Kategorier

Meny

Konto

Vegger til å leve med

Et praktisk innrettet hjem med rengjøringsvennlige flater, gjør familielivet enklere. Men estetikk og funksjonalitet er ingen motsetning. Bruk en maling som løfter den flotte veggfargen, uten at du må kompromisse med vaskbarhet og slitasjemotstand.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vegger til å leve med

Foto: Nordsjö

Familielivet byr på så mangt. Gjørmete små hender på gangen, kreativ utfoldelse med fargestifter på barnerommet og en sølete kokkespire på kjøkkenet, kan fort etterlate uønskede spor på ømfintlige vegger. Med en robust veggmaling oppstår ingen ergrelse over flekker på nymalte flater.

Barn og kjæledyr i huset stiller helt egne krav til interiøret. Du merker fort hvor viktig det er å ha en veggmaling som tåler litt. Samtidig vil også barnefamilier ha et moderne hjem med trendy, matte veggflater, der fargene kommer til sin rett. Nå kommer en ny, silkematt maling fra Nordsjö som gir en hard og smussavvisende vegg. Malingen brukes til vegger innendørs, har god dekk og er smidig å påføre. 

Dele på Pinterest Perform+ Easy2Clean brukes til vegger innendørs, har god dekkevne og er smidig å påføre.

Perform+ Easy2Clean brukes til vegger innendørs, har god dekkevne og er smidig å påføre.

Vaskbar og hard overflate

Malingen er spesielt utviklet for bruk i miljøer som krever en ekstra vaskbar overflate, som for eksempel i kjøkken, entré og barnerom.

– Mange mennesker opplever stress rundt det å opprettholde perfekte rene hjem – Easy2Clean er vårt bidrag til å forenkle hverdagen og tidspresset. Misnøyen tørker man enkelt bort fra veggen, sier produktsjef Andreas Nilsson i Akzo Nobel/Nordsjö.

Dele på Pinterest Myke pastelltoner eller trendy og varme kobbertoner skaper en vakker kontrast mot den dype blåfargen Moroccan Nights.

Myke pastelltoner eller trendy og varme kobbertoner skaper en vakker kontrast mot den dype blåfargen Moroccan Nights.

Ingen glansskjolder

At matte malinger er mer ømfintlige enn blanke, og vanskeligere å vaske vekk flekker fra, er ikke hele sannheten. Det finnes helmatte alternativer som tåler en trøkk, som kan rengjøres uten å miste farge og intensitet og som ikke får glansskjolder hvis de blir utsatt for riping.

– Hvis du søler litt saft eller kaffe på en malt vegg, er det ofte forholdsvis enkelt å få tørket det vekk umiddelbart. Men du kan oppleve å måtte gni litt for å få vekk alt, spesielt om flekken har sittet en stund. Med Nordsjös Easy2Clean trekker flekken ikke inn i det hele tatt, men preller lett av, sier Mette Dahl, markedsføringsansvarlig i Nordsjö.

– Den malte flaten får en hard og smussavvisende flate, der du ikke risikerer å polere opp glans om du må gni når du vasker. Det kan være tilfelle med andre matte malinger, sier hun.

Dele på Pinterest En støvete rosa farge gir et rolig og dempet inntrykk. Her er valgt fargen Vintage Pink.

En støvete rosa farge gir et rolig og dempet inntrykk. Her er valgt fargen Vintage Pink.

Hjelp med fargevalg

Til malingen har Nordsjö tatt frem et eget fargekart med 12 moderne farger. Fargekartet er delt inn i tre kolleksjoner; for entré, kjøkken og barnerom, men de kan fint brukes også i andre rom. Hver kolleksjon består av tre duse, dempede farger, og en sterkere farge som fritt kan kombineres på store og små flater.

– Fargekolleksjonene er en hjelp til dem som synes det er vanskelig å vite hvordan de skal kombinere ulike farger. Vi har forsøkt å plukke ut farger som er i tiden, som mange vil like. De sterkere fargene, rosa, blått og terrakotta, er svært synlige, og kan gjerne brukes på en fondvegg, et møbel, i en stripe eller lignende, mens de dusere fargene og pastellene gjerne kan brukes over større flater, sier Mette Dahl. 

Dele på Pinterest – Fargekolleksjonene er en hjelp til dem som synes det er vanskelig å vite hvordan de skal kombinere ulike farger, sier Mette Dahl.

– Fargekolleksjonene er en hjelp til dem som synes det er vanskelig å vite hvordan de skal kombinere ulike farger, sier Mette Dahl.

For flere rom

Kolleksjonene er tatt frem med tanke på entré, kjøkken og barnerom, men kan like godt brukes andre steder i boligen.

– Barneromsfargene er typiske «gladfarger» i pasteller, som gir et lekent og lekkert rom uten å fremtre som knallfarger, sier hun.

Til vegger anbefales Easy2Clean, mens det til dører, lister og paneler anbefales å bruke Ambiance Superfinish for et hardt og slitesterkt resultat. Med gulvmalingen Perform+ Diamond Floor får også gulvet en slitesterk, ripefast og motstandsdyktig overflate som er lett å holde ren og pen.

Dele på Pinterest Skap et rom med ettergivende og herlige farger som tilrettelegger for både ro og kreativitet. Her er veggen malt med fargen Humble Buttercup.

Skap et rom med ettergivende og herlige farger som tilrettelegger for både ro og kreativitet. Her er veggen malt med fargen Humble Buttercup.

Dele på Pinterest Terrakottafarger blir stadig mer populært. Sterke farger egner seg godt som fondvegger, dekorer og på flater du ønsker å fremheve. Her er det brukt fargen Creamy Melon.

Terrakottafarger blir stadig mer populært. Sterke farger egner seg godt som fondvegger, dekorer og på flater du ønsker å fremheve. Her er det brukt fargen Creamy Melon.

Perform+ Easy2Clean

  • Perform Easy2clean er en vanntynnet, matt (glans 10), akrylbasert veggmaling til innendørs bruk.

  • Flaten blir vaskbar og enkel å rengjøre.

  • Malingen kan brukes på puss, betong, lettbetong, glassfiber/slettvegg og bygningsplater som spon, gips osv.

  • Ved normal innetemperatur er flaten overflatetørr etter 2 timer og overmalbar etter 6 timer.

  • Easy2Clean oppfyller kravene for Svanen-merket.


Slik brukes malingen:

  • Rengjør og sparkle eventuelle skader i flaten. Bruk grunning etter underlag, og påfør to strøk Perform + Easy2Clean.

  • Smittende underlag med dårlig vedheft grunnes med Professional Binder før maling.

  • Blanke flater mattes ned. 

 

Mer informasjon:

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]