IFI logo
Se flere bilder
4 tips til en praktisk og ren gang

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Lundbergs

4 tips til en praktisk og ren gang

Beskytt gulvet mot grus og søle, sikre skosonen mot skitne sko, hold orden i sakene og bli kvitt knirken i inngangsdøren med disse tipsene.

Trine Midtsem og Mari Andersen Rosenberg

Trine Midtsem og Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gangen – eller entreen – er et rom vi stiller høye krav til. Det er rommet som forbinder ute med inne, og et rom som må tåle at vi trasker inn med våte sko, drar med oss grus og søle inn, henger opp den våte regnjakka og smeller med døra. Med noen smarte tips får du en mer praktisk gang.

1. Hold søla ute

Enten det er vintersnøen, høstsøla, vårgrusen eller sommerregnet du drar med inn i gangen, må gulvet beskyttes mot det. Ellers kan det ta skade. Og da er et godt mattesystem gull verdt.

Med avskrapningsmatte utenfor døren, en solid matte med gummibakside rett innenfor, og en løper som strekker seg gjennom gangen, er du godt beskyttet mot skitt.'

LES OGSÅ: Hold søla ute

Se flere bilder
Matter i gangen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MATTER: Et skikkelig soneforsvar av entrématter trengs for å beskytte gulvet.

2. Sikre skosonen

Vi tar ikke alltid like mye hensyn til hva overflatene i boligen faktisk tåler. Det er kanskje ikke så ofte vi stopper opp og tenker over hva de harde, skitne skoene gjør med malingen eller tapetet i gangen når vi kipper dem av oss inntil veggen. Det første du da bør tenke på er selvsagt å velge maling eller tapet som tåler en trøkk. Det finnes produkter som er godt egnet til å stå imot litt ekstra røff behandling.

Men uansett hva som er på veggen, er et lurt tips å sikre den litt ekstra akkurat i skosonen. Og gulvbelegg kan brukes til mer enn du tror! Fest gummifliser på veggen ved skosonen, så slipper du søl og merker etter skitne sko.

Se flere bilder
Beskytt skosonen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

BESKYTT SKOSONEN: Med gummifliser på veggen slipper du at skitne sko setter merker.

3. Få orden i sakene

Mange entreer er relativt små. Samtidig er det mye som skal oppbevares, og det kan bli trangt om plassen. Skoene har sin naturlige plass i skohyllen og jakkene sin plass på knaggene. Men hvor gjør du av sykkelhjelmen? Er du som mange andre, undertegnede inkludert, kaster du den trolig fra deg oppå skapet i gangen eller på en hylle som egentlig brukes til andre ting. Eller kanskje på det lille bordet som før i tiden var hjemmet til hustelefonen, men som i dag brukes til ting du ikke har plass til noe annet sted. Men i stedet for å kaste den fra deg på vilkårlige steder, kan du skaffe en egen plass til den. Heng opp en hjelmkrok, så får du orden på hjelmer og capser. En hjelmkrok klikkes enkelt på plass i et veggfeste, og passer også til skinner. Du har også en knagg under, som kan brukes til en sekk eller noen jakker, så du får utnyttet plassen optimalt.

Se flere bilder
Hjelmkrok i gangen

Foto: Lundbergs

HJELMKROK: Hold orden i sakene med hjelmkrok fra Lundbergs.

4. Stopp knirken

Få ting er mer irriterende enn en dør som knirker. Og inngangsdøren i gangen er vel av de dørene som oftest går opp og igjen. Gi hengslene en runde med en spesialolje, gjerne i sprayform, så blir du enkelt kvitt knirkingen.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt knirking i døren

Se flere bilder
Stopp knirk i døren

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

STOPP KNIRK: Plagsom knirking i døren stopper du enkelt med en spesialolje, som Transyl fra Owatrol.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.