IFI logo
Se flere bilder
Se hva 20 prosent slurver med å vaske!

Foto: Geberit

Se hva 20 prosent slurver med å vaske!

80 prosent av oss vasker alltid hendene etter et toalettbesøk. I disse influensa- og omgangssyketider er det en skremmende tanke at resten slurver.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse
MaisonObjet annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallene kommer frem av en undersøkelse utført av analyseinstituttet YouGov på oppdrag av Geberit.

Selv om riktignok 17 prosent av disse svarer at de nesten alltid vasker hendene etter et toalettbesøk, er det fortsatt en andel som svarer at de nesten aldri eller aldri rengjør hendene. Generelt sett er det menn som trekker statistikken i gal retning, men begge kjønn er skyldig i slurv. 

Tiltak som forbedrer hygienen

I samme undersøkelse svarer totalt 31 prosent av nordmenn at de ønsker seg bedre hygiene ved toalettbesøk. Det sterkeste ønsket ligger i aldersgruppen 18-34 år, der 36 prosent gjerne kunne tenke seg bedre hygiene. For å hindre bakteriespredning på badet, er derfor stadig flere opptatt av å skaffe seg berøringsfrie alternativer til tradisjonelle knapper og håndtak.

- Berøringsfrie løsninger kommer det også stadig mer av – spesielt på betjeningspanelet for spyling av toalettet. Mange ønsker berøringsfritt av hygieneårsaker, sier Wenche Sydhagen hos Geberit.

En berøringsfri servantkran vil kanskje ikke hjelpe gjengen som uansett dropper å benytte vasken etter toalettbesøket, men et berøringsfritt betjeningspanel for nedspyling vil på en annen side gjøre sin del av jobben for å hindre i alle fall noe bakteriespredning ut av baderommet.

Se flere bilder
Eksempel på berøringsfritt betjeningspanel. I serien Sigma 80 kan man få panelet med LED-lys.

Foto:

Eksempel på berøringsfritt betjeningspanel. I serien Sigma 80 kan man få panelet med LED-lys.

Mer informasjon

www.geberit.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.