Kategorier

Meny

Konto

Skaff deg et skaft!

Én ting alle som pusser opp bør ha, er et forlengerskaft. Enten prosjektet ditt er ute eller inne, vil det spare deg for mye tid, krefter og ryggproblemer.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Skaff deg et skaft!

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Jordan

Det kan ikke bli sagt nok ganger: Skaff deg et forlengerskaft! Skal du pusse opp, vil du ikke angre på den investeringen. 

På skaftet kan du sette pensler og maleruller, skraper, stålbørster og koster. Uansett om du skal beise terrassen, male fasaden eller gå løs på tak og vegger inne, forenkles jobben med et langskaft. 

Her er fire gode grunner til å bruke forlengerskaft:

1. Det går raskere

Med verktøyet på et forlengerskaft, utvider du rekkevidden ganske mye, og det sier seg da selv at jobben også går raskere. Hvis du har malt en vegg med pensel før, vet du at det tar litt tid å dekke hele flaten. Men fester du en rull på et forlengerskaft, for så å etterstryke med pensel for å få bort rullestrukturen, går det dobbelt så raskt.

Dele på Pinterest Forlengerskaft til vask

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

UTEVASK: Langskaft gjør jobben mye raskere, også når du skal vaske veggen.

2. Det er bedre for kroppen

Det kan være tungt å male. Det kan tære på rygg, nakke, armer og knær. Med et forlengerskaft slipper du å bøye deg så mye hele tiden, du slipper å strekke deg og arbeide mye over skulderhøyde. For det er nemlig tungt på kroppen. Så faktum er at du rett og slett får mindre belastningsskader ved bruk av forlengerskaft.

LES OGSÅ: Slik maler du uanstrengt

Dele på Pinterest Stålbørste på forlengerskaft

Foto: Chera Westman/ifi.no

STÅLBØRSTE: Forlengerskaft kan brukes til de fleste oppgaver og verktøy, som for eksempel stålbørste.

3. Du står tryggere

Du slipper å balansere på en ustø trapp for å rekke opp. Forlengerskaftet erstatter i mange tilfeller stigen, og du kan stå stødig på gulvet eller bakken mens du når høyt opp. Det er sånn sett en forlengelse av armen.

4. Det er enklere

Å male i høyden er ikke bare lett. Du får ikke plassert krakken ordentlig, eller du må holde deg fast øverst i stigen mens du prøver å komme til i kriker og kroker. Kan du heller stå på gulvet mens du maler, kan du bruke begge hender og det er enkelt å komme til der du vil. Du slipper også å gå ned og flytte på stigen hvert halve minutt!

Dele på Pinterest Gulvmaling med forlengerskaft

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

GULVMALING: Både når du lavt og høyt, kommer forlengerskaft godt med.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]