Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Drømmebad med spa-følelse

Da baderommet i huset var modent for oppussing, fant huseieren ut at det var best med totalrenovering. Det lite funksjonelle badet gjennomgikk en stor forvandling.

cloud_download
fullscreen
 • Drømmebad med spa-følelse

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>BAD MED UTSIKT:</b> Alle kraner er i matt, sort utførelse, og badekaret er dypt og smalt og plassert under takvinduene slik at du kan se himmelen mens du bader. Med lyst skråtak og lysegrå vegger vil fargene på badet stå seg godt i mange år.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>DETALJER: </b>De to tynne og dekorative håndkletørkerne er praktiske og tørker fire store badehåndklær. Samtidig unngår du stygge knagger på veggen og slipper å borre hull i fliser og membran.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>DUSJER I LUKSUS:</b> Etter nøye overveielse valgte huseieren store fliser. Dusjen er like bred som en flis, og dusjveggen går helt opp til taket. I ytterveggen er det bygget en praktisk nisje for oppbevaring av remedier familien trenger, og denne har integrert LED-lys med dimmer. – Alle kraner og rør er bygget inn. Sluk er aldri fine, men dette er felt inn i en flis, slik at den nesten ikke synes, sier Kristin Austad Johansson.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>GOD BENKEPLASS:</b> I det store servantskapet hadde det vært plass til to servanter, men huseieren ville heller ha mer plass til tingene sine. Den store benkeplaten brukes både til oppbevaring av ting, og for dekorasjoner. Med enkelservant blir det også mer plass i skuffene. Badet har ikke veggskap, men et stort, rundt speil med integrert lys.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>HELE JOBBEN:</b> Romerike bad, som inngår i Rørkjøp-kjeden tok hele jobben – fra riving til innredning av det nye badet. Det er valgt skjult røropplegg, med blandebatterier som er bygget inn i veggene. Selskapets rørleggere installerer VVS‐utstyr, WC, armaturer, varmtvannsberedere og varmepumper og arbeider i team med tømrere og flisleggere og andre håndverker slik at de kan ta seg av hele baderomsoppussingen.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

 • <b>MØRKT OG TRANGT:</b> Det gamle badet var alt for mørkt og med et skråtak som ga en innestengt følelse. Etter oppussing fikk rommet et ekstra takvindu, som gjør at det føles mer åpent.

  Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Annonse

I huset hos influenser og økonom Kristin Austad Johansen på Jesseheim er det meste av interiøret på stell. Hun viser også frem boligen sin på Instagram-kontoen @kristin.aj for over 50 000 følgere, sammen med en masse gode tips til oppussing og interiørvalg.

Eneboligen ble bygget i år 2000, men i de opprinnelige planene fantes det ikke dusjmulighet i baderommet i 2. etasje. Badet hadde derimot et tofagsvindu, takvindu, smårutete fliser på gulv og vegg, og et plasskrevende hjørnebadekar. Dusjen ble i siste liten plassert i en nisje like ved døren.

Mørkt og trangt

MØRKT OG TRANGT: Det gamle badet var alt for mørkt og med et skråtak som ga en innestengt følelse. Etter oppussing fikk rommet et ekstra takvindu, som gjør at det føles mer åpent.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Ny planløsning

Bad med utsikt

BAD MED UTSIKT: Alle kraner er i matt, sort utførelse, og badekaret er dypt og smalt og plassert under takvinduene. Med lyst skråtak og lysegrå vegger vil badet stå seg godt.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Etter 19 år var tiden moden for en oppgradering, og Kristin fant fort ut at for å få det badet hun ønsket seg, var det nødvendig å bygge om baderommet totalt.

– Nå har vi endret planløsningen, som aldri var optimal. Vi har satt inn ytterligere ett takvindu i skråtaket, og halvert størrelsen på det store vinduet. Det gjorde at vi kunne flytte på dusjen, sier hun.

– Det flommer av deilig lys i baderommet nå. Det oppleves som et lyst rom, og det ekstra takvinduet gjør at rommet føles mer åpent.

Tok hele jobben

Hele jobben

HELE JOBBEN: Romerike bad, som inngår i Rørkjøp-kjeden tok hele jobben – fra riving til innredning av det nye badet. Det er valgt skjult røropplegg, med blandebatterier som er bygget inn i veggene.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Hun valgte en lokal rørlegger med lang erfaring og nødvendig kompetanse. Romerike bad, som inngår i den landsomfattende kjeden Rørkjøp, tok ansvar for hele rehabiliteringen og samordnet alle håndverksgrupper – elektrikere, rørleggere, flisleggere og tømrere – og bygget badet etter våtromsnormen.

