Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Mange muligheter med «nude» vegg

Ønsker du et rom med et mildt og blidt uttrykk, kan de lyse, dempede rosatonene, ofte omtalt som «nude», være en farge å se nærmere på.

cloud_download
fullscreen
 • <b>SOFISTIKERT:</b> Fargen Annas Closet IN-760, en matt nyanse fra Flüggers Interior Colourcard, blir sofistikert og tidløs i følge med tekstiler ton-i-ton og børstet tre. Legg også merke til kontrastene som blomstene og den blanke vasen tilfører. (Foto: Flügger)

  Foto:

 • <b>GRØNT:</b> Grønt er aktuelt som aldri før. I trendutsillingen på Stockholmsmessen 2017 var rosa en feminin, men tøff bakgrunn for en mix av nyanser og materialer i grønt. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

  Foto:

 • <b>KALK:</b> I den nye brosjyren om kalkmaling fra Pure & Original finner vi en ton-i-ton-kombinasjon med rosa og dyp rødt. Legg også merke til fargen i taket. Grønt i myke former og materialer understreker vennligheten i fargene. (Stylist: Kirsten Visdal. Farger: Dagny Thurmann Moe. Foto: Margaret de Lange.)

  Foto:

 • <b>SLØR</b>: Florlette gardiner må slett ikke være hvite eller offwhite. Den svake rosatonen understreker mykheten og det sofistikerte i disse gardinfoldene fra Aldeco/Green Apple. (Foto: Green Apple)

  Foto:

 • <b>GULT:</b> Fargerike tok opp igjen rosa som veggfarge da de lanserte rosa som årets farge i 2016. Her kombinerer stylist Christine Hærra det lekent med innslag av gult og roser i taket. (Foto: Fargerike)

  Foto:

 • <b>DESIGN:</b> Stylist Kirsten Visdal plasserte en rosa utgave av Andreas Engesiks stol Bollo mot hudfarget vegg og teppe i en dyp, mørk nyanse rødt på Oslo Design Fair høsten 2016. (Foto: Studio Dreyer Hensley)

  Foto:

Annonse
Annonse
Rosa/nude kalkmaling

KALK: I den nye brosjyren om kalkmaling fra Pure & Original finner vi en ton-i-ton-kombinasjon med rosa og dyp rødt. Legg også merke til fargen i taket. Grønt i myke former og materialer understreker vennligheten i fargene. (Stylist: Kirsten Visdal

«Nude» er lånt fra engelsk, og betyr direkte oversatt «naken». Tar vi det til farger, befinner vi oss blant hudfargene. Det er ikke én bestemt farge, men ulike nyanser dempede gråbeige nyanser med et litt rødlig preg. Og som med hud har de ulike undertoner, der noen tipper mot det lyserøde, mens andre har en dypere, gyllen undertone. Som interiørfarger omtales de ofte som litt skitne med et noe pudderaktig uttrykk. 

God veggfarge

I dag forbinder vi fargen med moderne skandinavisk design. Enten som tekstil trukket på møbler i lyst treverk eller som farge på småmøbler. Men beveger vi oss bakover i historien er dette farger vi har tradisjon for å bruke som veggfarge. Fransk grå og gammelrosa er kjente navn i denne kategorien. Nå er de duse og milde rosatonene høyaktuelle igjen på veggen i både maling og tapet, så det er ingen grunn til å holde tilbake for farger med «rødstikk» i jakten på farger som skal skape den gode atmosfæren i rommet.

LES OGSÅ: Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

Rosa/nude veggfarge

GRØNT: Grønt er aktuelt som aldri før. I trendutsillingen på Stockholmsmessen 2017 var rosa en feminin, men tøff bakgrunn for en mix av nyanser og materialer i grønt. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Glem gamle regler

Nude-fargede gardiner

SLØR: Florlette gardiner må slett ikke være hvite eller offwhite. Den svake rosatonen understreker mykheten og det sofistikerte i disse gardinfoldene fra Aldeco/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Fargene passer til det meste: grønt, blått, rosa, rødt og gult. Se på hvordan designere og stylister kombinerer fargene og materialer. Se også på mengde, ofte er det et lite innslag som gjør den store forskjellen. Glem gamle regler om hva som passer sammen, kjenn heller på magefølelsen og finn din favoritt!

LES OGSÅ: Trendfarge eller yndlingsfarge?

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]