Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Luksuriøse bad med store marmorfliser

  Chera Westman/ifi.no
Med store «marmorfliser» på gulvet, og enda større på veggen, fikk leilighetenes to baderom et luksuriøst preg.

Mer informasjon

Godt håndverk
SJEL I DETALJENE: I alle ytterhjørner og rundt innbyggingssisternen har Acro bygg gjæret flisene istedenfor å bruke hjørnelister. Hjørnet er bygget opp med 2-komponent epoksyfugemasse, og fuget med samme masse. Etterpå er hjørnet polert. Chera Westman/ifi.no

Bygården med åtte leiligheter gjennomgår et skikkelig hamskift. Utbyggeren pusser opp hele blokken, og bygger i tillegg nye leiligheter på loftet. Alle leiligheter har to bad – et felles bad, og et privat baderom til hovedsoverommet. For å gi leilighetene et skikkelig eksklusivt preg, velger utbyggeren keramisk flis med marmorlook i XL-format.

– Med store fliser på vegg og gulv får badet ro og en luksuriøs atmosfære, sier Pawel Bialkowski hos Acro Bygg.

Sjel i detaljene
GODT HÅNDVERK: Flisene er kun 6 millimeter tykke, så arbeidet med å gjære fliskantene i 45 graders vinkel krever sin håndverker. Chera Westman/ifi.no

Matt og blankt

Made in Italy
MADE IN ITALY: Flisene Timeless er laget av den italienske produsenten Florim og er en porcellenato-flis med marmorutseende. Chera Westman/ifi.no

Hos flisleverandøren Norfloor fant han, sammen med prosjektselger Patrik Björklund, akkurat de flisene han ønsket: 80 x 80 centimeter store gulvfliser, og 80 x 240 centimeter store veggfliser, begge med marmorutseende.

– Flisene er laget i Italia av leverandøren Imola og heter Timeless. Det er brukt to farger: Calacatta som har en hvit farge, og Amani som er grå. Gulvflisene er matte, mens veggflisene er polert. Også i dusjen er det brukt store fliser, i kombinasjon med rennesluk slik at det er mulig å bygge godkjent fall på gulvet, sier Björklund.

Mer forarbeid

Tynn fug
TYNN FUG: Flisene har rektifiserte kanter, som gjør det mulig med meget smale fuger. Med rennesluk er det mulig å lage fall med store fliser. Chera Westman/ifi.no

Med færre fuger og renere flater ser også små bad større ut. Og både marmorutseendet og det store formatet bidrar til den eksklusive looken.

– Det er også en fordel for huseieren som får mindre arbeid ed vedlikehold og rengjøring av fuger, sier Pawel Bialkowski.

Å sette fliser i XL-format krever både spesielt utstyr og grundig opplæring fra flisleverandøren. De store flisene stiller også krav til et perfekt underlag, og leggingen må planlegges godt.

– Samtidig er de store flisene lette å tilpasse veggen. Vi bruker mer tid på forarbeid, men mye mindre tid på selve flisleggingen. Det er både økonomisk bra for oss og jeg er overbevist om at vi vil bruke store fliser i alle bad fremover, sier han.

– Vi liker det vi gjør og har yrkesstolthet. Vi ønsker alltid å levere fra oss et flott arbeid, avslutter han.

Atmosfære
ATMOSFÆRE: Med færre fuger som bryter opp den flissatte flaten, får bade vegger og gulv et rolig uttrykk. Både størrelse og marmorutseende gjør at baderommet oppleves som luksuriøst. Chera Westman/ifi.no

Fliser:

Timeless er laget av den italienske produsenten Florim og er en porcellenato-flis med marmorutseende. Moderne produksjonsteknologi gir et meget naturtro utseende med god dybde og variasjon. Det keramiske materialet er ripefast, får ikke sprekker av temperatur- og fuktforandringer og krever ingen impregnering. Flisene kommer i mange størrelser, og i både matt og polert utførelse.

Dette ble brukt:

Fliser, lim og fug
 • Timeless Calacatta blank, 80 x 240 cm – NORFLOOR
 • Timeless Calacatta matt, 80 x 80 cm – NORFLOOR
 • Timeless Amani blank, 80 x 240 cm – NORFLOOR
 • Timeless Amani matt, 80 x 80 cm – NORFLOOR
 • Flislim: Ultralite S1 – Mapei/NORFLOOR
 • Fug: Ultracolor plus – Mapei/NORFLOOR
Øvrig
 • Våtromssystem: Mapeguard – Mapei/NORFLOOR
 • Dusj og blandebatteri: Tapwell/RØRKJØP
 • Dusjvegger: INR/NORFLOOR
 • Innbyggingssisterne: Geberit
 • Vegghengt WC: Villeroy & Boch/RØRKJØP

FRYDENLUNDGATA, OSLO

6-Norfloor-Frydenlundgata-0293

8 leiligheter (à 125 kvadratmeter) renoveres og selges løpende etter ferdigstillelse som andelsleiligheter i borettslag. 4 loftsleiligheter oppføres. Fasade og fellesarealer rehabiliteres

Entreprenør: Acro Bygg AS

Byggherre: Panam Gruppen AS

Ferdigstilt: 2019-2020

Les også Fliser eller vinyl på badet?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: