IFI logo
Se flere bilder
Unngå bakteriesamlere på badet

Foto: Golvabia, Geberit

Unngå bakteriesamlere på badet

Det er mange skitt- og bakteriesamlere på badet. Det gjelder å holde dem rene. Eller unngå dem helt.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen hemmelighet at badet er et rom der vi bør være særlig nøye med rengjøringen. Her gjør vi vårt fornødne og det er mange bakteriesamlere her som vi kanskje ikke tenker over. Særlig viktig er det at disse blir rengjort skikkelig – eller i beste fall har funksjoner som gjør at de ikke samler så mye skitt og bakterier.

LES OGSÅ: Slik dreper du bakteriene

 

Betjeningsplaten over do

Den er ofte det første du berører etter at du har vært på toalettet, og her er det derfor spesielt viktig med god og jevnlig rengjøring. Dessverre vaskes betjeningsplaten som regel altfor sjelden. Derfor kan det kanskje vært lurt å investere i en berøringsfri betjeningsplate. Ikke bare er den enkel og elegant i designet, den sparer deg også for alle bakteriene som samler seg på en betjenings- eller trykkplate.

LES OGSÅ: Få badet til å skinne

Se flere bilder
Berøringsfri betjeningsplate

Foto: Geberit

DO NOT TOUCH: Den berøringsfrie betjeningsplaten fra Geberit er både lekker og renslig.

Vasken

Vasken – med vannkranen og såpedispenseren – er en skitt- og bakteriesamler uten like. Den krever skikkelig vedlikehold, sammen med alt rundt. Første steg til en renere vask er å velge porselen i god kvalitet. Det sørger for at skitt og smuss ikke fester seg så lett. En vask med avrundede kanter er også enklere å holde ren. Vasken bør rengjøres ofte, men enda viktigere er det å huske på kranen og såpedispenseren. Det er tross alt her bakteriene samler seg. Gå over med en mikrofiberklut og egnet rengjøringsmiddel så ofte som mulig her.

Se flere bilder
Vask

Foto: Golvabia

BAKTERIESAMLER: Vasken, og særlig kranen, er skitt- og bakteriesamlere. Hold dem rene.

Toalettet

Kanskje ikke så stor overraskelse at toalettet er med på denne listen. Det er jo ingen som trenger å tvile på at det samler seg bakterier og skitt her. For det første: Velg rene, enkle linjer, gjerne vegghengt. Da blir toalettet mye enklere å holde rent. For mange kriker og kroker er bare til irritasjon når det skal vaskes. Her er også det rene rådet å gå over med egnet rengjøringsmiddel for å holde toalettet rent. I tillegg er det viktig å holde selve doskålen ren. Bruk en WC-rens jevnlig, som finnes både som tabletter og i flytende form. Det gjør også at det lukter bedre på badet.

Se flere bilder
Rent toalett

Foto: Geberit

RENT: Et vegghengt toalett, med rene, enkle linjer, er mye enklere å holde rent.

Husk på:

Vasken og toalettet er de enkleste stedene å huske på å rengjøre. Det som er verre, er alle de små detaljene du berører, uten å tenke over det. Ikke glem dem når du rengjør badet. Alle håndtak på badet, både det på døren og de som sitter på skuffer og skap, bør vaskes rene ofte.

Mer informasjon:

Geberit

Golvabia

Jordan

Krefting

Alfort

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.