Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Hverdagsluksus med teppe på soverommet

  •  
  •   Publisert:
  Golvabia
Med teppe på soverommet får du en myk start på dagen.
Teppe på soverommet
LUKSUS: Der bare, kalde føtter skal settes ned på morgenen, er kun det beste godt nok. Her er Palermo Silver fra Golvabia. Golvabia

Med et mykt, varmt og behagelig teppe på soverommet er det litt morsommere å stå opp om morgenen. Det gir deg et innslag av luksus som trengs i en hektisk hverdag. Og ikke bare er det godt å sette de bare føttene på – det gir også rommet et eksklusivt og lunt preg, og bør blant annet stå øverst på ønskelisten hvis du vil skape «hotellstilen» hjemme.

Privat sfære

Mens det i hjemmets øvrige rom er vanlig å legge hardere gulv, som tregulv, laminat og vinyl, med løse tepper oppå, er det rom for å skeie litt ekstra ut på soverommet. Med et mykt, heldekkende teppe, markerer du den private sonen, og avgrenser den fra resten av boligen.

Heldekkende teppe på soverommet
ROLIG: Med teppe på gulvet, deilige tekstiler i sengen og dempede farger, kan du skape soveromsdrømmen. Teppet her er fra Musum Interiør og heter Natural Embrace i fargen Beige. Musum Interiør

Stille om natten

Viskoseteppe på soverommet
MYKT: Tepper både luner og demper akustikk. Ikke rart vi vil ha dem på soverommet! Her er Van Besouw 2605 fra Intag. Intag

I tillegg til å være lunt, varmt og litt eksklusivt, har tepper også den gode, praktiske egenskapen at de demper akustikken i rommet. De jager bort lyder, forbedrer romklangen og gjør det rett og slett bedre å oppholde seg der.

Velg riktig teppe

I prinsippet kan alle typer tepper brukes på soverommet. Her er det hva du ønsker av utseende, følelse, pris og egenskaper som bestemmer. Om du skal ha høy eller lav luv, ull eller syntetisk, mønstret eller ensfarget, bunner rett og slett i smak og behag. Men noen råd kan du ta med deg. Vil du ha et teppe som isolerer godt, for eksempel i et eldre, trekkfullt hus, kan det være lurt å gå for et teppe i ullkvalitet. Ønsker du et mykt teppe med silkeaktig, eksklusivt utseende, er det viskose og tencel du bør kikke etter. Husk uansett at det å velge teppe til et rom er akkurat som å velge maling eller tapet; det gjelder å se etter rett kvalitet til ditt bruk.

LES OGSÅ: Tips til deg med teppetanker

Rett teppe på rett sted
VELG RETT: Det gjelder å velge rett teppe til rett sted. Gjør deg derfor kjent med egenskapene. Dette teppet er fra Danfloor sin kolleksjon Evolution, i designet Geo Form. Danfloor

Heldekk eller avpasset

Viskose-teppe på soverommet
VISKOSE: Med viskose på gulvet, som BUGA Rugs Charles fra InHouse, blir det en drøm å stå opp. InHouse

Vegg-til-vegg-tepper, eller heldekkende tepper, har blitt mer og mer populært på soverom de siste årene. Og det er det gode grunner til. Det gir den myke, behagelige følelsen i hele rommet, og gir god isolasjon både med tanke på varme og lyd mellom etasjene. Det er også en god sklisikring, og med jevnlig renhold bidrar det til et godt inneklima, ved at det holder på støvet og hindrer at det virvler rundt i rommet.

Om ikke heldekkende teppe er noe for deg, eller du har et flott gulv du ikke vil skjule, kan du innrede soverommet med løse tepper. De er enkle å skifte ut og flytte på, noe som gjør det lettere å være litt mer vågal i farge- og mønstervalg.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/PERSONLIG:
  • Teppe: Ateljé, Sand – GOLVABIA
LUKSUS:
  • Teppe: Palermo Silver – GOLVABIA
ROLIG:
  • Teppe: Natural Embrace, 39-Beige – MUSUM INTERIØR
MYKT:
  • Teppe: er Van Besouw 2605 – INTAG
VELG RETT:
  • Teppe: Evolution, Geo Form – DANFLOOR
VISKOSE:
  • Tepper: InHouse, BUGA Rugs, Charles – INHOUSE GROUP
Les også 7 trinn til hotellstil på soverommet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: