Kategorier

Meny

Konto

Gode tips til kjøkkenet

Proppløsere, monteringstape, silikon og mikrofiberkluter. Disse produkter og mange fler, hjelper deg holde kjøkkenet i tipp topp stand! Neste gang du er innom din lokale farge- og interiørbutikk, sjekk hyllene for flere gode tips for kjøkkenet!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gode tips til kjøkkenet

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Din lokale farge- og interiørbutikk fører sikkert mange flere ting enn maling og pensler. I faghandelen finner du også en lang rekke produkter som er bra å ha for hånden på kjøkkenet. Disse produkter hjelper deg holde kjøkkenet i topp stand: for eksempel ved å fjerne propper i avløpet, holde rustfritt stål fritt for fingermerker, beskytte benkeplater og fliser. Med mer. 

Se vår guide for tips! 

Fjern fingermerkene

Kjapp og enkel rengjøring med våtservietter løser mange hverdagsproblemer. Det finnes våtservietter beregnet på rustfritt stål, lær og tekstiler som fjerner flekker skinnsofaen fra kjøkkenstolputene og fettete fingermerker på hvitevarer og detaljer av rustfritt stål, krom og aluminium.

Dele på Pinterest Fjern fingermerkene

Løs opp proppen

Matfett og annet som spyles ned i vasken på kjøkkenet kan tette rørene. En moderne røråpner inneholder kraftige kjemikalier som er tyngre enn vann, noe som gjør at virkestoffene synker
og leter seg fram til proppen, hvor de løser opp i alle typer rør.

Dele på Pinterest Løs opp proppen

Hold fugene rene

Fugene er det svake punktet i en flissatt vegg. Fugemassen er porøs og gjennomtrengelig, mens flisene er glatte og tette. Ved å sette inn fugene med en impregneringsvæske setter ikke stenk fra oppvaskkummen, sprut fra stekepanner og søl fra kjøkkenbenken seg fast.

Dele på Pinterest Hold fugene rene

Hold benken tett

Til tetting mellom fliser mot gulv og i hjørner på baderom og kjøkkener og rundt en nedfeldt vask brukes en myk fugemasse av typen silikon eller SMP (Silyl Modifisert Polymer). Disse produktene
er antimuggbehandlet, og tåler direkte vannsprut.

Dele på Pinterest Hold benken tett

Rengjør effektivt

En tørr mikrofiberklut fanger og holder på støv og skitt ved hjelp av statisk elektrisitet. Ved våt rengjøring holder duken svært effektiv på vannet og etterlater en nesten tørr flate. De mikroskopiske fibrene er så tynne og skarpe at de ”skjærer” vekk fett og smuss fra underlaget, uten å ripe overflaten.

Dele på Pinterest Rengjør effektivt

Fjern de skadelige bakteriene

Et bakteriefritt kjøkken er noe vi alle etterstreber. Ved innimellom å vaske alle flater med desinfiseringsvæske, fjernes alle typer bakterier, virus, sopp fra overflaten. Blårens er en flyktig,
fettløsende alkohol og et tørrende middel for avfukting av tre, jern og betong før maling og
overflatebehandling.

Dele på Pinterest Fjern de skadelige bakteriene

Heng opp uten hull

Vil du ha mulighet til å flytte det du har montert, uten å etterlate spor, er Loctite Power Repair Putty festemidlet du skal bruke. Det er et knabart epoksy-lim som limer, fyller og tetter de fleste materialer som metall, tre, keramikk, glass,stein, betong og mange plaster.

Dele på Pinterest Heng opp uten hull

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]