Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Hold badet skinnende rent

cloud_download
fullscreen
 • Hold badet skinnende rent

  Foto: Norfloor, Golvabia, Geberit, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • Hold badet skinnende rent

  Foto: Golvabia

 • Hold badet skinnende rent

  Foto: Norfloor

 • Hold badet skinnende rent

  Foto: Geberit

Jevnlig, riktig rengjøring av badet er viktig. Ikke bare ser det penere ut og lukter bedre, det bidrar også til å holde borte uønskede gjester, som mugg og sopp.

Annonse

– Du bør vaske badet oftere enn du tror. Her samler det seg mye bakterier, og vond lukt, tette rør og skitne overflater kan gjøre toalettbesøket til en lite hyggelig affære. Ikke vent til rørene er tette og du så vidt ser ditt eget speilbildet i speilet. Vask jevnlig, så blir det både mindre jobb og badet holder seg rent og pent, sier Inger Løvaas hos Krefting.

I tillegg til å gjøre rent hyppig, er det viktig å legge til rette for at rengjøringen blir enklest mulig.

– Overflatene har mye å si for hvor lett badet er å rengjøre, og dermed også hvor rent det er til enhver tid. Tenk deg et bad der både toalett, vask og andre overflater har mange kriker og kroker. Da vil skitt samle seg raskere, og det vil være vanskeligere å komme til for å vaske godt, forklarer Wenche Sydhagen hos Geberit.

Her er noen rene råd til deg som vil holde badet friskt og fint.

1. Velg riktige fliser

Jo større fliser og mindre fuger, jo enklere rengjøring! Fugene er skittsamlere, så velg større fliser og tynnere fuger i en mørkere farge for at rengjøringen skal bli så lett som mulig.

LES OGSÅ: Tips til deg som skal ha fliser på badet

Store fliser på badet

FLISER: Større fliser betyr færre fuger. Det betyr også at det er enklere å holde rent

2. Jag vekk lukten

Skjemmende lukt etter toalettbesøk er helt naturlig, men det betyr ikke at det er ønskelig. Et toalett med luktavsug vil trekke luften inn i et filter og rense den, slik at du unngår vond lukt.

3. Tørk opp vannet

Ved å tørke opp vannet som ligger på gulvet etter at du har dusjet, kan du holde mugg og sopp borte. Særlig på gamle bad kan vannet danne grobunn for soppvekst.

4. Unngå mugne fuger

Beskytt flisfugene mot vanninntrenging og sopp- og muggangrep med fugeimpregnering. Det finnes også muggbestandige fugemasser.

5. Gi fugene ny farge

Ved misfarging av fugene kan du bruke en fugepenn til å gi ny farge. Til silikonfuger kan det brukes en silikonfornyer.

6. Bruk rett middel

Til den daglige rengjøringen av overflatene på badet kommer du langt med en god mikrofiberklut og rengjøringssprayer egnet for flaten som skal vaskes.

Vaske speil

SPEILBLANKT: Til daglig rengjøring av overflater på badet, kommer du langt med en mikrofiberklut og rengjøringsmiddel egnet for flaten du skal rengjøre.

7. Hold rørene åpne

Ikke vent til rørene tetter seg helt med å sette i gang tiltak. Ved å gi rørene på badet en jevnlig rens med et egnet middel, forebygger du tette rør og vond lukt.

8. Vask toalettet

En skitten toalettskål er lite innbydende. Bruk en WC-rens jevnlig, som finnes både som tabletter og i flytende form. Det bidrar også til bedre lukt.

9. Tenk slette overflater

Hele, slette overflater er enklest å rengjøre. Velg for eksempel et vegghengt toalett. Da kommer du bedre til på gulvet, og du slipper kriker og kroker der støv og skitt samler seg. Porselen i god kvalitet sørger også for at skitt og smuss ikke fester seg så lett.

Vegghengt toalett

PÅ VEGGEN: Vegghengt toalett åpner for enklere rengjøring av gulvet og av selve toalettet. Det samme gjør porselen i god kvalitet, der smuss ikke samler seg så lett.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
Tarkett annons
[Some text some message]