Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Slik blir du kvitt knirking i døren

  •  
  •  
EFFEKTIVT: Transyl Universal smørende slippolje fra Owatrol trenger inn der det er vanskelig å komme til, og smører effekt...   Bilder av: Chera Westman/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Det er lett å irritere seg grønn over dører som knirker og vekker hele huset. Men det tar ikke mer enn et par minutter å fikse.

For tenåringsforeldre kan det kanskje være en fordel at døren hyler når sekstenåringen forsøker å snike seg ut av huset om natten. Men for oss andre er det ikke annet enn et stort irritasjonsmoment i hverdagen. Heldigvis finnes det enkle løsninger for å fikse problemet, og du trenger ikke å sette av mer enn et par minutter.

Som regel når døren knirker når du åpner og lukker den, er det dørhengslene som er syndebukken. For å bli kvitt lydene, må hengslene derfor smøres.

Slik gjør du det:

<b>EFFEKTIVT:</b> Transyl Universal smørende slippolje fra Owatrol trenger inn der det er vanskelig å komme til, og smører effektivt hengslene i døren.
EFFEKTIVT: Transyl Universal smørende slippolje fra Owatrol trenger inn der det er vanskelig å komme til, og smører effektivt hengslene i døren.

1. Spesialmiddel

Den raskeste og mest effektive løsningen er å gi hengslene en runde med en spesialolje, gjerne i sprayform. Det finnes mange alternativer som er svært effektive.

2. Påføring

Avhengig av hvilken løsning du går for, påfører du middelet på hengslene, etter anvisning. Sprayprodukter er svært enkle å påføre - du trenger bare å sikte mot hengselfestet og spraye forsiktig. Det er ikke så mye som skal til, så pass på å ikke påføre for mye slik at det renner. Påfør på alle hengselfestene.

3. Tørk ved søling

Det er lurt å ha en klut lett tilgjengelig, slik at du kan tørke opp overflødig spray/olje som renner.

4. Trenger inn

Etter at du har sprayet hengslene, vil middelet trenge inn i hengslene og smøre dem godt.

5. Test

Nå kan du åpne og lukke døren noen ganger og høre om ulydene er borte. Effekten er som regel umiddelbar. På de fleste dører trengs ikke mer enn én omgang, men dersom døren fremdeles knirker kan du la middelet virke en liten stund før du påfører en gang til - og se om det fungerer.

 

Det fine med de fleste slike oljer, er at de kan brukes til så mangt - ikke bare dører som knirker!

<b>PENETRERENDE:</b> Rust-Oleum Multi-Purpose Spray fra Alanor er penetrerende og trenger inn i overgangen mellom hengslene. Den lange tuten gjør det enkelt å komme til.
PENETRERENDE: Rust-Oleum Multi-Purpose Spray fra Alanor er penetrerende og trenger inn i overgangen mellom hengslene. Den lange tuten gjør det enkelt å komme til.

Mer informasjon

Alanor

Owatrol

Alfort & Cronholm

Kemetyl

Krefting

Les også Nyttige hjelpemidler på vinteren

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons