IFI logo
Se flere bilder
Velvære og design er trend på badet

Foto: Geberit

Velvære og design er trend på badet

Nordmenn bruker mest penger på oppussing av badet i Norden. Faktisk planlegger vi å bruke dobbelt så mye penger på badet som våre naboer i Sverige og Danmark.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baderommet blir stadig viktigere for nordmenn og vi pusser opp for langt mer enn våre naboland. Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov, der 4019 personer fra Norden, deriblant 1006 nordmenn, har svart om sine baderomsvaner.

 – Våre baderomsvaner er i endring. Siden 4000 år tilbake har menneskene brukt kreativiteten for å gjøre sitt fornødne. Nå står velvære og design står i fokus. I dag kan toalettene fjerne vond lukt, vaske deg ren og føne deg tørr, sier Wenche Sydhagen i Geberit, norsk markedsleder innen sanitærutstyr.

Se flere bilder
AquaClean er toalett med dusjfunksjon.

Foto:

AquaClean er toalett med dusjfunksjon.

Norske baderomstrender

I løpet av de siste årene har spennende boligtrender spredt seg fra stue og kjøkken til bad, der komfort, design og kvalitet har blitt satt på dagsordenen. I følge interiørarkitekt Åse Imset, en av landets fremste trendeksperter på bad, skal badet være en oase der man kan koble av fra hverdagen og nyte fred og ro.

−Kombinasjonen design og velvære kjennetegner årets baderomstrender. Et sted for velvære som kan minne om et profesjonelt spa. Flere investerer i komplette dusjsystemer fremfor det klassiske boblebadet og dusjtoalett som fjerner lukt fremfor vanlig toalett. Store glatte flater, betong, 3D fliser og LED-belysning er noen av trendene vi kommer til å se fremover, sier Imset. 

−Nordmenn er glade i natur - det synes på badet! Tidligere skulle alt være hvitt høyglans, men nå går kundene for litt andre fargevalg. Digre rullesteiner og marmor på veggen er «in», sier Imset.  

Design - viktig for nordmenn

I snitt planlegger nordmenn å bruke 77 200 kroner på oppussing av baderommet, mens våre naboland bruker 31 500 kroner. Over halvparten av respondentene har pent design, møbler og fliser øverst på ønskelisten, 35 prosent ønsker toalett som fjerner dårlig lukt.

– Vi ser annerledes på badet vårt. Vi er mer opptatt av stil og er villige til å bruke mer penger på baderommet. Kundene er opptatt av kvalitet og funksjonalitet, og vil ha gode, praktiske løsninger, sier Sydhagen.

Se flere bilder
Design og spafølelse er viktig.

Foto:

Design og spafølelse er viktig.

Mer informasjon

www.geberit.no

www.aaseimset.no

Åse Imsets topp 5 til badet:

- Store rullesteiner, gjerne på veggen

- Integrerte høyttalere i tak

- Dusjtoalett med fønfunksjon og luktavsug

- Stor dusj med vannfall, integrert i taket

- LED-lys, belysning nedenfra og opp og på vegg?

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.