Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Smart malerverktøy du ikke visste du trengte!

I butikkhyllene finnes ett og annet du ikke visste du trengte...

 • Smart malerverktøy du ikke visste du trengte!

  Foto: Kristian Owren og produsentene

 • Boksåpner.

  Foto:

 • Dekkfilm.

  Foto:

 • Malerfilt.

  Foto:

 • Maskeringsblad og skråpensel

  Foto:

 • Penselholder.

  Foto:

 • Rørepinne.

  Foto:

Annonse
Annonse

En pensel eller to. En rulle med kar. Trener du egentlig mer for å male en vegg?  Faktum er at med noen ekstra ting for en billig penge kan du gjøre jobben bedre, raskere og smartere.  

Malefilt redder gulvet

En malefilt beskytter gulvet ved all slags malearbeid. Filtoversiden absorberer malingen. Baksiden er plastbelagt slik at malingen ikke trekker igjennom og at gjør at den ligger stabilt mot underlaget. Filten flyttes med etter hvert som malearbeidene skrider frem og kan etter bruk rulles sammen og lagres til neste gang. Filten kommer på rull i 10 meters lengde. (fagprofil.no og veb.no)

Gjør slipjobben lett

Et leddet slipebrett med feste for forlengerskaft gjør slipejobben mindre slitsom. Klipp opp 4-5 lengder slipepapir og fest disse på brettet. Riv deretter av etter hvert som de blir slitt, og arbeidet går raskt og effektivt. (veb.no)

Skråpensel for hjørner

En skråskåret beskjæringspensel er utmerket når du skal male inntil lister og vegger, samt ved maling av vinduer og sprosser f.eks. Bruk gjerne maskeringsblad istedenfor tape så går jobben fortere. Husk imidlertid å tørke av bladet innimellom slik at malingen ikke smiter under bladet. (veb.no og jordan.no)

Forlengerskaft sparer ryggen

Bruk forlengerskaft istedenfor krakk når du skal male der du ikke helt rekker. Skaftet kan reguleres fra 1,2 til 2 meter for enklere og raskere maling av tak, vegg, m.m. (veb.no)

Rør i ro

Hver gang du åpner en boks maling skal den røres i. Du bør også røre underveis når du maler, slik at pigmentene ikke synker til bunns og malingen separerer. Istedenfor å ødelegge en skrutrekker, eller risikere å få skitt eller trefliser i malingen ved bruk av en vanlig pinne eller hva du har for hånden, bør du bruke en rørepinne. Disse finnes hos alle malingforhandlere og koster nesten ingen ting! (flugger.no)

Bruk boksåpner!

Trodde du boksåpneren bare fantes for makrell i tomat og andre hermetikkbokser? Feil! En boksåp­ner for malingbokser får åpnet alle typer malingspann uten å ødelegge kantene.

Lur penseloppbevaring

Har du bare to hender, står på en stige og skal håndtere malingspann og to pensler og en malerull uten å falle? Bare rolig, en S-krok til å henge malingbøtten i er bra å ha. I malingbøtten henger du siden penselholderen med plass til alle verktøy du trenger! Skal du bare flekke på en liten skade, kan penselholderen brukes til malingen istedenfor å bære med det store spannet. (flugger.no)

Skrap rullen ren

Hvor mye maling tar en malerull egentlig opp? Mye mer enn du tror! Det vil du merke når du forsøker å vaske den ren etter bruk. Ved å bruke en rullskrape går jobben mye fortere, og du kan få rullen så ren at den kan brukes igjen, og igjen. (mal.no og alfort.se)

Beskytt det du er redd for

Maskeringsplast brukes for å beskytte alt det du ikke vil male. En lur variant har plasten brettet sammen til hendig bredde, og tape på ene siden. Fest tapen, rull ut ønsket lengde og klipp av. Trekk siden ut plasten slik at den dekker det som skal beskyttes. Plasten er tynn og elektrostatisk slik at den kleber til objektet. (veb.no)

Oppdatert: 03.12.2018  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]