IFI logo
Se flere bilder
La entreen pirre sansene

Foto: Tapethuset, Nordsjö, Tarkett, Beckers og Fantasi Interiør

La entreen pirre sansene

Den er det siste du ser når du forlater huset om morgenen, og den som ønsker deg velkommen hjem igjen.

Trine Midtsem

Trine Midtsem
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Entreer, trappeganger og haller er rom som brukes ofte, men ikke lenge av gangen, så her kan du tillate deg å være litt dristigere i interiøret enn ellers i huset. Ikke bare er det hyggelig å komme hjem og bli møtt av et rom som har litt ekstra å by på – det gir også gjestene dine en god opplevelse.

Fargefine overraskelser

Med tanke på farger og mønstre er det færre hensyn å ta i gangen enn for eksempel i stuen og på soverommet, hvor vi oppholder oss over lengre tid og skal slappe av. Interiøret behøver strengt tatt ikke matche resten av huset, i dette rommet som fungerer som en sluse fra ute til inne.

Det trenger ikke bli fargesterkt med store mønstre av den grunn, men benytt gjerne sjansen til å være litt frekkere her! Om du har en stor hall eller lite vindfang er mulighetene for å skape overraskelser de samme. Vær ikke redd for å inkludere spennende elementer som piffer opp rommet – her er det altså ingen grunn til å spare på konfekten!

LES OGSÅ: Små overraskelser i gangen

Se flere bilder
Farge på listverk

Foto: Beckers

FARGERAMME: Her er dørkarmen entreens overraskelsesmoment, og alene om fargen i rommet. Enkelt å få til, med et effektfullt resultat.

Se flere bilder
Todelt vegg med maling

Foto: Nordsjö

SPENNING: Den todelte veggen med en noe «rufsete» overgang mellom fargene er et spennende dekorelement mot de ensfargede veggene i trappegangen.

Tenk smart og praktisk

Det er knyttet høye forventninger til et av husets kanskje minste rom, som helst skal håndtere både klær, sko, sykkelhjelmer og treningsbager uten å fremstå kaotisk.

For ikke å glemme entrégulvet, som er det første du tråkker inn på med skittent og vått skotøy, så her bør valg av riktig gulv stå høyt på listen. Det finnes flere spennende og lekre varianter som blant annet tåler vann og er vel rustet for oppgaven. Utvalget er stort også med tanke på design og farger, som sørger for at gulvet blir en stilig del av interiøret.

LES OGSÅ: Gode gulv i gangen

Se flere bilder
Vinylgulv i gangen

Foto: Tarkett

EFFEKT: Gulvmønsteret i grått og hvitt skaper en lekker effekt, med duse nyanser som enkelt kombineres med andre farger i interiøret. Vinylgulvet er praktisk i gangen, og dets klikksystem gjør det enkelt å legge selv.

Røff behandling

Vær nøye ved valg av maling og annen overflatebehandling. I dag finnes det produkter som ikke lar seg ripe og er vaskbare, noe som kan komme godt med når skitne skotupper og skolesekker treffer vegg og lister. Og selv om alle typer tapet i teorien kan brukes i tørre rom, er det i dette rommet en fordel å velge et som tåler røff behandling.

Se flere bilder
Slitesterk tapet i gangen

Foto: Fantasi Interiør

TROPISK AROMA: Slå til med et lekent tapet – her skorter det ikke på farger og energi!

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.