Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Trygt nytt år

  •  
  •  
LITE SOM SKAL TIL: Vær din egen vaktmester. Det er lite som skal til for å unngå noen av de mest vanlige skadene på bolige...   Bilder av: Kristian Owren/ifi.no, Jan Larsen/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Alfort, Tryg Forsikring
Tryg Forsikring melder at nå kommer branner, uvær og husskader på løpende bånd. – Vekk din indre vaktmester, oppfordrer Espen Opedal i Tryg.
<b>ORDNER OPP:</b> – Vekk din indre vaktmester, oppfordrer Espen Opedal i Tryg. (Foto: Tryg Forsikring)
ORDNER OPP: – Vekk din indre vaktmester, oppfordrer Espen Opedal i Tryg. (Foto: Tryg Forsikring)

Tryg Forsikring-sjefen sier at mange tror det er vanskelig å forebygge skader i boligen sin. Men man trenger ikke være «handyman» for å forebygge de mest de mest vanlige skadene. Her kommer noen gode tips som de fleste greier.

Fjern fettet

<b>STEKEOS:</b> Stekeplater og vifter har jobbet på høygir i desember. Tryg Forsikring vil at vi skal ta ut filteret i viften over komfyren og vaske det godt. – Mange branner starter på grunn av vifte over ovnen er full av fett som tar fyr, sier forsikrin
STEKEOS: Stekeplater og vifter har jobbet på høygir i desember. Tryg Forsikring vil at vi skal ta ut filteret i viften over komfyren og vaske det godt. – Mange branner starter på grunn av vifte over ovnen er full av fett som tar fyr, sier forsikrin

Stekeovn og vifte har sikkert fått kjørt seg i julen. Om det er mulig, så tar du ut filteret i viften over komfyren. Gi det en god omgang med såpevann, eller sett det i oppvaskmaskinen. Mange branner starter på grunn av vifte over ovnen er full av fett som tar fyr. Dette er lett å unngå.

Åpne tette sluk

Rengjør slukene i huset. Hell litt avløpsåpner i vasker og sluker om vannet ikke renner ned. I dusjen kan du ta opp sluket og rense bort hår og såperester. Bruk gjerne engangshansker. Er du litt mer praktisk anlagt, så skru gjerne opp vannlåsen under vasken, og ta bort skit og hår som har samlet seg der.

Ren oppvask

Rengjør avløp i oppvaskmaskin. Viktig å gjøre jevnlig, så unngår du at maskinen stopper å virke. I verste fall kan det bli en vannskade om vannet ikke renner unna.

Utvendig inspeksjon

Sjekk utvendige sluk. Fjern løv og skit som har lagt seg i ristene utendørs. Tette sluker kan fort være synderen bak utvendige vannskader.

<b>TAR TAK:</b> Løv og skit som har lagt seg utendørs kan være synderen bak utvendige vannskader. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
TAR TAK: Løv og skit som har lagt seg utendørs kan være synderen bak utvendige vannskader. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
Les også Slik blir du kvitt knirking i døren

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons