Kategorier

Meny

Konto

Tradisjonell stil på badet

Trass i alle fargerike trender velger nordmenn tradisjonelt når badet skal pusses opp. Grått, hvitt og beige er favorittfargene på fliser. Oppussingsglade nordmenn har mange flotte alternativer - både i hvitt og i farger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tradisjonell stil på badet

Foto: Höganäs

Fargene gjør en sterk innmarsj i de norske hjem. Stuen, soverommet og kjøkkenet får gjerne en eller flere vegger med sterke farger og store mønstre når vi pusser opp. Men terskelen inn til badet er fortsatt for høy! Her velger nordmenn tradisjonelt.

- Folk flest går litt mot det tradisjonelle når de skal velge fliser til baderommet, forteller Patrik Björklund, butikksjef hos Höganäs i Oslo.

- For dem som pusser opp gamle hus, er det viktig å beholde stilen i huset. Grått, hvitt og beige er favorittfargene.

Dele på Pinterest


Treplank i flis

De rustikke gulvene som er så populære i andre deler av huset, er det også mulig å få til med keramisk flis. Flisene er til forveksling lik gamle treplank, i et format som ligner på enstavsparkett: 13x80 cm.

- Flisene har til og med struktur i overflaten og finnes i flere farger – fra lyst til nesten sort, sier han.

Stadig flere fliser kommer i storformat, det vil si over 40x40 cm. Ja, enkelte leverandører fører fliser som er opp mot 1,2 meter i kvadrat.

- Store fliser er helt klart en trend, men det finnes begrensinger i hvor de kan brukes. Det er for eksempel ikke mulig å lage fall mot sluk med så store fliser, sier Björklund.

Dele på Pinterest Treplank i flis


Små formater

Fliskolleksjonene inneholder gjerne fliser i flere størrelser, og store formater kan fint kombineres med mindre eller mosaikker i samme farge og utførelse.

- Det vi selger mest av er 30x30 cm og mindre, og ikke storformatene, sier han.

Mosaikkfliser har lenge vært i vinden, og de kommer stadig i flere farger. Metallmosaikker er meget populære og kommer på ark både som knappmosaikk, staver og små firkanter. Mosaikker kommer i et hav av farger og størrelser, og nå kan de kombineres med en farget fugemasse som finnes i alle regnbuens farger. 

- Vi har også fuger med glitter i, sier Patrik Bjørklund og avslutter med en liten overraskelse:

- Bordene er også på vei tilbake, tro det eller ei!

Dele på Pinterest Små formater


Mer informasjon:


LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]