Kategorier

Meny

Konto

Baderomstrend: Toalettet skal ha dusjfunksjon

Tiden da vi satt på utedo med bilder av kongefamilien er for lengst forbi; nå har badet blitt velværerom nummer én! Det siste nye er nå at toalettet helst skal ha innebygd dusjfunksjon.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Baderomstrend: Toalettet skal ha dusjfunksjon

Foto: Geberit

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Badet er rommet for å slappe av og skjemme seg bort, og vi nordmenn bruker stadig mer penger på å gjøre badet til et koselig oppholdsrom i huset. Mange av oppgraderingene går på å integrere hyggeelementer, men også hygiene og enkelhet har den siste tiden blitt stadig mer prioritert.

Opptatt av hygiene

I en undersøkelse foretatt av GfK på vegne av Geberit, kom det frem at nordmenn er svært opptatt av personlig hygiene. 3 av 4 respondenter sier de er veldig opptatt av personlig hygiene, og om man legger til personer som betegner seg som ganske opptatt av det samme, er man oppe i 97 prosent av det norske folk.

Samtidig svarer 70 prosent at de ikke føler seg rene etter et toalettbesøk, og så mye som 40 prosent opplever fra tid til annen problemer med flekker i undertøyet.

- Til å være et land som ligger langt fremme i teknologiutviklingen og har et så høyt fokus på velvære – spesielt på baderommet, er det egentlig litt overraskende at vi nordmenn henger litt etter og at det foreløpig er såpass få som benytter seg av siste teknologi innen VVS, som dusjtoaletter av typen AquaClean, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Dele på Pinterest Nordmenn er opptatt av luksus og velvære på badet.

Nordmenn er opptatt av luksus og velvære på badet.

Landsforskjeller

VVS-produsenten Geberit er markedsleder på sitt felt i Norge, og har ved å være representert i 41 land god oversikt over ulike lands toalettvaner. Ulikhetene i bruk av dusjtoalett, altså et toalett med innebygget dusjfunksjon, er spesielt interessante.

- Mellom 70 og 80 prosent av japanerne har faktisk dusjtoalett hjemme, mot 4 prosent av nordmenn, forteller Bjørn Arve Sømhovd, adm. direktør i Geberit Norge.

Ifølge Sømhovd er det imidlertid en økende interesse for produktene, og det er da gjerne hjemvendte turister som skaffer seg toalett med innebygget dusjfunksjon som skånsomt vasker både menn og kvinner etter toalettbesøket.

- Vi får mange telefoner fra folk som har feriert i Asia og som bare MÅ ha dette hjemme også! Når man først har prøvd, er det nemlig fort gjort å bli hektet, mener han.

Slik fungerer dusjtoalettet

Dele på Pinterest Dusjhodet rengjør skånsomt og behagelig.

Dusjhodet rengjør skånsomt og behagelig.

Vann er en viktig del av vår daglige, personlige hygiene, og ved hjelp av et toalett med dusjfunksjon får du rengjort deg med vann etter hvert eneste toalettbesøk. Geberit AquaClean har en regulerbar vannstråle som vasker på en skånsom og behagelig måte med ferdig oppvarmet vann.

Tileggsfunksjoner som dreiende dusjarm, ladydusj for intimhygiene, pulserende massasjedusj, varmluftsblåser, fjernkontroll og minnefunksjon er også tilgjengelig i AquaClean-serien. Produktet fås både som komplett toalettsystem og toalettsetemodul. Sistnevnte kan monteres på de fleste standardtoalett hvor det er mulig å trekke til strøm.

Mer informasjon

www.geberit.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]