IFI logo
Se flere bilder
Entreen viser hvem du er

Foto: Tapethuset, Beckers, Borge, Fantasi Interiør, Gerflor, Green Apple, Intag, Pure & Original, Butinox, Storeys, Tapethuset

Entreen viser hvem du er

Gangen er det rommet som først møter både deg og gjestene dine. La den vise hvem du er.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Entreen setter standarden for resten av hjemmet. Hva som møter deg der, skaper forventninger til hva som møter deg også lenger inn i de neste rommene. Og det er det første rommet du og dine besøkende ser, så her har du virkelig mulighet til å vise hvem du er. La fargene, tapetet, mønstrene og uttrykket reflektere hvordan du er som person. Er du sprudlende, leken, rolig, nysgjerrig, uredd, varm, trygg, behersket? La det komme frem i hvordan du pusser opp boligen, og da særlig gangen.

Se flere bilder
Tapet viser personlighet

Foto: Storeys

HVEM ER DU?: La entreen vise hvem som bor her. Tapet fra kolleksjonen Vivid fra Storeys.

Se flere bilder
Personlig tapet i gangen

Foto: Borge

HJEMKOMST: Du skal føle deg hjemme når du kommer inn i din egen gang. Det må være deg. Tapet fra kolleksjonen Billie fra Borge.

Se flere bilder
Varm stemning i entreen

Foto: Beckers

STEMNING: Det er i entréen du setter stemningen for hva som kan forventes i resten av boligen. Veggen her er malt med Mood fra Beckers i fargen Frid 863.

Gjennomgangsrom

Fordi gangen er det rommet i huset der vi som regel ikke oppholder oss lenge av gangen, men bare går gjennom, tåler den litt mer trøkk enn andre rom. Mange er kanskje litt redde for å slå til med et skikkelig spenstig tapet eller en ordentlig sprek veggfarge i stua og på soverommet, fordi de er redde for å gå lei. Men entreen, som er et gjennomgangsrom, tåler det definitivt!

Så har du sett deg ut en favorittfarge eller et favorittapet, men syns det er litt for mye for de andre rommene lenger inn i huset, så bør du kanskje teste det ut i gangen. Vær litt dristigere her enn du normalt er ellers, og kjør gjerne på med noe du virkelig digger og som gir deg godfølelsen.

Se flere bilder
Sprek farge i gangen

Foto: Beckers

STORTROMMA: Det er lov til å slå på stortromma i gangen, for eksempel med en sprek veggfarge. Her er malt med fargen Smaragd 786 fra Beckers.

Se flere bilder
Banan-tapet

Foto: Green Apple

HELT BANANAS: Er det ett rom du virkelig kan slå deg løs i og teste ut det tapetet du digger, men ikke tørr å ha i stua, så er det gangen. Her er tapetet B-A-N-A-N-A-S ! fra Artes kolleksjon Flavor Paper, som føres av Green Apple.

Se flere bilder
Oransje energi

Foto: Tapethuset

ORANSJE: Litt ekstra energiboost er ikke å forakte i gangen – hva med litt innslag av oransje? Her i et blomstrete tapet fra kolleksjonen Zapara fra Harlequin/Tapethuset.

Ikke glem det praktiske

Det er viktig å finne farger og mønstre som er deg, og som du kan trives i. Men i gangen er det også viktig å ikke glemme de praktiske egenskapene til overflatene. Her kastes paraplyer og sekker i veggene og sølete sko settes fra seg på gulvet. Derfor bør overflatene i gangen tåle en trøkk. Det gjelder både for gulvet og for veggene. Det finnes gode, slitesterke gulv som egner seg godt i gangen. Se også etter gulv som er motstandsdyktige mot fukt og som er enkle å rengjøre. Når det kommer til veggen finnes det både maling og tapet som er spesielt egnet for utsatte steder.

Se flere bilder
Tapet som tåler en trøkk

Foto: Fantasi Interiør

TAPET: Tapet gir liv til veggene. Men pass på å velge å som tåler en trøkk i gange. Denne er fra kolleksjonen Paradisio fra Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Gulv til gangen

Foto: Gerflor

GULVDRØM: Skei ut med et litt annerledes gulv i gangen. HQR fra Gerflor, her i designet Diamond Cream, er både kult, slitesterkt og veldig enkelt å holde ved like. Perfekt for gangen!

Se flere bilder
Tavlemaling i gangen

Foto: Butinox

ORDEN: Med tavlemaling fra Butinox som kan brekkes i alle regnbuens farger, kan du få et stilig interiør samtidig som du enkelt kan holde orden på avtaler og handlelister. Her er tavlemaling i fargen 5927 Cortado.

Se flere bilder
Matt gulvmaling i gangen

Foto: Pure & Original

MALT GULV: Et malt gulv er en enkel måte å tilføre farge og personlighet. Med Carazzo gulvmaling fra Pure & Original kan du få en matt og lekker farge på gulvet som er slitesterk nok til å tåle entreens røffe tak. Her i fargen Topaze.

Dette ble brukt
 • Hovedbilde/TØFT: Tapet fra kolleksjonen Nuevo fra Scion – TAPETHUSET
 • HVEM ER DU: Tapet fra kolleksjonen Vivid – STOREYS
 • HJEMKOMST: Tapet fra kolleksjonen Billie – BORGE
 • STEMNING: Vegg malt med Mood i fargen Frid 863 – BECKERS
 • STORTROMMA: Vegg malt i fargen Smaragd 786, lister i fargen Kokos 502 – BECKERS
 • HELT BANANAS: Tapetet B-A-N-A-N-A-S ! fra kolleksjonen Flavor Paper fra Arte – GREEN APPLE
 • ORANSJE: Tapet fra kolleksjonen Zapara fra Harlequin – TAPETHUSET
 • TAPET: Tapet fra kolleksjonen Paradisio – FANTASI INTERIØR
 • GULVDRØM: HQR Diamond Cream – GERFLOR
 • ORDEN: Tavlemaling i fargen 5927 Cortado – BUTINOX
 • MALT GULV: Gulv malt med Carazzo i fargen Topaze, vegg malt med Fresco i fargen Sahara Dust – PURE & ORIGINAL
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.