– Etter en befaring med Romerike Bad, ga planløsningen seg selv. Vi startet med å avklare arealbruk, farger og fliser. Da falt også innredning, kraner, sanitær og belysning på plass. Nå har vi fått spa-følelsen som vi var ute etter, sier hun.

Dusjer i luksus

DUSJER I LUKSUS: Etter nøye overveielse valgte huseieren store fliser. Dusjen er like bred som en flis, og dusjveggen går helt opp til taket. I ytterveggen er det bygget en praktisk nisje for oppbevaring av remedier familien trenger.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

God partner

God benkeplass

GOD BENKEPLASS: Den store benkeplaten brukes både til oppbevaring av ting, og for dekorasjoner.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Den interiørinteresserte huseieren hadde mange idéer og tanker om drømmebadet, og fikk god hjelp fra Romerike Bad, som er en av Rørkjøps 400 rørleggerbedrifter i Norge.

– Det er så utrolig mange valg du skal ta på et bad. Hos Romerike Bad fant vi en solid og god partner, og fikk alle produktene vi ville ha fra ett og samme sted, sier hun.

 

 

 

Kvalitet varer

Sats på sluken

SATS PÅ SLUKEN: Takdusjer gir en deilig spa-følelse. Samtidig kommer det store mengder vann fra den, og krever et sluk som tar unna deretter. Her har huseieren valgt et rennesluk med flislagt slukrist og en vannlås som er enkel å rengjøre.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Teknologien og produktutviklingen har tatt store skritt siden det opprinnelige badet ble bygd. Nå valgte huseieren skjult røropplegg, flislagt rennesluk, og en praktisk nisje i dusjen for oppbevaring av sjampoflasker. Nisjen har også integrert LED-lys. Istedenfor å bruke hjørnelister i flislagte ytterhjørner, er kantene fuget og pent avrundet. Servantskapet har brede skuffer med smart innredning, innlagt lys og stikkontakter. Istedenfor to servanter, valgte Kristin én servant med stor benkeplate som gir god plass til oppbevaring og dekorasjoner. Også det runde speilet har integrert lys.

– God belysning som kan dimmes er utrolig viktig for den rette spa-følelsen! Vi ønsket et bad som skal vare i minst 20 år fremover. Det krever god varighet og kvalitet i både materialer og håndverk, avslutter Kristin.

Våtromsnormen

VÅTROMSNORMEN:Huset ble bygget i år 2000, med et stort hjørnebadekar. Nå ønsket huseierne en mer optimal planløsning og badet ble revet inn til bærekonstruksjonen. Romerike bad bygget det opp igjen etter våtromsnormen.
camera_alt (Jonas Ingstad/Rørkjøp)

Oppdatert: 24.03.2020

Dette ble brukt

Badekar: Dybe 170 helstøpt (170x75x56cm), Viking Bad – RØRKJØP

remove_circle_outline

Baderomsmøbel: Dansani – RØRKJØP

remove_circle_outline

Blandebatteri badekar: BOX026 Mattsvart 1-greps batteri for badekar, med hånddusj, Tapwell – RØRKJØP

remove_circle_outline

Blandebatteri dusj: BOX268 Mattsvart trykk + termostatstyrt batteri med 2-veis vender, Tapwell – Rørkjøp

remove_circle_outline

Blandebatteri servant: BOX006 Mattsvart servantkran f.innbygging, Tapwell – RØRKJØP

remove_circle_outline

Dusjvegg: INR – RØRKJØP

remove_circle_outline

Fliser: Aleluia Light Grey NAT, 90x90 cm –BERGERSEN FLIS

remove_circle_outline

Håndkletørker: INR – RØRKJØP

remove_circle_outline

Innbyggingssisterne WC: Geberit – RØRKJØP

remove_circle_outline

Slukrist: Line Classic, flislagt slukrist 800 mm, Vieser – RØRKJØP

remove_circle_outline

Spyleknapp WC: DUO112, matt sort, Tapwell – RØRKJØP

remove_circle_outline

Takdusj: BOX7268 Takdusj, Tapwell - RØRKJØP

remove_circle_outline

Vegghengt toalett: Laufen – RØRKJØP

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt

Mer informasjon

Annonse
Annonse
[Some text some message]