Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Fliser som tåler tidens tann

  Norfloor
Lytt til ekspertenes råd om du vil ha et tidløst baderom. Da får du et bad som ikke går av moten med det første.

Levetiden på et nytt baderom er cirka 20-30 år. Da er badet såpass gammelt at det lønner seg å pusse opp for å være «føre var» og unngå store skader.

Siden en totalrehabilitering av et baderom er en stor investering, kanskje det mest kostbare i et hus, er det fornuftig å velge fliser og stil med omhu. Vet du at du kommer til å selge boligen innen levetiden går ut, anbefales det å velge en stil som passer de fleste. Men om du pusser opp badet for å bo lenge, står du mer fritt til å velge fliser og farger etter eget hode og gå for et mer trendinfluert bad.

Et trygt valg trenger ikke å være ensbetydende med kjedelig.

Her er ekspertenes fire beste råd til deg som vil velge trygt og skape en stil du selv vil være fornøyd med i mange år fremover:

1. Begrens antallet farger

Monokromt
MONOKROMT: Betongutseende er riktig nok en trend, men den har vart lenge og ser ut til å holde seg godt. Et trygt valg! Norfloor

Å velge samme farge på veggen som til gulvet, får rommet til å virke større. Grå fliser som minner om betong eller ulike steinmaterialer regnes som «safe», og det finnes mange ulike gråfarger å velge blant; varme, kalde, lyse og mørke – både ensfargede og med mønster.

2. Tenk stort

Storformat
STORFORMAT: Med store fliser får rommet en egen helhet og harmoni. Og du får mange færre fuger å holde rent. Golvabia

I dag velger de aller fleste store fliser; 30x60 centimeter, 60x60 centimeter eller enda større. Fordelene er færre fuger og et mer rolig og elegant inntrykk. Dessuten blir flatene enklere å holde rene.

3. Velg få formater

Velg likt
VELG LIKT: Få flisformater i ett og samme rom gjør at helheten oppleves som mindre rotete. Golvabia

Formatet på flisene definerer hvordan vi opplever rommet. Et avlangt rom virker bredere med rektangulære fliser der lengste siden ligger på tvers av rommet. På veggen kan et stående rektangulært format hjelpe rommet til å vokse i høyden.

4. Foksuer på fugene

Fugefint
FUGEFINT: Epoksyfuger er harde og tette, og kan lages i mange flotte farger. Norfloor

Fugemassen er et viktig element når det gjelder å beholde et varig og flott resultat. Fugene er der for å jevne ut små forskjeller i dimensjon og retthet mellom de enkelte flisene, og en normal fugebredde er 2-3 millimeter. En klassisk fugemasse er sementbasert, har en ru og porete overflate som fanger opp smuss og såperester. Samtidig gjør ruheten at gulvet blir mindre glatt å gå på. Velger du en epoksybasert  fugemasse, vil den bli mer poretett og glattere i overflaten. Det gjør den lettere å holde ren, samtidig som du får en mer slitesterk fuge.

FLISER PÅ BILDENE:

  • FLISEFINT: Creative Concrete – NORFLOOR
  • BEGRENS ANTALL FARGER: Betontech, Ambient Grey, 75x75 – NORFLOOR
  • TENK STORT: Ceppo di-Gre, grå, 60x120 – GOLVABIA
  • VELG FÅ FORMATER: Teqa, grå – GOLVABIA
  • FOKUSER PÅ FUGENE: Fugemasse Kerapoxy Design–NORFLOOR
Les også Historiske fliser - forskjellene du må vite om

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: