IFI logo
Se flere bilder
Drømmer om drømmebadet

Foto: Golvabia, Alfort, Tarkett, Gerflor, Borge, Geberit, Norfloor

Drømmer om drømmebadet

I en hektisk hverdag trenger vi en plass der vi kan koble av og finne roen – der vi kan pleie sjela. Vi vil ha vårt eget hjemmespa.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Badet er ikke lenger bare et sted for praktiske gjøremål. Det skal være et rom for avkobling og avslapping når alt annet rundt oss stormer; et sted som kan få oss til å føle oss vel. Her skal vi kunne gi kroppen en pause.

Når badet da skal pusses opp, er det ikke rart at vi leter etter materialer og elementer som kan bidra til å gi oss denne deilige følelsen. Men det er viktig å huske på at det i like stor grad handler om å skape et brukervennlig og trygt baderom. Med dagens store utvalg i materialer og løsninger tilpasset bad, kan vi heldigvis få i både pose og sekk.

LES OGSÅ: Ikke ta snarveier på badet

Se flere bilder
Spa-bad

Foto: Alfort

LUKSUS OG VELVÆRE: Det skal kjennes godt å være på badet.

Det handler om helhet

Potensialet til luksus- og velværefølelsen ligger i materialene og løsningene som velges. Det handler om sammensetningen av de rette elementene. Du får ikke spafølelse av et enslig duftlys. Det må mer til. Og først må du finne materialene som er riktige for deg og den opplevelsen du vil skape – som samtidig gir et trygt og tørt rom, tilpasset dem som skal bruke det.

Se flere bilder
Spafølelse på badet

Foto: Alfort

SPA: Baderommet skal ikke bare være praktisk. Det skal være et sted der vi kan slappe av og koble ut – vi vil ha spafølelsen hjemme.

Kombiner materialer

Og det skal ikke stå på mulighetene! Dem er det nemlig mange av. Før var baderom nesten utelukkende forbundet med fliser på både gulv og vegg. I dag er det mange flere alternativer, så det er ingen grunn til å la seg begrense. Fliser er uten tvil fremdeles svært aktuelt, og er for mange førstevalget når luksusfølelsen skal skapes. Men i dag kombineres flisene ofte med andre materialer, som malte eller tapetserte vegger, våtromsplater eller vinylbelegg som er godkjent for bruk i våtrom.

LES OGSÅ: Velg riktig materiale til veggen på badet

Det beste resultatet får vi ofte når vi kombinerer flere ulike materialer. Og kombinasjonsmulighetene er mange, og gjør at vi står enda friere til å skape vår egen personlige oase. Hva du velger til ditt bad, avhenger blant annet av budsjett, krav til rengjøring og vedlikehold, personlige preferanser og hvilket uttrykk du ønsker. God kvalitet på både montering og produkter er helt avgjørende.

Se flere bilder
Luksus på badet

Foto: Gerflor

INVESTERING: Et flott baderom er en investering for mange år. Da gjelder det å velge materialer som både gir deg «looken» du ønsker og som holder badet tett. Våtromsvinyl er noe av det tetteste du finner.

Se flere bilder
Lekkert med fliser på badet

Foto: Norfloor

LEKKERT: Det er ikke uten grunn at fliser fremdeles er et av de mest populære valgene på badet. Det gir et lekkert, eksklusivt uttrykk.

Det ligger i detaljene

For å få den fulle spaopplevelsen, er det ikke bare de rette materialene på gulv og vegger som må være på plass. Det handler også om å innrede med de elementene som gir «det lille ekstra». Med god belysning, stor dusjsone og sanitærteknologi som skriker luksus og velvære, er du på veldig god vei. Ved å legge til detaljer som berøringsfrie betjeningsplater, vanntette lister og diskrete gulvrenner i dusjen, kan du virkelig fullføre spauttrykket. Spe på med litt grønne planter og noen deilige tekstiler for å sette prikken over i-en.

Se flere bilder
Vinyl på badet

Foto: Tarkett

PENT OG PRAKTISK: Vinyl har seilt opp som en favoritt på badet. Det er både pent og absolutt fukttett, og ingenting slår vinylbelegg når det kommer til rengjøring og vedlikehold.

Se flere bilder
Velvære på badet

Foto: Golvabia

VELVÆRE: Det gjelder å skape en sone der vi kan finne roen. Det gjør vi med materialer og andre interiørelementer. På dette badet er det små mosaikkfliser på vegg, som skriker spa og velvære.

Luksus på små bad

Det er lett å tenke at du trenger et bad på størrelse med suitene på Grand Hotel for å oppnå uttrykket du leter etter. Og størrelsen på badet har naturlig nok mye å si for hvilke valg vi tar. Men også et lite bad kan romme mye luksus. Med god planlegging, kunnskap om hvilke løsninger som er tilgjengelige og god evne til å se muligheter, kommer du langt. Og vil du virkelig investere i drømmebadet, kan det være lurt å få hjelp av en interiørarkitekt. Da får du best utnyttelse av arealet.

Se flere bilder
Våtromstapet på badet

Foto: Borge

TØRRE FAKTA: Tapeter som er godkjent for bruk i våtrom kommer i mange ulike farger og design.

Velvære på do

Et element som virkelig er med på å sette standarden på badet, er toalettet. Ingenting trekker ned helhetsinntrykket mer enn et gammelt, udelikat toalett. Vi vil føle oss rene på badet, og da er et moderne toalett, som kombinerer design med komfort, renslighet og innovativ teknologi, et «must». Toalett med dusj- og føn-funksjon er en trend som er utbredt i Asia, og nå er trenden også på full fart til våre hjemtrakter. Vi har blitt mer opptatt av hygiene, og vi stiller høyere krav til komfort. Et dusjtoalett innfrir kravene, og vil uten tvil sette standarden for spafølelsen mange av oss leter etter. Gå for et toalett med rene linjer, gjerne vegghengt, da det både ser elegant ut og er enklere å holde rent.

LES OGSÅ: Spa deg ned med dusjtoalett

Se flere bilder
Dusjdo

Foto: Geberit

DUSJDO: Med dusj- og føntoalett, små mosaikkfliser, mørke farger og gulldetaljer kommer luksusfølelsen med en gang.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.