Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Drømmebadet er mulig å få

Beslutninger om utforming av nytt bad er vanskelige å ta. Det viser en undersøkelse om nordmenns baderomsdrømmer. Samtidig drømmer vi om produkter og løsninger som vi ikke er klar over at faktisk finnes på markedet.

  • En ny undersøkelse fra YouGov viser at nordmenn etterspør rådgivning fra installatøren til innredning av baderommet.

    Foto:

  • Undersøkelsen viser samtidig at forbrukerne etterspør en rekke produkter som de ikke vet at allerede er på markedet.

    Foto:

Annonse
Annonse

Design, samt praktisk og enkel rengjøring, er de viktigste egenskapene ved et drømmebaderom. Det viser en forbrukerundersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Geberit.

I undersøkelsen er det spurt om nordmenns baderomsdrømmer, og håndverkerens rolle i arbeidet med å realisere drømmene. Ifølge den synes vi at baderomsbeslutninger er vanskelige, og vi ønsker råd fra håndverkeren.

I forventningene til rørleggeren inngår både salg og rådgiving, samt selve installasjonsarbeidet.

– Undersøkelsen viser tydelig at mange nordmenn setter stor pris på rørleggeren. Ikke bare som en som kan være der for å installere baderomskomponenter, men som en ekspert som kan alt fra materialvalg til innredning. Det er en stor tillitserklæring fra forbrukerne, men det forventer også at rørleggeren er ærlig og bruker sin fagkunnskap i rådgivningen, forteller Wenche Sydhagen, markedskoordinator i Geberit. 

Ønsker fagfolk

Nesten halvparten av forbrukerne svarer at det er vanskelig å ta beslutninger om materialer og baderomselementer, som ifølge Sydhagen gir en opplagt mulighet for den rådgivende rørleggeren.

Tilliten til rørleggerens fagkunnskap gjelder ikke bare når det kommer til rådgiving, men også til selve utførelsen av arbeidet. Her svarer 53 prosent at de foretrekker at alt arbeidet utføres av en profesjonell rørlegger. I tillegg oppgir hele 56 prosent at de foretrekker å kjøpe alle materialer og installasjon på ett og samme sted.

– Det er tydelig at nordmenn ønsker at montering- og installasjonsarbeidet på baderommet skal utføres av en profesjonell. Samtidig er det ifølge de spurte også et klart fortrinn hvis den samme personen kan bistå gjennom hele prosessen, fra rådgivning og salg av produktene, til installasjon, forklarer Sydhagen.

Oppdatert: 17.12.2019  

Fakta om undersøkelsen:

  • På vegne av VVS-produsenten Geberit har YouGov foretatt en undersøkelse av nordmenns toalettvaner.
  • Undersøkelsen er gjennomført i Danmark, Norge, Sverige og Finland.
  • Analysen er basert på minimum 1000 nasjonalt representative CAWI-intervjuer i aldersgruppen 18-74 år fra hvert av de nordiske landene.
  • Bakenforliggende tall kan utleveres på henvendelse. 

 

Mer informasjon:

Geberit

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]