IFI logo
Se flere bilder
Tette, trygge og stilige baderom

Foto: Tarkett

Tette, trygge og stilige baderom

Vinyl har blitt en populær utfordrer til flisene på baderommet. Og sakte, men sikkert tør vi å velge litt spenstigere varianter enn bare hvitt og grått.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nordmenn velger i større og større grad våtromsvinyl ved oppussing av bad, sier salgssjef hos gulvleverandøren Tarkett, Lill-Ann Mo.

Vinylgulv er et trygt valg på bad fordi det er helt tett. Sveiser fagfolk kantene, kan man være sikker på å ha et bad uten fuktproblemer. Samtidig er vinyl slitesterkt, lett å rengjøre og finnes i et hav av designvarianter. Men til tross for bredt utvalg i farger og mønster, velger de aller fleste nøytrale design.

- Det går mye i lyse og grå toner. Folk velger jevnt over mye stein/skifer/flis- og plankemønstre på gulvet, og tillater seg ikke så mye sprell på veggene heller. Det går mye i den lyse og noe dempede trenden også der, forteller hun.

Begynner å tørre

Men produsenten begynner likevel å se en vridning i salget i retning fargene.

- Vi ser en veldig fin utvikling på både gulv og vegg med mønstre og farger, en viss bevegelse i retning av mer urbane miljøer og med mer farge. Noen velger også en fondvegg for å skape litt liv i et ellers dempet miljø. For eksempel er vår Pastille Turqoise en herlig frisk farge å våkne opp til, og det finnes også andre spennende alternativ til gulv, som nyhetene Istanbul og Pebbels, sier hun.

Ifølge Mo har produsenten tro på at utviklingen kommer til å fortsette, og de har derfor fokus på å tilby bredde i sortimentet, slik at det skal bli lettere å velge mer spennende varianter.

- Det blir veldig spennende å se hvordan utviklingen fortsetter og om den følger de etablerte trendene, eller om nordmenn er klare for inspirasjon fra de globale trendene som etter hvert gjør seg gjeldende i land som omgir oss, avslutter hun.

 

Se flere bilder
Istanbul

Foto:

Istanbul

Mer informasjon

konsument.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.