IFI logo
Se flere bilder
Designsluk tar badet til nye høyder

Foto: Purus/Rørkjøp

Designsluk tar badet til nye høyder

Sluket i dusjsonen på badet kan virke som en ubetydelig detalj. Men sannheten er at hvilket sluk du velger, har mye å si for helhetsinntrykket.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mye å tenke på når du skal pusse opp badet, blant annet hvilket sluk du skal velge. Et sluk er ikke lenger en firkant eller runding plassert midt på gulvet, det er blitt en del av innredningen, sier Søren Brøndum Knudsen hos Purus.

Designslukene fra Purus, Ecodrain, Geberit og Unidrain forhandles av Rørkjøp.

Designsluk er trendy

Og nå er det designsluk vi vil ha.

– Designsluk er sluk som er en del av badets interiørdesign og arkitektur, og som skaper et bad som er like unikt som deg. Fordelen er at det blir en del av interiøret på badet. Du velger designsluk først, så kan du planlegge og bygge resten av badet rundt det, sier Adrian Ekornåsvåg hos Ecodrain.

LES OGSÅ: 8 tips deg som planlegger nytt bad

Se flere bilder
Urbant linjeavløp Vieser/Ecodrain

Foto: Ecodrain/Rørkjøp

URBANT: – Den urbane kolleksjonen fra Vieser gir deg muligheten til å bygge badet rundt sluket, sier Ekornåsvåg hos Ecodrain. Her ser du Vieser Line Black fra Ecodrain/Rørkjøp.

Se flere bilder
Vieser hjørnesluk Ecodrain

Foto: Ecodrain/Rørkjøp

HØY KAPASITET: – Vieser sluk fokuserer mye på kapasitet, og våre sluker har høy vannkapasitet, sier Adrian Ekornåsvåg hos Ecodrain. Her er Vieser Corner fra Ecodrain/Rørkjøp.

I hjørnet eller langs veggen

Det er flere typer sluk som går under betegnelsen designsluk, blant annet hjørnesluk og gulvrenne/veggnært linjeavløp. Spørsmålet er hva du skal velge.

– En av fordelene med et sluk plassert helt inntil vegg, er at det gir deg flere muligheter når det kommer til flisvalg, form og størrelser. Det gir deg blant annet mulighet til å velge store fliser i dusjsonen, forklarer Brøndum Knudsen hos Purus.

Han får støtte fra Wenche Sydhagen hos Geberit, som tror flere ønsker å bevege seg mot mer moderne slukløsninger.

– Tradisjonelt er sluket plassert midt i dusjområdet, men ulempen med det er at man står og trår på slukristen. I dag finnes det løsninger som plasserer sluket helt inntil veggen eller til og med i veggen, forklarer hun, og legger til: – Trenden nå er at folk vil ha gulvrennesluk og god plass i dusjen.

LES OGSÅ: Drømmer om drømmebadet

Se flere bilder
Designsluk Purus Corner

Foto: Purus/Rørkjøp

PRAKTISK: Purus Line og Corner kan plasseres helt inntil vegg. Det gir muligheter for flere flisvalg, og du kan også bytte ut risten i etterkant. Her er Purus Corner Pearl Gold.

Se flere bilder
Geberit veggsluk

Foto: Geberit

VEGGSLUK: Du kan flytte sluket helt bort fra gulvet, som med Geberit Walldrain. – Veggsluk gir deg et dusjgulv helt uten sluk, og kan gi enda friere tøyler når dusjområdet designes. Geberit veggsluk er selvrensende og har en effektiv hårsil, sier W

Fallfordeler

Ståle Johannesen hos Unidrain også ser mange fordeler med å velge designsluk på badet.

– Fordelen med designsluk som ligger inntil vegg er at det er enklere å lage et ensidig fall til sluk hvis du vil ha store fliser. I dag er det mange som har store fliser på badet, men som velger mosaikkfliser i dusjsonen for å kunne lage fall mot det runde sluket som ligger midt i, forklarer han.

Også designmessig finnes fordeler.

– Det er muligheter for å få flere ulike designuttrykk ved å bruke forskjellige overdeler, det vil si ramme og rist. Disse finnes i alt fra børstet stål, messing, kobber, sort og høyglans polert, til løsninger hvor man bruker flisen som rist, slik at sluket blir nærmest usynlig. Det er så mange muligheter, sier han.

Se flere bilder
Designsluk i dusj, Unidrain/Rørkjøp

Foto: Unidrain/Rørkjøp

STORE FLISER: Det er trendy med store fliser på badet, og det er enklere å få til i dusjsonen med et designsluk som ligger inntil veggen. Her er HighLine Panel linjeavløp fra Unidrain/Rørkjøp brukt i dobbeldusj.

Se flere bilder
Designsluk med flisdesign

Foto: Purus/Rørkjøp

USYNLIG: Det finnes utallige designmuligheter med designsluk. Du kan blant annet få et sluk som ser nesten usynlig ut, som dette fra Purus/Rørkjøp, som heter Purus Line Tile Insert Marrakech.

Rommet legger føringer

Johannesen har noen råd til deg som ikke helt vet hva du skal velge.

– Som hovedregel anbefaler vi hjørnesluk på mindre bad med liten gulvplass. Til større bad hvor man har en definert dusjsone, anbefaler vi linjeavløp. Da har man litt større plass og da blir et linjeavløp som fyller hele dusjveggen mye penere, tipser han.

Se flere bilder
Hjørnesluk til små bad

Foto: Unidrain/Rørkjøp

SMÅ ROM: Ekspertene hos Unidrain anbefaler ofte hjørnesluk på små bad. Her er HighLine Panel hjørneavløp fra Unidrain/Rørkjøp.

Bruk alltid fagfolk

Ved installasjon av sluk og slukrenner anbefales alltid bruk av fagmann. På rorkjop.no kan du finne en dyktig og godkjent rørlegger nær deg. Se oversikten her: www.rorkjop.no/rorlegger

Se flere bilder
Selvrensende designsluk

Foto: Geberit

SELVRENSENDE: – Hvis en velger et selvrensende sluk, så reduseres vedlikeholdet, og med en effektiv hårsil i sluket blir rengjøring svært enkelt, sier Wenche Sydhagen hos Geberit. Avbildet er Geberit CleanLine 60.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.