Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Litt påfyll før gulvjakten starter

Har du bestemt deg for tregulv? Det er starten på den spennende jakten på det riktige gulvet, for det er mye å velge mellom.

cloud_download
fullscreen
 • <b>DOUGLASGRAN:</b> Lys og elegant med fine mønstringer, i lang og bred plank, har denne gransorten blitt manges favoritt.

  Foto: Element Studio

 • <b>VALNØTT:</b> er et mørkt treslag med livlig mønster, og er blant de mer eksklusive tregulvene. Dette er fra Element Studio.

  Foto: Element Studio

 • <b>FURU:</b> Furu med et helt naturlig utseende er det mest nordiske av alle. Dette er Rappgo-gulv fra Element Studio.

  Foto: Element Studio

 • <b>GENERASJONER:</b> Når gulvet skal vare i mange generasjoner, er heltre det naturlige valget.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>MASSIVT:</b> Dette er hel ved, det varer i generasjoner, kan slipes og farges på nytt og på nytt. Eik lagt i fiskebein fra Element Studio.

  Foto: Chera Westman/ifi.no og Mari Rosenberg/ifi.no

 • <b>SKREDDERSØM:</b> Når et heltregulv er lagt, kan den gis farge og overflatebehandling helt etter ønske.

  Foto: Element Studio

Annonse
Annonse

Tre er mer enn tre, og tregulv er mer enn parkett og heltre. Du må finne ut av type treslag, format, dimensjon, farge og overflatebehandling før du tar stilling. I tillegg kommer selvfølgelig pris. Men la den være minst avgjørende. Velg tregulvet ditt med hjertet, for det skal ligge lenge, og velger du et flott tregulv, får du et flott rom.

Treslag

Mørkt tregulv valnøtt

VALNØTT: er et mørkt treslag med livlig mønster, og er blant de mer eksklusive tregulvene. Dette er fra Element Studio.
camera_alt (Element Studio)

De treslagene vi bruker mest til gulv er eik, furu og gran. Ask, lønn, bøk, bjørk, kirsebær og valnøtt er også mye brukt. Det er stor forskjell på hardhet og naturlig mønstringer med kvist og årringer, så ta en ekstra runde og finn ut hva som passer best hos deg. Eik er et hardt materiale og dermed mer robust for riper, mens furu er av de mykeste.

Heltre

Gulv som varer

GENERASJONER: Når gulvet skal vare i mange generasjoner, er heltre det naturlige valget.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

På øverste gulvhylle ligger de massive heltregulvene som er skrudd eller limt fast til underlaget. Dette er gulv i særklasse, det merkes på hele atmosfæren i et rom at her er det hel ved. Inn i et slikt rom kan du sette hva som helst, og det blir like flott.

LES OGSÅ: Gulv for alle sanser og mange generasjoner

Parkett

Eikeparkett

HVIT EIK: Parkett i eik finnes i stort utvalg. Arena XL lamellplank fra Alfort fås med flere typer overflatebehandling og farger.
camera_alt (Alfort)

De fleste av oss velger en eller annen form for parkett. Den skiller seg fra heltre ved at den er bygget opp av flere sjikt. På grunn av oppbyggingen er disse gulvene noe mer bestandig mot fukt og temperatursvingninger enn heltre.

Mønster

Parkett i rutemønster

RUTER: Parkett i rutemønster er en gammel klassiker, og noe av det siste i gulvmote. Dette gulvet er fra Tarkett.
camera_alt (Tarkett)

Lenge gikk gulvmoten mot bredere og lengre planker, mens de siste årene har tregulv lagt i fiskebeinsmønster, ruter og andre mønster kommet sterkt tilbake. Slike mønstergulv brukes både i rustikke og mer klassiske rom.

LES OGSÅ: Gammel tradisjon trendy på gulvet

Voks, olje eller lakk

Lakkert parkett

LAKKERT: Parkett med lakkert overflate er enkel å holde ren og trenger lite vedlikehold. Maxwear fra Golvabia.
camera_alt (Golvabia)

Hvilken overflatebehandling passer deg best? Lakk, voks eller olje? Behandlingen beskytter mot slitasje, smuss, fukt og UV-stråling. Voks og olje trekker litt ned i treverket, mens lakk ligger som en liten hinne oppå.

Lyse gulv

Gulv i Off-white

OFF-WHITE: En nyhet i vår er Viva 1-stavsplank fra Tarkett, som er farget off-white.
camera_alt (Tarkett)

Det lyse, trehvite gulvet er selve varemerket på den lyse, nordiske stilen. Når innredningen for øvrig er hvit med mye glatte og blanke flater, er et lyst tregulv som et stort møbel som fører liv og variasjon inn i interiøret.

Mørke gulv

Mørke gulv

TREND: Interessen for mørkere gulv er økende, og med det tilbudet. Dette varmbrune eikegulvet er fra Pergo.
camera_alt (Pergo)

Gulvmoten svinger som annen mote, og nå ser vi at de mørke gulvene er på vei inn igjen. Dette henger sammen med at fargene og tekstilene også er tilbake. Mørke gulv virker tyngre og skaper en helt annen romfølelse enn et lyst gulv.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Overflate

Eik Chateau

EIK CHATEAU: Gulv med patina skaper en helt spesiell stil og atmosfære. Dette eikegulvet er fra Element Studio.
camera_alt (Element Studio)

Noe du også må ta stilling til i jakten på gulver ditt er hvor fin eller rustikk overflaten skal være. Her er det store variasjoner fra de helt silkemyke og fine flatene, til grove og rustikke gulv med riper og hakk, eller med en flott patina der det ser ut som de kommer rett fra et gammelt hus.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]