IFI logo
Se flere bilder
Nå har vi vaska golvet...

Foto: Jordan

Nå har vi vaska golvet...

Julen nærmer seg med stormskritt. Julegaver skal handles, kaker skal bakes, og sist men ikke minst - huset skal vaskes!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å skubbe kriker og kroker i både skuffer og skap, og tak og vegger, frister som regel lite når stressnivået øker, og det bare blir færre og færre lukkede luker igjen på julekalenderen.

Men julerengjøringen må dessverre gjøres. Så rydd unna alt rot, sett på din favorittjulemusikk og sett i gang! Følger du noen enkle råd, kan jobben bli litt enklere for deg.

Mopp og mikrofiber

Butikken nærmest bugner av nye rengjøringshjelpemidler. Og er du en av tvilerne som fortsatt mener at langkost, grønnsåpe og gulvklut fortsatt er det beste, bør du nok allikevel ta en titt på de nye produktene. Mikrofiber er et materiale stadig flere sverger til. Klutene gjør skinnende rent både med og uten vann, og såpe er overflødig.

En mopp er både raskere og bedre for ryggen enn tradisjonell rengjøring med langkost og fille, i tillegg til at det faktisk blir renere! Redd du vil savne grønnsåpelukten? Det er fullt mulig å sette en liten skål med grønnsåpe under sofaen, så kan du allikevel nyte den rene lukten.

Først og sist

Når du skal gjøre en skikkelig storrengjøring kan det være lurt å starte innerst. Det vil si inne i skuffer og skap. Fortsett deretter med å støvtørke mindre flater, som bilderammer, bokhyllene, lamper, lister og TV'en. Til slutt er tiden inne for å vaske de store flatene, som vegg, tak og gulv.

Tørt og vått

Ifølge Tobias Andersson i Jordan, er så mye som 90 % av alt smuss og støv i hjemmet vårt tørt. En god huskeregel ved rengjøring er at tørt støv og smuss fjernes best med tørr rengjøring. Er flekken eller smusset påført vann, fjernes det derimot best med fuktig rengjøring.

Til vanlig er det som regel nok med tørr rengjøring av gulv og større flater, men når du skal ta en skikkelig storrengjøring til jul, kan det kanskje være greit å supplere med litt vann. Det beste er imidlertid å støvsuge eller tørrmoppe gulvet først. På den måten fjerner du støv og hår før du vasker, og slipper problemet med at støvet bare flyttes rundt. Deretter kan du gå over med en fuktig mopp i åttetallsbevegelser.

Pass på ryggen

Tradisjonell rengjøring med klut og vaskekost kan være veldig belastende for ryggen. Når du vasker, er det viktig å bruke korsryggen minst mulig, og beina mest mulig. En mopp med uttrekkbart skaft er til god hjelp når du skal vaske gulv, tak eller vegger. Ved å tilpasse lengden på skaftet til kroppen din, kan du holde ryggen rett og rak under hele vaskingen.

Desinfeksjon

Skal du desinfisere eller rense overflater i hjemmet, kan BlåRens fra Arcus Kjemi være et nyttig hjelpemiddel. I løpet av ett minutt fjerner den alle typer bakterier, virus, sopp etc. fra overflaten. BlåRens kan benyttes på toalettet, vasken, benken, datamaskinen, telefonen, husholdningsmaskiner og så videre.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.