Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Drømmer om drømmebadet

I en hektisk hverdag trenger vi en plass der vi kan koble av og finne roen – der vi kan pleie sjela. Vi vil ha vårt eget hjemmespa.

cloud_download
fullscreen
 • <b>FLISEFINT:</b> Fliser er en stor favoritt hos mange. Med blå-turkis farge på de blanke flisene får du Middelhavet inn på ditt eget bad!

  Foto: Golvabia

 • <b>DUSJDO:</b> Med dusj- og føntoalett, små mosaikkfliser, mørke farger og gulldetaljer kommer luksusfølelsen med en gang.

  Foto: Geberit

 • <b>INVESTERING:</b> Et flott baderom er en investering for mange år. Da gjelder det å velge materialer som både gir deg «looken» du ønsker og som holder badet tett. Våtromsvinyl er noe av det tetteste du finner.

  Foto: Gerflor

 • <b>LEKKERT:</b> Det er ikke uten grunn at fliser fremdeles er et av de mest populære valgene på badet. Det gir et lekkert, eksklusivt uttrykk.

  Foto: Norfloor

 • <b>LUKSUS OG VELVÆRE:</b> Det skal kjennes godt å være på badet.

  Foto: Alfort

 • <b>PENT OG PRAKTISK:</b> Vinyl har seilt opp som en favoritt på badet. Det er både pent og absolutt fukttett, og ingenting slår vinylbelegg når det kommer til rengjøring og vedlikehold.

  Foto:

Annonse
Annonse
Spa-bad

LUKSUS OG VELVÆRE: Det skal kjennes godt å være på badet.
camera_alt (Alfort)

Badet er ikke lenger bare et sted for praktiske gjøremål. Det skal være et rom for avkobling og avslapping når alt annet rundt oss stormer; et sted som kan få oss til å føle oss vel. Her skal vi kunne gi kroppen en pause.

Når badet da skal pusses opp, er det ikke rart at vi leter etter materialer og elementer som kan bidra til å gi oss denne deilige følelsen. Men det er viktig å huske på at det i like stor grad handler om å skape et brukervennlig og trygt baderom. Med dagens store utvalg i materialer og løsninger tilpasset bad, kan vi heldigvis få i både pose og sekk.

LES OGSÅ: Ikke ta snarveier på badet

Det handler om helhet

Potensialet til luksus- og velværefølelsen ligger i materialene og løsningene som velges. Det handler om sammensetningen av de rette elementene. Du får ikke spafølelse av et enslig duftlys. Det må mer til. Og først må du finne materialene som er riktige for deg og den opplevelsen du vil skape – som samtidig gir et trygt og tørt rom, tilpasset dem som skal bruke det.

Spafølelse på badet

SPA: Baderommet skal ikke bare være praktisk. Det skal være et sted der vi kan slappe av og koble ut – vi vil ha spafølelsen hjemme.
camera_alt (Alfort)

Kombiner materialer

Luksus på badet

INVESTERING: Et flott baderom er en investering for mange år. Da gjelder det å velge materialer som både gir deg «looken» du ønsker og som holder badet tett. Våtromsvinyl er noe av det tetteste du finner.
camera_alt (Gerflor)

Og det skal ikke stå på mulighetene! Dem er det nemlig mange av. Før var baderom nesten utelukkende forbundet med fliser på både gulv og vegg. I dag er det mange flere alternativer, så det er ingen grunn til å la seg begrense. Fliser er uten tvil fremdeles svært aktuelt, og er for mange førstevalget når luksusfølelsen skal skapes. Men i dag kombineres flisene ofte med andre materialer, som malte eller tapetserte vegger, våtromsplater eller vinylbelegg som er godkjent for bruk i våtrom.

LES OGSÅ: Velg riktig materiale til veggen på badet

Det beste resultatet får vi ofte når vi kombinerer flere ulike materialer. Og kombinasjonsmulighetene er mange, og gjør at vi står enda friere til å skape vår egen personlige oase. Hva du velger til ditt bad, avhenger blant annet av budsjett, krav til rengjøring og vedlikehold, personlige preferanser og hvilket uttrykk du ønsker. God kvalitet på både montering og produkter er helt avgjørende.

Det ligger i detaljene

Vinyl på badet

PENT OG PRAKTISK: Vinyl har seilt opp som en favoritt på badet. Det er både pent og absolutt fukttett, og ingenting slår vinylbelegg når det kommer til rengjøring og vedlikehold.
camera_alt (Tarkett)

For å få den fulle spaopplevelsen, er det ikke bare de rette materialene på gulv og vegger som må være på plass. Det handler også om å innrede med de elementene som gir «det lille ekstra». Med god belysning, stor dusjsone og sanitærteknologi som skriker luksus og velvære, er du på veldig god vei. Ved å legge til detaljer som berøringsfrie betjeningsplater, vanntette lister og diskrete gulvrenner i dusjen, kan du virkelig fullføre spauttrykket. Spe på med litt grønne planter og noen deilige tekstiler for å sette prikken over i-en.

Luksus på små bad

Våtromstapet på badet

TØRRE FAKTA: Tapeter som er godkjent for bruk i våtrom kommer i mange ulike farger og design.
camera_alt (Borge)

Det er lett å tenke at du trenger et bad på størrelse med suitene på Grand Hotel for å oppnå uttrykket du leter etter. Og størrelsen på badet har naturlig nok mye å si for hvilke valg vi tar. Men også et lite bad kan romme mye luksus. Med god planlegging, kunnskap om hvilke løsninger som er tilgjengelige og god evne til å se muligheter, kommer du langt. Og vil du virkelig investere i drømmebadet, kan det være lurt å få hjelp av en interiørarkitekt. Da får du best utnyttelse av arealet.

Velvære på do

Et element som virkelig er med på å sette standarden på badet, er toalettet. Ingenting trekker ned helhetsinntrykket mer enn et gammelt, udelikat toalett. Vi vil føle oss rene på badet, og da er et moderne toalett, som kombinerer design med komfort, renslighet og innovativ teknologi, et «must». Toalett med dusj- og føn-funksjon er en trend som er utbredt i Asia, og nå er trenden også på full fart til våre hjemtrakter. Vi har blitt mer opptatt av hygiene, og vi stiller høyere krav til komfort. Et dusjtoalett innfrir kravene, og vil uten tvil sette standarden for spafølelsen mange av oss leter etter. Gå for et toalett med rene linjer, gjerne vegghengt, da det både ser elegant ut og er enklere å holde rent.

LES OGSÅ: Spa deg ned med dusjtoalett

Dusjdo

DUSJDO: Med dusj- og føntoalett, små mosaikkfliser, mørke farger og gulldetaljer kommer luksusfølelsen med en gang.
camera_alt (Geberit)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]