IFI logo
Se flere bilder
Toalettet som sier «SPA»

Foto: Guri Haram/ifi.no, Produsenten

Toalettet som sier «SPA»

Helt ren med vann - går det an? Nå lanserer Geberit sitt nye dusjtoalett.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanskje har alle toaletter i fremtiden vaskefunksjon i stedet for papir? For Geberit er i alle fall framtiden her. Nå lanserer de Geberit AquaClean Sela i en tidløs design. Toalettet rengjør deg med temperert vann.

Berøringsfritt

Det sveitsiske selskapet fører rørsystemer og har 35 års erfaring med sanitærsystemer. Med toalettene er tanken enkel. De skal fremme renhet og redusere risikoen for overførbar sykdom.

– Det handler om å ha et hjem og et offentlig miljø så berøringsfritt som mulig, sier seniorkonsulent Arvid Aalen i Geberit.

Det nye toalettet har en integrert dusjfunksjon. En stråle temperert vann iblandet luft gjør det rent på en behagelig måte, og ivaretar hygiene og personlig velvære. Toalettet betjenes med en brukervennlig fjernkontroll, eller fra kontrollpanelet på siden av toalettet.

– Design og funksjon er i ett, sier han.

Det er den anerkjente italienske designeren Matteo Thun som har utviklet toalettet, og det har allerede mottatt flere prestisjetunge priser for sin elegante og kompakte design.

Toalettet har innebygget varmtvannsbeholder, så når man setter seg ned, behøver man ikke engste seg for å få en kalddusj.

– Det er i henhold til grønn tankegang ikke å bruke papir, sier Aalen.

Opptatt av renslighet

Ifølge en undersøkelse om personlig hygiene og velvære i Norge fra 2012, svarte tre av fire nordmenn at de synes hygiene er viktig. Særlig gjaldt dette for kvinner.

De fleste tar en dusj eller to om dagen. Én av ti har mer enn to baderom og toaletter.

– Nesten halvparten av de spurte benyttet seg av våtservietter i tillegg til vanlig papir, noe som tyder på en høy faktor av renhet, sier Aalen.

Seniorkonsulenten i Geberit kan dessuten fortelle at et høyt antall japanere har et berøringsfritt toalett. Der er denne typen toalett heller normalen enn et supplement.

Det nye toalettet til Geberit har toalettsete og lokk laget av høy kvalitet, Duroplast. Integrerte dempere gir stille åpning og lukking av lokket. Den keramiske enheten har ifølge leverandøren en form som gir meget god utskylling, og er utstyrt med smussavvisende overflate.

Toalettet, som er vegghengt, gjør det lett med tanke på renhold.

Geberit AquaClean Sela kan kjøpes i alle rørleggerforretninger, og kan sees hos Geberits forhandlere i Norge fra april. Toalettet er kompatibelt med andre Geberit-produkter.

Se flere bilder
Opptatt av renslighet

Foto:

For mer informasjon:

www.geberit.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.