IFI logo
Se flere bilder
Nyt våren med mindre pollen

Foto: Jordan

Nyt våren med mindre pollen

Pollensesongen er over oss, og mange sliter med hoste, tung pust og kløe på grunn av allergi. Vårens blomster, gress og grønne trær er det ikke så enkelt å fjerne, men innemiljøet kan du gjøre noe med!

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både den enkelte allergiker og arbeidsplasser lider på grunn av det sikreste vårtegnet av alle, pollen. Stadig flere opplever rennende øyne, kløe, hoste og tungpustenhet, og for noen øker sykefraværet på grunn av dette i den ellers vakre årstiden.

Bedre renhold

Utemiljøet kan i liten grad påvirkes, inneluften kan du imidlertid gjøre noe med.

- Ekstra godt renhold hjelper, sier Rose Lyngra i Norges Astma- og Allergiforbund.

Økt renhold betyr ikke nødvendigvis mer jobb. For å fjerne pollen innendørs skal man rengjøre med tørr mikrofiberklut, og da slipper man styret med bøtte, vann og såpe.

- Pollenartiklene samler og legger seg på overflater som gulv, bord, skap og hyller og fester seg i tepper og grove tekstiler. Pollenartiklene virvles opp og blir svevestøv som fester seg på hud, øyeslimhinner eller pustes inn, forklarer Lyngra.   

Støvsug først

- Bruk støvsugeren på møbler og tepper. Gå deretter over alle overflater med en tørr mikrofiberklut og gå over gulvene med en tørr mikrofibermopp for å få fjernet mest mulig av pollenstøvet i rommet. Støvsugeren har en tendens til å virvle opp svevestøvet, slik at det legger seg andre plasser. Det er derfor viktig at støvtørkingen gjøres til slutt, sier Mattias Olovsson i Jordan.

Mikrofiberkluten fungerer som en støvmagnet og trekker til seg støvet fremfor for å flytte på det slik en vanlig klut gjør. Støvtørkingen gjennomføres med tilpasset mikrofiberklut og/eller mopp med forlengbart moppeskaft.

- Jordans spesialklut har semsket overflate og fjerner pollen og støv skånsomt og effektivt fra underlaget. På moppen brukes mikrofiberklut eller tørre engangskluter, forklarer Olovsson.


Mer informasjon

www.jordanvethvordan.no

www.naaf.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.