Kategorier

Meny

Konto

Rett redskap vekker vaskegleden

Tenk først etter hva som skal vaskes og deretter med hvilket verktøy. De siste årene har mikrofiber gjort det daglige renhold enklere, effektivere og mer miljøvennlig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rett redskap vekker vaskegleden

Foto: Produsentene

Et problem innen rengjøring er at konsumentene velger for bløte metoder.

– På naturmaterialer skal man benytte tørre rengjøringsmetoder. Mikrofiber rengjør på en annen måte. Bomull blir bløtt, og man bruker mye vaskemiddel. Mikrofiber fjerner skitten fra underlaget med selve fiberene. Det er en miljøvennlig metode, sier Eva Zellin, produktsjef i Alfort & Cronholm.

Produktsjef i Jordan House Care, Ståle Riddervold er enig.

– En våt fille skyver i realiteten bare skitten fram og tilbake, sier han.

Allergivennlig rengjøring

Mikrofiber er små kunstfibre som med statisk elektrisitet trekker til seg støv, smuss og skitt.

– Fordelen med mikrofiber er at du slipper å bruke vann og kjemikalier. Det er også en fordel i forhold til allergi. Når man rengjør tørt, slipper man å bruke rengjøringsmidler. Men noen velger likevel såpe for frisk duft, sier Riddervold.

Mikrofiber er tynne fibre som er splittet opp.

– Da har man mange kontaktpunkter, som gjør at man kan arbeide med mikrofiber som er tørr og fuktig på et tørt underlag, sier Zellin.

Dele på Pinterest Allergivennlig rengjøring

Forskjellige typer kluter

Det finnes forskjellige sammensetninger av mikrofiber i klutene.

– Vi har flere forskjellige mikrofiberkluter fra Jordan. Én til støv, én til glass, og en grov mikrofiberklut som egner seg godt til oppussingsjobben. Støvkluten er veldig bra for pollen, smuss, og tørt støv, sier Riddervold.

Man kan vaske klutene når de blir skitne.

– Vi anbefaler å ta en maskinvask på 60-90 grader. Men det holder ofte å skylle dem i kaldt vann, riste dem og henge dem opp til tørk. Noen ganger holder det bare å riste dem også, det kommer an på mengden støv som er samlet i kluten, sier han.

Dele på Pinterest Forskjellige typer kluter

Spraymopp ble bestselger

Nylig lanserte Alfort & Cronholm en ny produktserie «Scanborst Green Clean». Den inneholder et sortiment miljøvennlige rengjøringsprodukter. Den nye spraymoppen med mikrofibermopp har allerede blitt en bestselger.

– Den kan brukes på alle underlag. Mikrofiber er til alle gulv, keramiske fliser, tregulv eller laminat, forteller Zellin.

Spraymoppen har et langt skaft, med en festet beholder som styres ved hjelp av en trykknapp ved håndtaket. Et rør i skaftet spruter så fuktighet ned til mikrofibermoppen.

– Siden man har denne beholderen, velger man selv om man vil bruke litt vann. Men man kan også dosere noe rengjøringsmiddel i beholderen. Siden vi også selger tre- og laminatgulv, har vi for eksempel Nitor laminat og parkettrent i vårt sortiment. Eller en kan bruke andre rengjøringsmidler til andre gulv. Velg rengjøringsmiddel etter typer gulv, tipser Zellin.

– Alternativet er å ha en sprayflaske i nærheten når man rengjør, eller å bløte moppen, sier hun.

Dele på Pinterest Spraymopp ble bestselger

Effektiv tørrmopping

Jordan House Care har to forskjellige moppesett. Ett for gulv, og ett for vegg og tak.

– Moppesettet for gulv inneholder mikrofiberklut som kan brukes både til tørr og våt rengjøring. Det spesielle med settet for vegg og tak er at skaftet kan låses i leddet, noe som gjør at den er lett håndterbar. Dette settet blir nok mest brukt i forbindelse med oppussing, og er virkelig et «must» hvis du skal male veggen eller taket ditt. Du må alltid rengjøre før maling. Hvis ikke, setter skitt og støv seg under malingen, advarer han.

I forhold til støv er tørrmopping effektivt.

– Engangsmopper har vi også. Det blir litt dyrere per vask, men er veldig effektivt. Det viktige er å bruke riktig redskap. Da er halve jobben gjort, sier Riddervold.

Dele på Pinterest Effektiv tørrmopping

Mer informasjon:

Se video og tips:

www.jordanvethvordan.no

www.scandborst.se

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]