IFI logo

Slik skaper du hotellstilen hjemme

Vi vil ha hotellstil hjemme fordi den er lun, elegant og hyggelig. Bruk av tapet, tepper og tekstiler med ulike overflater og godt avstemte farger er de viktigste triksene for å ta hotellstilen hjem.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hotellene bruker mye tapet og tekstiler. Dette er materialer med taktile, teksturerte overflater som skaper kontrast, og gjør at det føles lunt, godt og eksklusivt, forklarer Torhild Rustenberg. Til daglig er det tepper som er hennes felt, hos InHouse Group, men hun samarbeider også med tapetleverandøren Storeys.

Se flere bilder
lintekstur og tremønster

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MATERIALER: Hotellstilen kan skapes i mange farger. Tapet i lintekstur på veggene og tremønster på gulvet er en fin base.  Trekk inn tepper og tekstiler og velg farger som binder helheten sammen.        

Materialer gir hotellfølelsen

Når Rustenberg forklarer hvordan vi skal få til hotellstilen hjemme, bruker hun hyppig ordene tekstur og taktilt.

– Det betyr at overflaten har en struktur som skaper dybdeeffekt. Det motsatte er en helt slett flate. Du både ser og føler forskjellen når du stryker over flatene, forklarer hun.

For å demonstrere forskjellen legger fargeprøver med matt maling sammen med et tapet som ligner et tekstil av lin. Fargen ser tilnærmet lik ut, men vi opplever forskjell fordi overflatene er ulike.

– Den malte prøven gir en død farget flate, mens tapetet har en mer levende flate. Det er fordi den har mange elementer å spille på, som skaper en dybdeeffekt som gir liv til veggen. Denne forskjellen skaper en lunhet, man ikke oppnår i samme grad med matt maling, sier Rustenberg.

Se flere bilder
ligner tekstil

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

ULIKE OVERFLATER: Et tapet med «mønster» som ligner tekstil, har en mer levende overflate og gir mer dybde til veggen enn en malt slett flate. Den tapetserte veggen ser elegant ut og bidrar til å dempe lyd. Derfor brukes tapet mye på hotell.        

Lunt og hyggelig med tapet og teppe

Tapet som har en overflate som ser ut som tekstil, brukes ofte på hotellene. De rommene vi tenker på når vi snakker om en eksklusiv hotellstil har sjelden malte slette vegger. Her er det som regel tapet på veggene, lange tunge gardiner og teppe på gulvet.

– Dette er viktig å tenke på når du skal gjenskape stilen hjemme, sier Rustenberg. Det er ikke bare farger og mønster som skaper stilen, men at vi kombinerer materialet med ulike overflater.

Se flere bilder
ton-i-ton

Foto: Storeys

GEOMETRISK: Tepper med mønster kommer mer og mer, og skaper stil og atmosfære. Et geometrisk mønster og farger ton-i-ton med gulv og vegg gir et elegant og sofistikert uttrykk. Teppet er fra Inhouse Group.        

Populært med lintapet

Ensfarget tapet med lintekstur er veldig populært. Storeys har nettopp lansert en kolleksjon med noen av fargene som er mest populære nå.

– De tre mest populære veggfargene nå er en bruntone, en korngul tone og en mørk grønntone.

Velger man en av disse på veggen har man mange muligheter videre. Hver og en av disse ligger det mange muligheter, sier Rustenberg.

Selv om tapetet ved første øyekast ser ensfarget ut, så har den fire farger fint avstemte farger. Fargene er påført med fire ulike valser, og denne teknikken gir tapetet ekstra dybde og ekstra følelse av tekstur.

– Dette er farger som er lett å kombinere med andre farger. Og tapetet er supert som base for ulike uttrykk du ønsker i rommet, sier hun.

Se flere bilder
ser ut som lin

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

POPULÆR: Tapet med lintekstur er populært. I kolleksjonen Sans fra Storeys er linmønsteret kombinert med populære veggfarger som korngult, gråbrunt og dype grønntoner.        

En flott basis

Hun tar fram det korngule tapetet og viser.

– Dette kler både lyse og mørke gulv. Ved å tilføre ulike tepper og tekstiler kan man vri stilen og atmosfæren i den retningen man ønsker. Med et ensfarget viscoseteppe blir det elegant. Med et sisalteppe får du en naturlook.

Tepper med mønster kommer nå for fullt. Går man den retningen er det mange muligheter.

– Palmemønster er blant de store favorittene, og et teppe med palmemønster er et sprekt alternativ. Det finnes også lekre tepper med mønster mer ton-i-ton, med organiske eller geometriske mønster. Sofistikert og elegant, sier Rustenberg.

Ved å plukke opp farger fra tapetet, gulvet og teppet så får man en fin palett til andre element i rommet.

– Da får du en fin base som du kan jobbe videre med, og du har veien til den lune, elegante og hyggelige hotellstilen, avslutter hun. 

Se flere bilder
ton-i-ton

Foto: Storeys

FIN BASIS: Tapet, gulv og sofa i lyse ton-i-ton farger er en fin basis. Med teppe og tekstiler kan du vri stil og atmosfære her i mange ulike retninger.

Se flere bilder
palmemotiv

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

TEPPE: Et teppe med palmemotiv blir et friskt innslag til en lys base. Her er det mange fine farger å spille videre på. Teppet Sanderson Manila er fra InHouse Group.

Se flere bilder
kombinere materialer og overflater

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KOMBINASJONER: Det er ikke bare farger og mønster som skaper stilen, men at vi kombinerer materialet med ulike overflater, sier Torhild Rustenberg. 

Mer informasjon
Les mer
Dette ble brukt:

Tapet: Sans fra Storeys

Tepper: sisal og mønstret fra InHouse Group

Brun parkett: Segno fra Tarkett

Lyst gulv: Virtuo laminat fra Gerflor

Farger: Pure&Original

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.