Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Seks trendy flisvalg

  Norfloor
Vil du innrede badet med de hotteste flisene, er dette tips du bør få med deg. Eller hvorfor ikke bruke dem på kjøkkenet, i stuen eller i gangen?

Keramiske fliser er et slitesterkt og vedlikeholdsfritt materiale som holder så lenge du liker stilen. Er du i det trendy hjørnet, er dette en guide til de mest gangbare stilene på flis som er å få i dag. Flisene kan brukes både på vegger og gulv på badet, kjøkkenet, stuen, soverommet og gangen. Noen fliser kan til og med brukes på veranda og balkong.

Trendy
TRENDY: Pusser du opp for å bo lenge, er du ikke like avhengig av å tilfredsstille alle smaker. Da kan du velge trendy fliser etter eget hode. Norfloor

1. Terrazzo

Terrazzo på soverom
TÅLER ALT: Terrazzofliser tåler det meste og gir en trendy look hjemme. Norfloor

Terrazzo er opprinnelig en type betong med knust naturstein der overflaten slipes slik at det oppstår et mosaikkmønster i grafisk retrostil. Keramiske fliser med terrazzoutseende kommer enten som ekte terrazzo eller som imitasjoner eller terrazzolignende steindesign. Terrazzofliser brukes gjerne i flyplassterminaler og på kjøpesentre, men kan like godt brukes i private hjem, både utendørs og inne. 

2. Marmor

Luksus med marmorfliser
LUKSUS: Fliser med marmorlook ser meget eksklusivt ut. Spesielt vis de er i stort format. Disse er 1,2 meter x 2,4 meter store. Norfloor

Et baderom innredet i marmor oppleves luksuriøst. Keramiske fliser med marmorutseende går nesten ikke å skille fra ekte vare, men siden de er av Porcellanato-kvalitet har de høy slitestyrke og lavt vannopptak, og får hverken sprekker eller trenger impregnering. Også imitasjoner av andre typer stein, slik som travertino og Ceppo di Gre er populære.

3. Betong

Industristil med betongfliser
INDUSTRISTIL: Gi stuen et industrielt preg med betonglignende fliser. Golvabia

Vegger og gulv som ser ut som om de var av støpt betong fås også med keramisk flis. Kanskje har de til og med med «merker» etter forskalingen i overflaten. Eller hvorfor ikke et diskret, utvasket, mønster på toppen? Moderne produksjonsteknologi har åpnet en verden av muligheter til å tolke grafiske mønstre og teknikker fra tekstil- og tapetsektoren til fliser. Betongfliser kommer i mange størrelser, og med både varme og kalde gråfarger. 

4. Trelook

Fuktbestandig trefliser
FUKTBESTANDIG: Med keramiske fliser kan du få et problemfritt «tregulv» også på badet. Golvabia

Treimitasjoner er og har i flere år vært i vinden. Fliser med trelignende struktur i overflaten kan til forveksling ligne på ekte tre, så mye at du nesten må ned for å kjenne. Treimitasjoner gir baderommet et lunt og trivelig utseende, samtidig som du får flisens slitestyrke og fuktbestandighet. Akkurat som for tregulv, der brede og lange plank er populært, vokser treflisene i format.

5. Vintage

Lettstelt med vintage fliser
LETTSTELT: Fordelen med moderne keramisk flis fremfor sementbaserte fliser, er at de ikke trekker vann, trenger impregnering og er lett å holde rent. Golvabia

Splitter nye fliser kan se ut som om de har 100 år på nakken eller mer. Historiske flismønstre finnes i en rekke ulike design – fra orienten, med grafiske mønstre eller med ujevn farging – og holder stadig popularitetsnivået høyt oppe. Fordelen med glaserte fliser fremfor sementbaserte fliser, er at de ikke trekker vann, og er lett å holde rent.

6. Klassisk

Moderne
MODERNE: Fremhev form og mønsterlegging med markerte fuger. Golvabia

Den klassiske hvite flisen er fortsatt aktuell. Den moderne versjonen finnes både i matt og blank utførelse, med slett eller ujevn overflate. De settes i forbandt eller legges i chevron- eller fiskebeinsmønster. Stilen passer like godt til moderne innredninger som til en mer landlig stil. 

Klassisk
KLASSISK: Til det landlige kjøkkenet passer klassiske fliser perfekt. Dette er en trend som ikke går av moten. Golvabia

Dette ble brukt:

Hovedbilde/HOTTE FLISER:
 • Fliser: Am Parade – NORFLOOR
TRENDY:
 • Gulvfliser: Am Parade – NORFLOOR
TÅLER ALT:
 • Gulvfliser: Am Parade – NORFLOOR
TERRAZZO:
 • Hvit flis: Terrazzo, Vit 25x25 – GOLVABIA
 • Grå flis: Terrazzo, Grå 25x25 – GOLVABIA
 • Sort flis: Terrazzo, Svart 25x25 – GOLVABIA
LUKSUS:
 • Veggfliser: I Classici di Rex – NORFLOOR
MARMOR:
 • Gulvfliser: Marmi Bardiglio 45x45 – GOLVABIA
INDUSTRISTIL:
 • Gulvfliser: Concrete Light Grey 60x120 – GOLVABIA
BETONG:
 • Flis venstre: Betonepoque White-Grey Emma 20x20 – NORFLOOR
 • Flis midten: Betonepoque White-Grey Ines 20x20 – NORFLOOR
 • Flis høyre: Betonepoque White-Grey Amelie 20x20 – NORFLOOR
FUKTBESTANDIG:
 • Gulvfliser: Lodge Grigio 15x90 – GOLVABIA
PARKETT:
 • Gulvfliser: Living Noce 7,5x45 – GOLVABIA
LETTSTELT:
 • Gulvfliser: Empoli Perugia Rosso 20x20 – GOLVABIA
VINTAGE:
 • Veggfliser: Artisan Blå dekor 33x33 – GOLVABIA
MODERNE:
 • Veggfliser: Line – GOLVABIA
KLASSISK:
 • Veggfliser: Old Tradition Vit 7,5x15 – GOLVABIA
Les også Liggende eller stående fliser?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: