IFI logo
Se flere bilder
Hverdagsluksus med teppe på soverommet

Foto: Golvabia

Hverdagsluksus med teppe på soverommet

Med teppe på soverommet får du en myk start på dagen.

IFI

IFI
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et mykt, varmt og behagelig teppe på soverommet er det litt morsommere å stå opp om morgenen. Det gir deg et innslag av luksus som trengs i en hektisk hverdag. Og ikke bare er det godt å sette de bare føttene på – det gir også rommet et eksklusivt og lunt preg, og bør blant annet stå øverst på ønskelisten hvis du vil skape hotellstilen hjemme.

Les også: Inspirasjon til soverom.

Se flere bilder
Teppe på soverommet

Foto: Golvabia

LUKSUS: Der bare, kalde føtter skal settes ned på morgenen, er kun det beste godt nok. Her er Palermo Silver fra Golvabia.

Privat sfære

Mens det i hjemmets øvrige rom er vanlig å legge hardere gulv, som tregulv, laminat og vinyl, med løse tepper oppå, er det rom for å skeie litt ekstra ut på soverommet. Med et mykt, heldekkende teppe, markerer du den private sonen, og avgrenser den fra resten av boligen.

Se flere bilder
Heldekkende teppe på soverommet

Foto: Musum Interiør

ROLIG: Med teppe på gulvet, deilige tekstiler i sengen og dempede farger, kan du skape soveromsdrømmen. Teppet her er fra Musum Interiør og heter Natural Embrace i fargen Beige.

Stille om natten

I tillegg til å være lunt, varmt og litt eksklusivt, har tepper også den gode, praktiske egenskapen at de demper akustikken i rommet. De jager bort lyder, forbedrer romklangen og gjør det rett og slett bedre å oppholde seg der.

Se flere bilder
Viskoseteppe på soverommet

Foto: Intag

MYKT: Tepper både luner og demper akustikk. Ikke rart vi vil ha dem på soverommet! Her er Van Besouw 2605 fra Intag.

Velg riktig teppe

I prinsippet kan alle typer tepper brukes på soverommet. Her er det hva du ønsker av utseende, følelse, pris og egenskaper som bestemmer. Om du skal ha høy eller lav luv, ull eller syntetisk, mønstret eller ensfarget, bunner rett og slett i smak og behag. Men noen råd kan du ta med deg. Vil du ha et teppe som isolerer godt, for eksempel i et eldre, trekkfullt hus, kan det være lurt å gå for et teppe i ullkvalitet. Ønsker du et mykt teppe med silkeaktig, eksklusivt utseende, er det viskose og tencel du bør kikke etter. Husk uansett at det å velge teppe til et rom er akkurat som å velge maling eller tapet; det gjelder å se etter rett kvalitet til ditt bruk.

Se flere bilder
Rett teppe på rett sted

Foto: Danfloor

VELG RETT: Det gjelder å velge rett teppe til rett sted. Gjør deg derfor kjent med egenskapene. Dette teppet er fra Danfloor sin kolleksjon Evolution, i designet Geo Form.

Heldekk eller avpasset

Vegg-til-vegg-tepper, eller heldekkende tepper, har blitt mer og mer populært på soverom de siste årene. Og det er det gode grunner til. Det gir den myke, behagelige følelsen i hele rommet, og gir god isolasjon både med tanke på varme og lyd mellom etasjene. Det er også en god sklisikring, og med jevnlig renhold bidrar det til et godt inneklima, ved at det holder på støvet og hindrer at det virvler rundt i rommet.

Om ikke heldekkende teppe er noe for deg, eller du har et flott gulv du ikke vil skjule, kan du innrede soverommet med løse tepper. De er enkle å skifte ut og flytte på, noe som gjør det lettere å være litt mer vågal i farge- og mønstervalg.

Se flere bilder
Viskose-teppe på soverommet

Foto: InHouse

VISKOSE: Med viskose på gulvet, som BUGA Rugs Charles fra InHouse, blir det en drøm å stå opp.

Dette ble brukt

Hovedbilde/PERSONLIG: :

  • Teppe: Ateljé, Sand – GOLVABIA

LUKSUS: :

  • Teppe: Palermo Silver – GOLVABIA

ROLIG::

  • Teppe: Natural Embrace, 39-Beige – MUSUM INTERIØR

MYKT::

  • Teppe: er Van Besouw 2605 – INTAG

VELG RETT::

  • Teppe: Evolution, Geo Form – DANFLOOR

VISKOSE::

  • Tepper: InHouse, BUGA Rugs, Charles – INHOUSE GROUP
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.