Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik skaper du hotellstilen hjemme

Vi vil ha hotellstilen hjemme fordi den er lun, elegant og hyggelig. Bruk av tapet, tepper og tekstiler med ulike overflater og godt avstemte farger er de viktigste triksene for å ta hotellstilen hjem.

Annonse
Annonse
lintekstur og tremønster

MATERIALER: Hotellstilen kan skapes i mange farger. Tapet i lintekstur på veggene og tremønster på gulvet er en fin base.  Trekk inn tepper og tekstiler og velg farger som binder helheten sammen.        
(Bjørg Owren/ifi.no)

– Hotellene bruker mye tapet og tekstiler. Dette er materialer med taktile, teksturerte overflater som skaper kontrast, og gjør at det føles lunt, godt og eksklusivt, forklarer Torhild Rustenberg. Til daglig er det tepper som er hennes felt, hos InHouse Group, men hun samarbeider også med tapetleverandøren Storeys.

Materialer gir hotellfølelsen

ligner tekstil

ULIKE OVERFLATER: Et tapet med «mønster» som ligner tekstil, har en mer levende overflate og gir mer dybde til veggen enn en malt slett flate. Den tapetserte veggen ser elegant ut og bidrar til å dempe lyd. Derfor brukes tapet mye på hotell.        
(Bjørg Owren/ifi.no)

Når Rustenberg forklarer hvordan vi skal få til hotellstilen hjemme, bruker hun hyppig ordene tekstur og taktilt.

– Det betyr at overflaten har en struktur som skaper dybdeeffekt. Det motsatte er en helt slett flate. Du både ser og føler forskjellen når du stryker over flatene, forklarer hun.

For å demonstrere forskjellen legger fargeprøver med matt maling sammen med et tapet som ligner et tekstil av lin. Fargen ser tilnærmet lik ut, men vi opplever forskjell fordi overflatene er ulike.

– Den malte prøven gir en død farget flate, mens tapetet har en mer levende flate. Det er fordi den har mange elementer å spille på, som skaper en dybdeeffekt som gir liv til veggen. Denne forskjellen skaper en lunhet, man ikke oppnår i samme grad med matt maling, sier Rustenberg.

Lunt og hyggelig med tapet og teppe

ton-i-ton

GEOMETRISK: Tepper med mønster kommer mer og mer, og skaper stil og atmosfære. Et geometrisk mønster og farger ton-i-ton med gulv og vegg gir et elegant og sofistikert uttrykk. Teppet er fra Inhouse Group.        
(Storeys)

Tapet som har en overflate som ser ut som tekstil, brukes ofte på hotellene. De rommene vi tenker på når vi snakker om en eksklusiv hotellstil har sjelden malte slette vegger. Her er det som regel tapet på veggene, lange tunge gardiner og teppe på gulvet.

– Dette er viktig å tenke på når du skal gjenskape stilen hjemme, sier Rustenberg. Det er ikke bare farger og mønster som skaper stilen, men at vi kombinerer materialet med ulike overflater.

Populært med lintapet

ser ut som lin

POPULÆR: Tapet med lintekstur er populært. I kolleksjonen Sans fra Storeys er linmønsteret kombinert med populære veggfarger som korngult, gråbrunt og dype grønntoner.        
(Bjørg Owren/ifi.no)

Ensfarget tapet med lintekstur er veldig populært. Storeys har nettopp lansert en kolleksjon med noen av fargene som er mest populære nå.

– De tre mest populære veggfargene nå er en bruntone, en korngul tone og en mørk grønntone.

Velger man en av disse på veggen har man mange muligheter videre. Hver og en av disse ligger det mange muligheter, sier Rustenberg.

Selv om tapetet ved første øyekast ser ensfarget ut, så har den fire farger fint avstemte farger. Fargene er påført med fire ulike valser, og denne teknikken gir tapetet ekstra dybde og ekstra følelse av tekstur.

– Dette er farger som er lett å kombinere med andre farger. Og tapetet er supert som base for ulike uttrykk du ønsker i rommet, sier hun.

En flott basis

ton-i-ton

FIN BASIS: Tapet, gulv og sofa i lyse ton-i-ton farger er en fin basis. Med teppe og tekstiler kan du vri stil og atmosfære her i mange ulike retninger.
(Storeys)

Hun tar fram det korngule tapetet og viser.

– Dette kler både lyse og mørke gulv. Ved å tilføre ulike tepper og tekstiler kan man vri stilen og atmosfæren i den retningen man ønsker. Med et ensfarget viscoseteppe blir det elegant. Med et sisalteppe får du en naturlook.

Tepper med mønster kommer nå for fullt. Går man den retningen er det mange muligheter.

– Palmemønster er blant de store favorittene, og et teppe med palmemønster er et sprekt alternativ. Det finnes også lekre tepper med mønster mer ton-i-ton, med organiske eller geometriske mønster. Sofistikert og elegant, sier Rustenberg.

Ved å plukke opp farger fra tapetet, gulvet og teppet så får man en fin palett til andre element i rommet.

– Da får du en fin base som du kan jobbe videre med, og du har veien til den lune, elegante og hyggelige hotellstilen, avslutter hun. 

palmemotiv

TEPPE: Et teppe med palmemotiv blir et friskt innslag til en lys base. Her er det mange fine farger å spille videre på. Teppet Sanderson Manila er fra InHouse Group.
(Bjørg Owren/ifi.no)

kombinere materialer og overflater

KOMBINASJONER: Det er ikke bare farger og mønster som skaper stilen, men at vi kombinerer materialet med ulike overflater, sier Torhild Rustenberg. 
(Bjørg Owren/ifi.no)

Oppdatert: 13.05.2020  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Dette ble brukt:

Tapet: Sans fra Storeys

Tepper: sisal og mønstret fra InHouse Group

Brun parkett: Segno fra Tarkett

Lyst gulv: Virtuo laminat fra Gerflor

Farger: Pure&Original

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]