Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Rengjøring av parkett

  Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Etter oppussing har vårt lakkerte parkettgulv blitt dekket av et fint sement/betongstøv, som vi ikke har greid å fjerne. Har prøvd med både støvsuger og mikrofiber, men til ingen nytte. Har dere noen gode råd om hvordan vi kan få gulvet skånsomt rent uten å matte lakken?

Tørrengjøring er veldig fint til den hverdagslige rengjøringen, men dette støvet er tydeligvis så fint at det ikke vil komme opp bare ved hjelp av mikrofiber eller støvsuger. Derfor må du nok til med vann for å få opp sementstøvet.

Vask gulvet på tradisjonelt vis med vann og gulvfille, og ha gjerne en kort eddik i vaskevannet. Eddiken vil hjelpe til med å nøytralisere, og vil ikke gjøre lakken matt.

Når du vasker, ta for deg områder av gulvet, ikke alt på en gang. Bruk en del vann, slik at det blir godt vått, men tørk det opp igjen hele veien. Det er veldig viktig at du skifter vannet ofte, slik at du ikke gnir det støvet du har fått opp ned i parketten igjen.

Forhåpentligvis vil denne behandlingen fjerne støvlaget, og gulvet vil bli blankt igjen!

Les også Nyt våren med mindre pollen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: