Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Helt matt på soverommet

Med matte vegger på soverommet kan du senke skuldrene helt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Helt matt på soverommet

Foto: Nordsjö

Soverommet er vårt eget hvilested, der vi kan koble av, borte fra hverdagens kjas og mas. Her kan drømmene leve sitt eget liv, og kroppen lades opp til en ny dag. Skuldrene kan senkes og vi kan slappe av. Men for å kunne finne roen helt, trenger vi den rette rammen. Og ved å male veggene matte, er du god på vei for å skape den rette atmosfæren.

LES OGSÅ: Slik sover vi bedre

Dele på Pinterest Matt, blå maling på soverommet

Foto: Butinox

BLÅTT: Mange går for blått på soverommet – en farge som er kjent for å påvirke søvnen positivt. Med matt finish, som med Butinox Interiør Stue & Sov Matt, blir den ekstra behagelig. Her i fargen 5936 Dypt Vann.

Behagelig trend

De siste årene har matte malinger preget trendbildet – og det er kanskje ikke så rart. Matte vegger kan virke roligere, mer behagelig og mykere enn vegger med høyere glans. Du slipper så mye gjenskinn og forstyrrelser, fordi mindre lys reflekteres i mattere overflater. Du kan enkelt skape en rolig, lun atmosfære – og det er nettopp dette mange av oss jakter etter på soverommet.

LES OGSÅ: Hvilken glansgrad passer på veggen?

Dele på Pinterest Matt og blankt

Foto: Flügger

KONTRAST: Det er viktig med blanke kontraster for å skape liv. Veggen er malt i fargen Siena Claire no. 69 fra Flügger.

Annonse

Rik fargeopplevelse

I tillegg til å skape en behagelig atmosfære, har matte malinger den fordelen at de gir en ekstra flott fargeopplevelse, med farger som oppleves rikere og dypere. Særlig vil de duse, litt mørkere fargene komme spesielt fint fram. Og er det ett rom som særlig kler mørke, rolige farger, er det jo boligens mest intime rom.

Dele på Pinterest Matt maling på soverommet

Foto: Beckers

FARGEOPPLEVELSE: Med matt finish kommer fargene enda bedre fram, og oppleves rikere og dypere. Her er vi hjemme hos Kine Vinje, som har malt soverommet i fargen Gunder fra Beckers.

Den perfekte kulisse

Ikke nok med at malingen i seg selv kan gi et flott, eksklusivt og lunt uttrykk – matte vegger er også perfekte kulisser for møbler, kunst og andre interiørelementer. Fordi veggen bak er dempet, kommer det foran bedre fram. Har du en flott sengegavl eller et maleri du er stolt av, kan det virkelig få skinne foran de matte veggene.

Dele på Pinterest Lunt med matt maling

Foto: Nordsjö

LUNT: En dyp rødfarge gir en lun, varm atmosfære. Her kan du koble av fra hverdagens bråk. Fargen er fra paletten «A place to love» fra CF19 fra Nordsjö.

Velg riktig maling

Da den matte trenden først kom, var det med råd om litt begrenset bruk – fordi de matte malingene tålte mindre enn de med høyere glans. Men samtidig som trenden har vokst, har også de matte malingene blitt videreutviklet, og i dag finnes de for de aller fleste overflater, i alle ønskelige farger og til alle rom. Og fordi det er en trend som ikke ser ut til å snu med det første, fortsetter utviklingen.

Men det er viktig å planlegge og male med rett kvalitet i rett rom. Som alle andre malinger, har nemlig ulike matte malinger også ulike egenskaper, og egner seg derfor ulike steder. I et rom som er mer utsatt for søl og slitasje, som kjøkken, gang og barnerom, er det viktig å velge robuste malinger, utviklet for å kunne tåle litt ekstra. Mens andre rom, som stue og soverom, ikke stiller like høye krav til slitestyrke. Men det vil ikke si at det er lurt å velge dårlig kvalitet. Det lønner seg alltid å gå for kvalitetsmaling – uansett rom.

Dele på Pinterest Matt kalkmaling på soverommet

Foto: Iris Floor/Pure & Original

DEMPET LIV: Med kalkmaling kan du få levende, spennende vegger på soverommet. Veggene på dette soverommet er malt med Fresco kalkmaling i fargen Aubergine, fra Pure & Original.

Dette ble brukt

Hovedbilde/FINE FARGER:

Veggfarge: Palett «The Think Space», CF19 – NORDSJÖ

BLÅTT:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, 5936 Dypt Vann – BUTINOX INTERIØR

KONTRAST:

Veggfarge: Siena Claire no. 69 – FLÜGGER

FARGEOPPLEVELSE:

Veggfarge: Gunder – BECKERS

LUNT:

Veggfarge: Palett «A place to love», CF19 – NORDSJÖ

DEMPET LIV:

Vegg: Fresco kalkmaling, Aubergine – PURE & ORIGINAL

Seng: Jensen Beds

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
Soverom
Male innendørs
Stue

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]