Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Det lille sorte inntar badet

Nå skal kraner og dusjløsninger på badet være sort. Sluket skal også passe inn i helheten som lekker detalj.

 • Det lille sorte inntar badet

  Foto: Rørkjøp/Vikingbad

 • <b>SOFT LOOK:</b> Vi mikser materialer og mykner opp uttrykket, og innreder badet slik at det passer stilen i resten av huset. Flisene er Betontech Ambient Grey fra Norfloor.

  Foto: Norfloor

 • <b>BAD 2020:</b> Med sorte detaljer, malte vegger og gulv med fliser lagt i fiskebeinsmønster viser vi at vi er på vei mot 2020. Dusjveggene Soho er fra Coram/Rørkjøp.

  Foto: Coram/Rørkjøp

 • <b>BETJENINGSPLATE:</b> En enkel oppdatering av toalettet får du med sort toalettsete og matt sort betjeningsplate for det vegghengte toalettet. Platen knipser du enkelt på plass selv. Betjeningsplate og toalett fra Geberit.

  Foto: Geberit

 • <b>DESIGNSLUK:</b> Det nye sluket ligger som en smal rist langs veggen. Lekker å se på og enkel å holde ren. Dette er Clean Line 60 fra Geberit.

  Foto: Geberit

 • <b>SORT:</b> Sort armatur er ikke forbeholdt det maskuline badet. Nå passer det inn også på et mer femint bad. Armatur fra Vikingbad/Rørkjøp.

  Foto: Vikingbad/Rørkjøp

 • <b>TETT PÅ:</b> Det er ofte de små detaljene som utgjør forskjellen. Her er betjeningsplaten til det vegghengte toalettet i matt sort og chrome. Betjeninsplate Sigma20 fra Geberit.

  Foto: Geberit

Annonse
Annonse
Sorte detaljer på badet

SORT: Sort armatur er ikke forbeholdt det maskuline badet. Nå passer det inn også på et mer femint bad. Armatur fra Vikingbad/Rørkjøp.
(Vikingbad/Rørkjøp)

Ønsket om mer personlig uttrykk i interiørmoten slår også ut i måten vi innreder badet på. Trenden går mot mindre sterile bad og større mangfold i materialer og farger. Midt i mangfoldet står de sorte detaljene fram som beviset på at «det svartner» på badet fram mot 2020.

– Sorte detaljer gir badet et sofistikert og stilrent uttrykk. De siste årene har dette vært en trend med sterkt oppsving. Nå velger mange dusjløsninger, detaljer og blandebatterier i sort, uavhengig av stil. Sort og krom er også en populær kombinasjon, sier Cecilie Bjørnerud Knap i rørleggerkjeden Rørkjøp.

Sort blir ofte forbundet med maskulinitet og har i stor grad vært forbigått når damene har valgt innredning til badet. I Rørkjøp opplever de at damene nå går foran og velger sort til badet.

– Sorte servanter, sorte designsluk og nå også sorte toaletter, ser vi mer av. Runde speil og sorte elementer – gjerne i kombinasjon med runde, organiske former på vaskeservanter og blandebatterier er også svært aktuelt, ifølge Bjørnerud Knap.

Det lekre sluket

– Se også opp for sluket, det er en interiørdetalj som setter prikken over i-en i et nytt bad. Stadig flere bruker mer tid på å velge et designsluk som matcher resten av detaljene på baderommet, forteller Bjørnerud Knap.

Hun anbefaler å kjøpe sluk via rørlegger, for de vet best hva som egner seg best i praksis.

– Med designsluk får du funksjonalitet og stilmessig fint uttrykk også på gulvet. For å sikre gode, estetiske løsninger som også er funksjonelle, anbefaler vi å avtale befaring med rørleggeren for å diskutere løsninger og muligheter før oppussingsjobben starter, sier hun.

Også planlegging og montering av rett sluk til ditt bad bør gjøres sammen med rørlegger.

Designsluk på badet

DESIGNSLUK: Det nye sluket ligger som en smal rist langs veggen. Lekker å se på og enkel å holde ren. Dette er Clean Line 60 fra Geberit.
(Geberit)

Litt sort til toalettet

Sort matt betjeningsplate toalett

BETJENINGSPLATE: En enkel oppdatering av toalettet får du med sort toalettsete og matt sort betjeningsplate for det vegghengte toalettet. Platen knipser du enkelt på plass selv. Betjeningsplate og toalett fra Geberit.
(Geberit)

– Lekre og rengjøringsvennlige gulv- og veggsluk for dusjsonen er viktige detaljer for folk som bygger nytt eller pusser opp bad i dag, bekrefter Katharina Sølvberg hos Geberit. Hun bekrefter også etterspørselen etter de sorte detaljene.

– Mange vil ha sort og det skal være matt. Noe av det siste til toalettet er betjeningsplate for vegghengte toalett i matt sort. Dette er en liten detalj som du faktisk kan montere selv, forteller hun.

Hun opplever at folk er opptatt av velvære, de tør mer og er nysgjerrige på detaljer og finesser. En nyhet som ikke synes, men likevel gjør stor forskjell, er en innretning som fjerner vond lukt fra toalettet.

– Dette er en modul som kan monteres på eksisterende toalett, og fungerer slik at luften trekkes gjennom et keramisk filter og renses, forklarer Sølvberg. – Sjekk det ut med rørleggeren din, anbefaler hun.

Lite sort til gulv og vegg

Sort har i liten grad inntatt gulv og vegger, ifølge Dino Carobbio hos Norfloor.

– Koksgrå, derimot, har begynt å bli populært. Sort er mest for detaljer. Årsaken er at sort er upraktisk på gulvet, støv og smuss vises lett, sier han.

Carobbio forteller at betong-«look» er en favoritt, gjerne i kombinasjon med materialer som gir et mykere uttrykk.

Trenden går i retning av at vi bruker flere materialer på badet. Tre, glass, betong, fliser og komposittmaterialer og marmor er aktuelt. Fliser i hexagon og fiskebensmønster på badegulvene ser vi også mer av.

– Når det gjelder flisformater, så går utviklingen mot storformater fra 60x60 og oppover, sier Carobbio.

– Alt er lov på badet nå, og folkets favorittbad er ikke ensartet, men egenartet. Bare fantasien setter grenser! Men husk at det er bare fagfolk som bør pusse opp badet, avslutter Cecilie Bjørnerud Knap i Rørkjøp.

Koksgrå fliser på badet

SOFT LOOK: Vi mikser materialer og mykner opp uttrykket, og innreder badet slik at det passer stilen i resten av huset. Flisene er Betontech Ambient Grey fra Norfloor.
(Norfloor)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbilde/SORT:

Armatur fra Vikingbad – RØRKJØP

BAD 2020:

Dusjvegger: Soho fra Coram – RØRKJØP

DESIGNSLUK:

Designsluk: Clean Line 60 – GEBERIT

BETJENINGSPLATE:

Betjeningsplate: GEBERIT

Toalett: GEBERIT

TETT PÅ:

Betjeninsplate: Sigma20 – GEBERIT

SOFT LOOK:

Fliser: Betontech Ambient Grey – NORFLOOR

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]