man ønsker optiske virkninger, som å gjøre rommet høyere eller bredere, kan man bruke striper, forklarer tapeteksperten.

Vil man ha et rom som virker høyere, kan man bruke striper fra gulv til tak - linjene strekker på en måte rommet oppover. Ønsker man derimot å skape et bredere rom, kan man bruke et tapet med horisontale striper for eksempel på en fondvegg. Rommet i seg selv vil da virke bredere, selv om det ikke er det i kvadratmeter. 

Striper kan også være med på å fremheve én vegg spesielt i rommet, en slik vegg kan skape spenning i et ellers litt kjedelig rom, eller man kan velge duse, lyse stripemønster som bare virker som en delikat bevegelse i rommet.   

Internasjonal smak

Den stripete smaken er ikke bare forbeholdt oss nordmenn, men er også internasjonalt en tapettrend. 

 - I de internasjonale tapetbøkene er det en del striper, noe som tyder på at det fungerer i mange land. Vi selger også mye striper, så nordmenn liker det. Dette gjelder også svenskene, som vi har en del tapetbøker fra, og som jo har mer tapetkultur historisk sett, avslutter Pettersen. 

Mer informasjon

www.biritapet.no

www.borge.no

www.intag.no

www.greenapple.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.