IFI logo
Se flere bilder
Møt høsten med en varm entré

Foto: Beckers

Møt høsten med en varm entré

Med varme farger i entreen kan du gi både deg selv og familien en hjertelig velkomst.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gult, oransje og rødt er de varme fargene i fargesirkelen. De finnes i utallige toner og nyanser, fra de mest kulørsterke til de svakeste pasteller og mørkt helt mot sort. Du kan skru varmen opp og ned med valg av nyanser.

Se flere bilder
Varm og lun entré

Foto: Flügger

ROLIG: Fargen Terra di Sienna brænt fra Flüggers stilhistoriske fargekart er beskjeden og varm, og tar deg mildt imot uten store fakter.

Atmosfære

Hvordan ville du ønske å bli tatt imot når du kommer hjem? Det er veldig hyggelig om noen står klar med tøflene og en varm klem, men de færreste av oss har det vel slik. Da er det kjekt å vite at vi kan bruke farger og mønster til å skape godfølelse.

Se flere bilder
Rosa strukturtapet i gangen

Foto: Green Apple

LINEN: I dette tapet fra Arte spiller både farge og tekstur på lag og skaper en lun og hyggelig atmosfære. Green Apple fører tapetet.

Din farge

Start med en farge du kan tenke deg å ha på veggen. Husk at den ikke skal gjøre jobben alene. Det er kombinasjonen av flere farger, en miks av materialer og mønster som sammen settet stemningen. Er usikker på hva som vil kjennes best hjemme hos deg, så start gjerne med et moodboard.

Se flere bilder
Van Gogh tapet

Foto: Borge

VAN GOGH: Et tapet med Van Goghs energiske farger og penselstrøk kan gi både deg og entreen et skikkelig energiboost. Borge har tapetet.

Rolig

Vil du ha en rolig og dempet atmosfære vil det stemme bra med farger som er sånn passe midt på treet, verken for lyse eller mørke, og ikke for kulørsterke. I de seneste fargekartene finnes det godt med farger i dette sjiktet med både røde, oransje og gule undertoner. Tenk også på at matte malinger virker mer rolig enn maling med glans.

Se flere bilder
Rolig dempet gråbrun i gangen

Foto: Butinox

CORTADO: I fargekartet hos Butinox Interiør finner vi Cortado en varm gråbrun nyanse, som i utgangspunktet er fra den oransje delen av fargesirkelen.

Lunt

For å få vegger som luner som en varm favn, kan du sjekke ut farger som er mørkere og litt mer kulørsterke enn fargene over. Ekstra lunt og hyggelig blir det med et tapet med lintekstur på veggene.

Se flere bilder
Dyp rødtone i gangen

Foto: Nordsjö

CREATIVITY: Denne dype rødtonen fant vi hos Nordsjö, i en av palettene som huser årets farge 2020. Med lyst tilbehør demper du varmen i fargen noe.

Se flere bilder
Varme farger

Foto: Beckers

VARMT: Fargen her fra Beckers er ikke ulik fargen fra Nordsjö, men legg merke til hvordan den blusser opp i selskap med de andre elementene i ulike gylne og rødlige toner.

Energi

Kanskje det er et lite energikick du trenger. Da styrer vi unna de forsiktige mellomtonene og går for en liten fargebombe. Her er det opp til deg å dosere; trenger du mye energi maler du veggene i en frisk farge. Holder det med en mindre dose kan det holde med et fargerikt teppe eller møbel.

Se flere bilder
Gulmønstret tapet

Foto: Intag

MORRIS: Når døren åpner seg til denne entreen, aner vi et varmt streif fra en engelsk park og 1800-tallet. Like aktuelt i dag. Tapetet fra Morris/Melwater føres av Intag.

Se flere bilder
Oransje orientalsk tapet

Foto: Storeys

CLARENCE: Med dette tapetet fra Storeys kan du tre inn til en behagelig atmosfære med en touch av gyllent og orientalsk.

En annen verden

Ønsker du deg bort og vekk av og til. Med tapet på veggene i entreen kan du kjapt komme deg til en annen tid eller annet sted med det rette mønsteret. Har du slette vegger, så har du det beste utgangspunktet for å skape endringen du ønsker, og gjøre entreen til en herlig overgang mot verden der ute og din private hule.

Se flere bilder
Blomstret tapet i gangen

Foto: Fiona/Flügger

HERITAGE heter kolleksjonen dette tapetet er hentet fra, og i denne entreen skapes varme ved å mikse ulike stiler og varme farger. Tapetet er fra Fiona/Flügger.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.