Kategorier

Meny

Konto

Sov godt med blått soveorm

Mange vil ha det blått på soverommet. Og det er ikke så rart; blått er nemlig av de fargene som er bevist å gi best søvn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sov godt med blått soveorm

Foto: Beckers

Blått er den fargen flest har som favorittfarge, og det er også en stor favoritt på soveromsveggene. De siste årene har soverom rundt om i hele landet blitt malt blå, og særlig er det de helt mørke blåfargene som har fått et skikkelig oppsving i popularitet. Men det finnes så mange varianter av fargen, fra de helt lyse til de helt mørke, og fra de grønnaktige til de helt klare og de med mer rødt i. Avhengig av nyanse og tone du velger, og avhengig av hva du velger å kombinere fargen med, kan du skape ditt eget drømmesoverom.

Fra mørkt til lyst

Noen trenger det helt mørkt på soverommet for å kunne slappe skikkelig av. Andre igjen slapper best av i duse, lyse og lette omgivelser. Hva du trives best i, er det bare du som vet. Det som uansett er sikkert er at det finnes en blåfarge for enhver smak.

De helt mørke blånyansene kan få soverommet til å føles som en mørk, behagelig hule, der du bare vil krype opp i senga. De lyse, duse blåtonene kan gi et lett og svalt uttrykk som mange synes er deilig på soverommet.

Dele på Pinterest Mørkeblått soverom

Foto: Iris Floor/Pure & Original

MØRKT: Når det er mørkt på rommet, får vi bedre søvn, ifølge ekspertene. Denne lekre mørkeblå fargen heter Steel Blue og er fra Pure & Original.


Dele på Pinterest Lyseblått soverom

Foto: Beckers

DUS TRENDFARGE: I Beckers' fargetrender for 2020 finner vi paletten "Light Sky Blue" med blant annet den duse, behagelige blåfargen "Midsommarnatt 756".

Rolig eller energisk

Akkurat som blåfarger spenner fra de mørke til de lyse, spenner de også fra de helt rolige til de mer energiske. Blåfarger med mye sort i fremstår mye roligere enn de mer kulørsterke og klarere nyansene. Hvordan fargen oppleves avhenger også selvsagt av hvilken retning fargen dreier seg mot – om det er en grønnaktig blå eller en farge med mer rødt i – og selvsagt hva du velger å kombinere fargen med.

Dele på Pinterest Blågrønn farge på soverommet

Foto: Butinox

ROLIG: Taket er malt i den beroligende, omsluttende blåtonen "Dypt vann", mens veggen er malt i den mørkere "Havgud", begge fra Butinox. Interiøret er holdt rolig ved bruk av ton-i-ton og nabofarger.


Dele på Pinterest Frisk blåfarge på soverommet

Foto: Nordsjö

FRISKT: Blått kommer i mange nyanser. Denne blåfargen fra Nordsjö sin palett "A place to act" fra Colour Futures 2019 er for den som liker det friskere og mer lekent.


Dele på Pinterest Blåfarge Flügger

Foto: Skeidar/Flügger

KLAR: Fargen "Geneve" fra Flügger er en klar, mørkere blåfarge, som står herlig mot mer brente toner. Møbler er fra Skeidar.


Dele på Pinterest Mørk blå på soverom

Foto: Intag

GOD NATT: Mørke blåfarger er populært på soverommet. Det er behagelig, beroligende og gir god søvn. Kombinert med tekstiler i gult og guloransje, som disse fra Scion/Intag, skapes et harmonisk og fint interiør.


Dele på Pinterest Blå Van Gogh-tapet

Foto: Borge

TAPET: Hvis du vil gjøre noe helt spesielt, kan du slå til med Van Gogh-tapet fra Borge på soverommet. Denne blå varianten gir et herlig uttrykk i rommet.

Dette ble brukt

Hovedbilde og DUS TRENDFARGE:

Veggfarge: Midsommarnatt 756 – BECKERS

Beiset nattbord: Bark 5172 – BECKERS

MØRKT:

Veggfarge: Steel Blue – PURE & ORIGINAL

ROLIG:

Vegg: Butinox Interiør Stue&Sov Matt 5938 Havgud – BUTINOX

Tak: Butinox Interiør 5936 Dypt Vann – BUTINOX

FRISKT:

Farger: Fra paletten

KLAR:

Veggfarge: Geneve – FLÜGGER

Møbler: SKEIDAR

GOD NATT:

Tekstiler: Scion, Japandi Usuko – INTAG

TAPET:

Tapet: Van Gogh – BORGE

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]