IFI logo
Se flere bilder
Mange muligheter med «nude» vegg

Foto: Margaret de Lange, Mathias Nero/Stockholmsmässan, Borge, Flügger, Fargerike, Green Apple, INTAG, Studio Dreyer Hensley, Storeys, Tapethuset

Mange muligheter med «nude» vegg

Ønsker du et rom med et mildt og blidt uttrykk, kan de lyse, dempede rosatonene, ofte omtalt som «nude», være en farge å se nærmere på.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Nude» er lånt fra engelsk, og betyr direkte oversatt «naken». Tar vi det til farger, befinner vi oss blant hudfargene. Det er ikke én bestemt farge, men ulike nyanser dempede gråbeige nyanser med et litt rødlig preg. Og som med hud har de ulike undertoner, der noen tipper mot det lyserøde, mens andre har en dypere, gyllen undertone. Som interiørfarger omtales de ofte som litt skitne med et noe pudderaktig uttrykk. 

Se flere bilder
Rosa/nude kalkmaling

Foto:

KALK: I den nye brosjyren om kalkmaling fra Pure & Original finner vi en ton-i-ton-kombinasjon med rosa og dyp rødt. Legg også merke til fargen i taket. Grønt i myke former og materialer understreker vennligheten i fargene. (Stylist: Kirsten Visdal

God veggfarge

I dag forbinder vi fargen med moderne skandinavisk design. Enten som tekstil trukket på møbler i lyst treverk eller som farge på småmøbler. Men beveger vi oss bakover i historien er dette farger vi har tradisjon for å bruke som veggfarge. Fransk grå og gammelrosa er kjente navn i denne kategorien. Nå er de duse og milde rosatonene høyaktuelle igjen på veggen i både maling og tapet, så det er ingen grunn til å holde tilbake for farger med «rødstikk» i jakten på farger som skal skape den gode atmosfæren i rommet.

LES OGSÅ: Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

Se flere bilder
Rosa/nude veggfarge

Foto:

GRØNT: Grønt er aktuelt som aldri før. I trendutsillingen på Stockholmsmessen 2017 var rosa en feminin, men tøff bakgrunn for en mix av nyanser og materialer i grønt. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Glem gamle regler

Fargene passer til det meste: grønt, blått, rosa, rødt og gult. Se på hvordan designere og stylister kombinerer fargene og materialer. Se også på mengde, ofte er det et lite innslag som gjør den store forskjellen. Glem gamle regler om hva som passer sammen, kjenn heller på magefølelsen og finn din favoritt!

LES OGSÅ: Trendfarge eller yndlingsfarge?

Se flere bilder
Nude-fargede gardiner

Foto:

SLØR: Florlette gardiner må slett ikke være hvite eller offwhite. Den svake rosatonen understreker mykheten og det sofistikerte i disse gardinfoldene fra Aldeco/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Se flere bilder
Rosa veggfarge

Foto:

GULT: Fargerike tok opp igjen rosa som veggfarge da de lanserte rosa som årets farge i 2016. Her kombinerer stylist Christine Hærra det lekent med innslag av gult og roser i taket. (Foto: Fargerike)

Se flere bilder
Nude/hudfarget veggfarge

Foto:

DESIGN: Stylist Kirsten Visdal plasserte en rosa utgave av Andreas Engesiks stol Bollo mot hudfarget vegg og teppe i en dyp, mørk nyanse rødt på Oslo Design Fair høsten 2016. (Foto: Studio Dreyer Hensley)

Se flere bilder
Moiré-tapet nude-farget

Foto:

LIVLIG: Når fargen settes sammen med lyseblått kan det bli søtt. Trikset er å skape kontraster med ulike overflater/tekstur. Her får veggfargen ekstra liv med tekstilstruktur og moiré-effekt. Tapetet Essentials Elements er fra Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Nude-farget tapet

Foto:

METALL: I tapetet Graphite fra Omexco har den tandre fargen fått tyngde og en ny eleganse som kler selskap av gyllent metall. Tapetet føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Tapet Pip II

Foto:

RØFT: Søtt eller røft? Det er med tapet og farge som med klær, det er hva du setter til som avgjør stilen. Tapetet er fra Pip II fra Eijffinger og føres av Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Rustikt tapet nude-farget

Foto:

FAVORITT: Det åpner seg et hav av mulige veier til å finne sin favorittmiks ved å bla i tapetbøker. Denne litt rustikke kombinasjonen er hentet fra Coordonné/Comorebi fra Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.