Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Så enkelt slipper du vannskader hjemme

cloud_download
fullscreen
 • Så enkelt slipper du vannskader hjemme

  Foto: Rørkjøp, Gunnar Arntsen/Storfjord Rør AS, Waterguard

 • FOREBYGG VANNSKADER: Med enkle grep kan du lage rutinene som forebygger at både tidkrevende og dyre skader oppstår, anbefaler Espen Engmann fra Rørkjøp.

  Foto: Rørkjøp

 • EKSPERTENS VALG: «Waterguard Smart Stop» er et trådløst system som opptager og forhindrer vannlekkasjer. − Installeringen er enkel, uavhengig av om du bor i en eldre bolig, leilighet eller har hytte, forteller daglig leder i Waterguard.

  Foto: Waterguard

 • DYRE SKADER: Hvert år påfører vannskader norske hjem kostnader på over to milliarder. Som regel skyldes skadene lekkasjer fra vannrør.

  Foto: Gunnar Arntsen/Storfjord Rør AS

Hvert 7. minutt oppstår det en vannskade i norske hjem. Derfor bør du investere i en smart lekkasjesikring.

Annonse

Mer informasjon

Hvert år påfører vannskader norske hjem kostnader på over to milliarder. Som regel skyldes skadene lekkasjer fra vannrør. Spesielt boliger fra 50-, 60- og 70-tallet har rør som er utsatt for lekkasje. Det beste er å skifte ut disse før de er utslitt, men for mange blir dette nedprioritert. Heldigvis finnes det systemer som varsler når vannet går. «Waterguard Smart Stop» er et trådløst system som oppdager og forhindrer vannlekkasjer.

waterguard smart stop, vannlekkasje, vannskade

EKSPERTENS VALG: «Waterguard Smart Stop» er et trådløst system som opptager og forhindrer vannlekkasjer. − Installeringen er enkel, uavhengig av om du bor i en eldre bolig, leilighet eller har hytte, forteller daglig leder Haakon Munkejord.
camera_alt (Waterguard)

Trygge hjem

Installeringen er enkel, uavhengig av om du bor i en eldre bolig, leilighet eller har hytte.

− Rørleggeren installerer en magnetventil på hovedvannledningen inn i boligen, og plasserer trådløse sensorer ved vanninstallasjoner rundt om i hjemmet. Disse sensorene kan deretter detektere lekkasjer og gi beskjed til sentralenheten, som igjen vil stenge vannet, forteller daglig leder i Waterguard, Haakon Munkejord.

Han legger til at en slik løsning vil også gi deg rimeligere forsikring.

− De store selskapene gir rabatter på oppimot 30 prosent, sier han.

Enkelt å stenge vannet

Eksperter anbefaler alltid å stenge vannet når du ikke er hjemme

− Med «Waterguard Smart Stop» får du en bryter ved utgangsdøren, hvor du enkelt kan trykke «OFF» på vei ut, så vil vannet stenges via et trådløst signal. Systemet kan også koples opp mot boligalarmen, slik at når du aktiverer alarmen, stenges vannet automatisk, eller du kan styre det manuelt hvis du har alarm-app. I tillegg har systemet en delay-knapp, så hvis du skal forlate boligen før oppvaskmaskinen er ferdig, kan du aktivere denne, så stenges vannet først etter fire timer, forklarer Munkejord. 

Begrenser skadene

vannskader, vannlekkasje, vannskadekostnader

DYRE SKADER: Hvert år påfører vannskader norske hjem kostnader på over to milliarder. Som regel skyldes skadene lekkasjer fra vannrør.

En lekkasjestopper hindrer ikke lekkasjer i å oppstå, men vil varsle med lys og lydsignal og automatisk stoppe vanntilførselen ved registrering av lekkasje.

– Skadeomfanget begrenses ved at den forhindrer store mengder vann i å lekke ut, sier daglig leder Arild Bullen i O. Berge.

De forhandler lekkasjestoppere med kuleventil gjennom rørleggerne i Rørkjøp og sikrer med det at en faglært rørlegger installerer produktet.

– Lekkasjestopper er påbudt i alle nye boliger, men bør også installeres i eldre boliger da dette kan spare deg for store summer og et betydelig arbeid i etterkant av en skade. I verste fall vil store vannskader resultere i omfattende rehabiliteringsprosjekter og alt det ubehaget som medfølger, sier han.

10 råd som forebygger vannskader

Med enkle grep kan du lage rutinene som forebygger at både tidkrevende og dyre skader oppstår, anbefaler Espen Engmann, teknisk fagansvarlig i Rørkjøp.

1. Få rørleggeren til å installere vannstoppere. Finn rørlegger i ditt nærområde her.

2. Bruk fagfolk. Rørkjøp har mer enn 400 rørleggerbedrifter fordelt over alle landets fylker.
https://www.rorkjop.no/rorlegger

3. Hold orden, slik at vannrør er synlige og du kan følge med, f.eks. i servantskapet

4. Steng hovedkranen – minimum når du drar på ferie! 

5. Følg med på alle vanninstallasjoner – sjekk de årlig  

6. Vær til stede ved vannbruk: Steng vannet når vaskemaskiner og oppvaskmaskiner ikke er i bruk

7. Sørg for riktig trykk på f.eks. isbitkjøleskap og vannkjøleskap 

8. Rens sluk og vannlås minst én gang hvert halvår

9. Vedlikehold fortløpende

10. Og selvsagt; ha membran på badet 

FOREBYGG VANNLEKKASJE:

Waterguard Smart Stop: Trådløst system som oppdager og forhindrer vannlekkasjer

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.

Mer informasjon

Annonse

Siste artikler

Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
close

Les mer

[Some text some message]