IFI logo
Se flere bilder
Luksuriøse bad med store marmorfliser

Foto: Chera Westman/ifi.no

Luksuriøse bad med store marmorfliser

Med store «marmorfliser» på gulvet, og enda større på veggen, fikk leilighetenes to baderom et luksuriøst preg.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bygården med åtte leiligheter gjennomgår et skikkelig hamskift. Utbyggeren pusser opp hele blokken, og bygger i tillegg nye leiligheter på loftet. Alle leiligheter har to bad – et felles bad, og et privat baderom til hovedsoverommet. For å gi leilighetene et skikkelig eksklusivt preg, velger utbyggeren keramisk flis med marmorlook i XL-format.

– Med store fliser på vegg og gulv får badet ro og en luksuriøs atmosfære, sier Pawel Bialkowski hos Acro Bygg.

Se flere bilder
Godt håndverk

Foto: Chera Westman/ifi.no

SJEL I DETALJENE: I alle ytterhjørner og rundt innbyggingssisternen har Acro bygg gjæret flisene istedenfor å bruke hjørnelister. Hjørnet er bygget opp med 2-komponent epoksyfugemasse, og fuget med samme masse. Etterpå er hjørnet polert.

Se flere bilder
Sjel i detaljene

Foto: Chera Westman/ifi.no

GODT HÅNDVERK: Flisene er kun 6 millimeter tykke, så arbeidet med å gjære fliskantene i 45 graders vinkel krever sin håndverker.

Matt og blankt

Hos flisleverandøren Norfloor fant han, sammen med prosjektselger Patrik Björklund, akkurat de flisene han ønsket: 80 x 80 centimeter store gulvfliser, og 80 x 240 centimeter store veggfliser, begge med marmorutseende.

– Flisene er laget i Italia av leverandøren Imola og heter Timeless. Det er brukt to farger: Calacatta som har en hvit farge, og Amani som er grå. Gulvflisene er matte, mens veggflisene er polert. Også i dusjen er det brukt store fliser, i kombinasjon med rennesluk slik at det er mulig å bygge godkjent fall på gulvet, sier Björklund.

Se flere bilder
Made in Italy

Foto: Chera Westman/ifi.no

MADE IN ITALY: Flisene Timeless er laget av den italienske produsenten Florim og er en porcellenato-flis med marmorutseende.

Se flere bilder
Usynlige fuger

Foto: Chera Westman/ifi.no

USYNLIGE FUGER: Flisene er fuget med en hurtigtørkende og hurtigherdende sementfugemasse som gir en vannavstøtende fug uten saltutslag. Siden flisene er store og har rektifiserte kanter, blir fugene få og kan gjøres smale og tilnærmet usynlige.

Mer forarbeid

Med færre fuger og renere flater ser også små bad større ut. Og både marmorutseendet og det store formatet bidrar til den eksklusive looken.

– Det er også en fordel for huseieren som får mindre arbeid ed vedlikehold og rengjøring av fuger, sier Pawel Bialkowski.

Å sette fliser i XL-format krever både spesielt utstyr og grundig opplæring fra flisleverandøren. De store flisene stiller også krav til et perfekt underlag, og leggingen må planlegges godt.

– Samtidig er de store flisene lette å tilpasse veggen. Vi bruker mer tid på forarbeid, men mye mindre tid på selve flisleggingen. Det er både økonomisk bra for oss og jeg er overbevist om at vi vil bruke store fliser i alle bad fremover, sier han.

– Vi liker det vi gjør og har yrkesstolthet. Vi ønsker alltid å levere fra oss et flott arbeid, avslutter han.

Se flere bilder
Tynn fug

Foto: Chera Westman/ifi.no

TYNN FUG: Flisene har rektifiserte kanter, som gjør det mulig med meget smale fuger. Med rennesluk er det mulig å lage fall med store fliser.

Se flere bilder
Atmosfære

Foto: Chera Westman/ifi.no

ATMOSFÆRE: Med færre fuger som bryter opp den flissatte flaten, får bade vegger og gulv et rolig uttrykk. Både størrelse og marmorutseende gjør at baderommet oppleves som luksuriøst.

Fliser:

Timeless er laget av den italienske produsenten Florim og er en porcellenato-flis med marmorutseende. Moderne produksjonsteknologi gir et meget naturtro utseende med god dybde og variasjon. Det keramiske materialet er ripefast, får ikke sprekker av temperatur- og fuktforandringer og krever ingen impregnering. Flisene kommer i mange størrelser, og i både matt og polert utførelse.

Se flere bilder
Forarbeid

Foto: Chera Westman/ifi.no

FORARBEID: De tynne flisene er noe fleksible, men stort format krever godt underlag. Pawel Bialkowski og håndverkerne hos Acro bygg har både investert i spesialutstyr for håndtering av fullformatfliser og fått ekstra opplæring fra flisleverandøren.

FRYDENLUNDGATA, OSLO

6-Norfloor-Frydenlundgata-0293

8 leiligheter (à 125 kvadratmeter) renoveres og selges løpende etter ferdigstillelse som andelsleiligheter i borettslag. 4 loftsleiligheter oppføres. Fasade og fellesarealer rehabiliteres

Entreprenør: Acro Bygg AS

Byggherre: Panam Gruppen AS

Ferdigstilt: 2019-2020

Dette ble brukt

Fliser, lim og fug:

 • Timeless Calacatta blank, 80 x 240 cm – NORFLOOR
 • Timeless Calacatta matt, 80 x 80 cm – NORFLOOR
 • Timeless Amani blank, 80 x 240 cm – NORFLOOR
 • Timeless Amani matt, 80 x 80 cm – NORFLOOR
 • Flislim: Ultralite S1 – Mapei/NORFLOOR
 • Fug: Ultracolor plus – Mapei/NORFLOOR

Øvrig:

 • Våtromssystem: Mapeguard – Mapei/NORFLOOR
 • Dusj og blandebatteri: Tapwell/RØRKJØP
 • Dusjvegger: INR/NORFLOOR
 • Innbyggingssisterne: Geberit
 • Vegghengt WC: Villeroy & Boch/RØRKJØP
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.