IFI logo
Se flere bilder
Drømmebad med spa-følelse

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

Drømmebad med spa-følelse

Da baderommet i huset var modent for oppussing, fant huseieren ut at det var best med totalrenovering. Det lite funksjonelle badet gjennomgikk en stor forvandling.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I huset hos influenser og økonom Kristin Austad Johansen på Jesseheim er det meste av interiøret på stell. Hun viser også frem boligen sin på Instagram-kontoen @kristin.aj for over 50 000 følgere, sammen med en masse gode tips til oppussing og interiørvalg.

Eneboligen ble bygget i år 2000, men i de opprinnelige planene fantes det ikke dusjmulighet i baderommet i 2. etasje. Badet hadde derimot et tofagsvindu, takvindu, smårutete fliser på gulv og vegg, og et plasskrevende hjørnebadekar. Dusjen ble i siste liten plassert i en nisje like ved døren.

Se flere bilder
Mørkt og trangt

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

MØRKT OG TRANGT: Det gamle badet var alt for mørkt og med et skråtak som ga en innestengt følelse. Etter oppussing fikk rommet et ekstra takvindu, som gjør at det føles mer åpent.

Ny planløsning

Etter 19 år var tiden moden for en oppgradering, og Kristin fant fort ut at for å få det badet hun ønsket seg, var det nødvendig å bygge om baderommet totalt.

– Nå har vi endret planløsningen, som aldri var optimal. Vi har satt inn ytterligere ett takvindu i skråtaket, og halvert størrelsen på det store vinduet. Det gjorde at vi kunne flytte på dusjen, sier hun.

– Det flommer av deilig lys i baderommet nå. Det oppleves som et lyst rom, og det ekstra takvinduet gjør at rommet føles mer åpent.

Se flere bilder
Bad med utsikt

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

BAD MED UTSIKT: Alle kraner er i matt, sort utførelse, og badekaret er dypt og smalt og plassert under takvinduene. Med lyst skråtak og lysegrå vegger vil badet stå seg godt.

Tok hele jobben

Hun valgte en lokal rørlegger med lang erfaring og nødvendig kompetanse. Romerike bad, som inngår i den landsomfattende kjeden Rørkjøp, tok ansvar for hele rehabiliteringen og samordnet alle håndverksgrupper – elektrikere, rørleggere, flisleggere og tømrere – og bygget badet etter våtromsnormen.

– Etter en befaring med Romerike Bad, ga planløsningen seg selv. Vi startet med å avklare arealbruk, farger og fliser. Da falt også innredning, kraner, sanitær og belysning på plass. Nå har vi fått spa-følelsen som vi var ute etter, sier hun.

Se flere bilder
Hele jobben

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

HELE JOBBEN: Romerike bad, som inngår i Rørkjøp-kjeden tok hele jobben – fra riving til innredning av det nye badet. Det er valgt skjult røropplegg, med blandebatterier som er bygget inn i veggene.

Se flere bilder
Dusjer i luksus

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

DUSJER I LUKSUS: Etter nøye overveielse valgte huseieren store fliser. Dusjen er like bred som en flis, og dusjveggen går helt opp til taket. I ytterveggen er det bygget en praktisk nisje for oppbevaring av remedier familien trenger.

God partner

Den interiørinteresserte huseieren hadde mange idéer og tanker om drømmebadet, og fikk god hjelp fra Romerike Bad, som er en av Rørkjøps 400 rørleggerbedrifter i Norge.

– Det er så utrolig mange valg du skal ta på et bad. Hos Romerike Bad fant vi en solid og god partner, og fikk alle produktene vi ville ha fra ett og samme sted, sier hun.

 

 

 

Se flere bilder
God benkeplass

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

GOD BENKEPLASS: Den store benkeplaten brukes både til oppbevaring av ting, og for dekorasjoner.

Se flere bilder
Rengjøringstanker

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

RENGJØRINGSTANKER: Kristin Austad Johansson anbefaler å tenke på rengjøring ved planlegging av nytt bad. Velg vegghengt toalett uten skyllekant, gjerne med slette former uten kriker og kroker.

Kvalitet varer

Teknologien og produktutviklingen har tatt store skritt siden det opprinnelige badet ble bygd. Nå valgte huseieren skjult røropplegg, flislagt rennesluk, og en praktisk nisje i dusjen for oppbevaring av sjampoflasker. Nisjen har også integrert LED-lys. Istedenfor å bruke hjørnelister i flislagte ytterhjørner, er kantene fuget og pent avrundet. Servantskapet har brede skuffer med smart innredning, innlagt lys og stikkontakter. Istedenfor to servanter, valgte Kristin én servant med stor benkeplate som gir god plass til oppbevaring og dekorasjoner. Også det runde speilet har integrert lys.

– God belysning som kan dimmes er utrolig viktig for den rette spa-følelsen! Vi ønsket et bad som skal vare i minst 20 år fremover. Det krever god varighet og kvalitet i både materialer og håndverk, avslutter Kristin.

Se flere bilder
Sats på sluken

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

SATS PÅ SLUKEN: Takdusjer gir en deilig spa-følelse. Samtidig kommer det store mengder vann fra den, og krever et sluk som tar unna deretter. Her har huseieren valgt et rennesluk med flislagt slukrist og en vannlås som er enkel å rengjøre.

Se flere bilder
Våtromsnormen

Foto: Jonas Ingstad/Rørkjøp

VÅTROMSNORMEN:Huset ble bygget i år 2000, med et stort hjørnebadekar. Nå ønsket huseierne en mer optimal planløsning og badet ble revet inn til bærekonstruksjonen. Romerike bad bygget det opp igjen etter våtromsnormen.

Dette ble brukt
 • Badekar: Dybe 170 helstøpt (170x75x56cm), Viking Bad – RØRKJØP
 • Baderomsmøbel: Dansani – RØRKJØP
 • Blandebatteri badekar: BOX026 Mattsvart 1-greps batteri for badekar, med hånddusj, Tapwell – RØRKJØP
 • Blandebatteri dusj: BOX268 Mattsvart trykk + termostatstyrt batteri med 2-veis vender, Tapwell – Rørkjøp
 • Blandebatteri servant: BOX006 Mattsvart servantkran f.innbygging, Tapwell – RØRKJØP
 • Dusjvegg: INR – RØRKJØP
 • Fliser: Aleluia Light Grey NAT, 90x90 cm –BERGERSEN FLIS
 • Håndkletørker: INR – RØRKJØP
 • Innbyggingssisterne WC: Geberit – RØRKJØP
 • Slukrist: Line Classic, flislagt slukrist 800 mm, Vieser – RØRKJØP
 • Spyleknapp WC: DUO112, matt sort, Tapwell – RØRKJØP
 • Takdusj: BOX7268 Takdusj, Tapwell - RØRKJØP
 • Vegghengt toalett: Laufen – RØRKJØP
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.