IFI logo
Se flere bilder
Skap en fargerik høst!

Foto: Astex, Borge, Flügger, INTAG J.Sveen, Green Apple og Tapethuset

Skap en fargerik høst!

Løvet faller og kulda kryper nærmere. Høsten er tiden for å kose seg inne i varme omgivelser. En ny tapet på en vegg eller to kan gjøre høstmørket litt lysere.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naturtrendene er fortsatt aktuelle, men nå kommer det også mer farger og mønster på tapeter og stoffer. Et litt mer fargerikt interiør kan være med på å skape mer energi når dagene blir mørkere og mørkere.

- Denne høsten er det en herlig blanding av mørk, lyst og fargede tapeter, samt matt/blankt flater, mye naturdesign og sist, men ikke minst, kreative mønstre som viser noe helt nytt som design med digitale effekter eller digitaltrykk, forteller Nina Pettersen hos tapetleverandøren Borge.

Mer humor og grafiske mønstre 

Flere og flere bruker tapeter og folk våger å velge litt mer utradisjonelle mønster nå enn før på veggene hjemme. Mønster med bildemotiver og grafiske sort-hvitt tapeter finnes også.

- Det er mye større vilje til å finne individuelle løsninger, det er mer humor, og det er absolutt gehør for vår idé om "hyggelig og kreativt". Det er tydelig at folk også har mer kunnskap om tapet når de skal foreta et valg og derfor er det også tryggere å velge løsninger man tror på selv og som kanskje er litt "vågale", sier Pettersen og understreker at en beige tapet med mønster kan være vågalt for noen det også.

Et hav av muligheter

Utallige tapettyper lever side om side som en mulighet til de som ønsker noe eget.

- Tapetkolleksjonene varer kun noen få år, og derfor kommer det alltid nye farger og mønstre på kolleksjonene som enten er inspirert av trender og tendenser eller det klassiske. Et eksempel er ornamentdesign som man trodde var på vei ut, men disse vedvarer jo i sin klassiske form og i en omgjort en mer moderne form, opplyser tapeteksperten.

Hun tror det er for tidlig si at noen spesielle tapettrender er på vei ut, men kolleksjonene som ikke selger går uansett ut.

- For de som skal tapetsere for første gang er det viktigst å finne det utrykket som passer best i eget hjem og her er det ekstremt mange muligheter, poengterer Pettersen.

Friske og fristende.

For folk som ikke vet helt hva de skal satse på i mylderet av kolleksjoner og trender kan fototapet være et godt alternativ. Finner man en fototapet man liker, trenger man ikke skifte tapet om trendene endres. Fototapet gjør dessuten at rommet virker større, og det er et deilig alternativ for dem av oss som savner havet, fjellet eller skogen.

For folk som foto de liker for eksempel fra utsikten på hytta, ferien i Provence eller av de søte barnebarna går det også an å gjøre om til sin i egen, helt spesielle fototapet. Inspirasjon Interiør AS kan gjøre om bilder til fototapet av vinyl med fiberbakside, som er enkel å montere. Kanskje en morsom julegaveidé for oppussingsglade.

Mer informasjon

www.astex.no

www.borge.no

www.flugger.no

www.intag.no

www.greenapple.no

www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.