Kategorier

Meny

Konto

Verktøyet du trenger utendørs

Med riktig utstyr går vedlikeholdet lettere. Når behovet og muligheten for å vaske eller male huset melder seg, er det bra å ha alt nyttig verktøy for hånden.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Verktøyet du trenger utendørs

Foto: Chera Westman/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

Du vet du skal vaske og male huset en gang i løpet av sommeren. Du har bare ikke bestemt deg for når. Den dagen ånden faller på, arbeidslysten innfinner seg og været ser ut til å være brukbart noen dager er det fint å ha alt du trenger i hus allerede. Her er huskelisten du trenger!

Vaske fasaden:

Lavtrykksprøyte: Til påføring av egnet rengjøringsmiddel for vedlikeholdsvask eller vask før maling.

Vaskekost og skurepad: Inngrodd skitt og smuss må fjernes mekanisk som komplement til kjemikaliene. 

Gummihansker: Beskytter hendene fra sterke rengjøringskjemikalier.

Stålbørste og skrape: Brukes for å fjerne løs maling, død ved og fiberreisning.

Hageslange: Spyl veggen med hageslangen etter vask. Velg den fremfor høytrykkspyleren.  

Dele på Pinterest verktøy til å vaske huset

VASKEVERKTØY: Pollen, skitt og begroing bør fjernes fra malte flater. Vaskekost med forlengerskaft gjør jobben enkel. Skurepad tar vekk gjenstridig smuss. Før maling skrapes død ved og løs maling vekk.

Male fasaden:

Malebøtte: Bøtten har riller på innsiden, og brukes for å dyppe både pensler og ruller.

Maskeringstape: Tilstøtende flater som ikke skal males, dekkes med maskeringstape.

Arbeidshansker: Unngå malingsøl på fingrene og få godt grep om verktøyet.

Malerull: Bruk riktig vevlengde, og en rullebredde som er tilpasset kledningsbordene. For liggende kledning brukes gjerne en rullebøyle som kan vinkles.

Pensler: Bruk et utvalg av pensler i ulike størrelser og fasonger. Brede, flate pensler for å stryke ut malingen på store flater, med oval pensel kan du male både bredt og smalt, og en pensel med langt, vinklet skaft er bra for å nå inn under endeveden.

Dele på Pinterest Verktøy til å male huset

MALEVERKTØY: For å male fasade trenger du et utvalg pensler og rull for påføring. Et forlengerskaft øker rekkevidden, og en bøtte å ha malingen i trenger ikke å fylles på like ofte som et malekar.

VASKE OG MALE:

Dekkefilt: Filt med plastbakside forhindrer malingsøl og samler opp avskrapet maling.

Forlengerskaft: Med forlengerskaft øker rekkevidden, du arbeider mer ergonomisk og jobben går raskere.

Gardintrapp, krakk: Arbeid trygt på lav høyde med en stødig plassert gardintrapp eller krakk. Ved større høyder brukes gjerne stillas eller arbeidsplattform. Arbeid bør ikke utføres fra stige.

Lite søl og mye moro med malesprøyte

Med en malingsprøyte kommer du lett til i kriker og kroker. Og du slipper å dyppe. Det er bare å trykke på avtrekkeren og sprøyte bestemt over veggen, stakittet, garasjeporten eller hagemøblene. 

Alle kan lære å bruke sprøyte. Ved første gangs bruk bør du fylle på med vann. Lek med sprøyten og lær teknikken. Når du føler mestring, bytt ut vann med maling og du er klar for «action». Sprøytepistolen holdes i 90 graders vinkel, 15-20 centimeter fra veggen. Jobb raskt og systematisk fra, og bruk gjerne en papplate som maskering.

Malingsprøyten brukes for å påføre malingen raskt og sikkert til underlaget. Mens malingen fortsatt er våt, brukes en flat pensel til å stryke ut. Teknikken lar deg male en 15 kvadratmeter stor husvegg på under ti minutter. Men husk at ved sprøytemaling kreves mer forberedelser. Det som ikke skal males må dekkes til.

Dele på Pinterest Male med sprøyte

RASKT GJORT:Det går fort å male med sprøyte. 15 kvadratmeter er gjort unna på 6 minutter.

Mer informasjon:

Jordan

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]