Kategorier

Meny

Konto

En luftig drøm av et soverom

Lys, rom og eleganse – hva mer kan man begjære?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En luftig drøm av et soverom

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Her står det ikke på plassen, og siden de som bor her behersker kunsten å ikke fylle opp med saker og ting, har inventaret godt med luft. En hel vegg med vinduer slipper inn mye lys, som fordeler seg vakkert rundt i soveværelset.

I tillegg er de store flatene veldig lyse, så for å gi rommet tiltrengt tyngde er noen nøye utvalgte elementer holdt i mørkere farger. Sengegavlen, bokhyllen og kisten, samt tapetet i den tilstøtende garderoben, står for de tyngre innslagene og bringer inn en opplevelse av helhet. 

Dele på Pinterest EN ANNEN TID: Inntrykket var mørkere, og farger og mønster var klare for utskiftning

EN ANNEN TID: Inntrykket var mørkere, og farger og mønster var klare for utskiftning

Lyst og levende

Alt panel er malt. Et mønstret tapet ble valgt der veggene ikke er panelt. Tapetet er tofarget i lyse nyanser, som ganske finurlig oppfattes som ensfarget fra noen vinkler, og gir litt bevegelse og liv sett fra andre.

Gulvet har brede planker, som hadde gulnet med tiden. For å gi det et friskere uttrykk, ble treverket først slipt, så beiset en anelse hvitt og til slutt lakkert. Kvist og tegninger synes, og totalinntrykket er veldig delikat. 

Dele på Pinterest TAPET OG TRE: Nymalt treverk og tofarget tapet i lyse nyanser gir liv.

TAPET OG TRE: Nymalt treverk og tofarget tapet i lyse nyanser gir liv.

Dele på Pinterest SAMME TAPET: Tapetet i garderoben er en mørkere utgave av soverommets, mens gulvet har fått samme behandling.

SAMME TAPET: Tapetet i garderoben er en mørkere utgave av soverommets, mens gulvet har fått samme behandling.

Mørke kontraster

I en av veggene er det en nisje, som er utnyttet til fulle og huser en plassbygget bokhylle. En umiddelbar tanke var å gi den samme farge som panelet, å «gjemme den». I stedet fikk den altså noen strøk med mørkegrå maling, og ble en mye mer spennende bakgrunn for bøker og gjenstander.

Den elegante sengegavlen er polstret og trukket med et mørkegrått tekstil, og fyller mye av veggen ved døren.

Garderoben ligger inntil soveværelset, og her har veggene fått en mørk utgave av det lyse tapetet. Samme tapetdesign i ulike farger får veldig forskjellige uttrykk, samtidig som uttrykket unngår å bli rotete. Gulvet har gjennomgått samme behandling som i sovedelen, og leder inn til skreddersydde skap. 

Dele på Pinterest KONTRAST: Tofarget tapet i grånyanser pryder veggene i garderoben. Samme tapet som i soverommet, kun fargene er forskjellige.

KONTRAST: Tofarget tapet i grånyanser pryder veggene i garderoben. Samme tapet som i soverommet, kun fargene er forskjellige.

Dele på Pinterest NISJE: Den mørkegrå fargen er fin bakgrunn for bøker, og matcher fargenyansen på sengegavl, kiste og tapetet i garderoben.

NISJE: Den mørkegrå fargen er fin bakgrunn for bøker, og matcher fargenyansen på sengegavl, kiste og tapetet i garderoben.

Mer informasjon om tapet

Borge/finndintapet

Dette ble brukt

Tak, listverk, dører og malte vegger: farge 0501‐Y01R

Lyst tapet: Piano, Melodie White 501 – FINNDINTAPET.NO

Gulv: slipt, beiset og lakkert

Mørkt tapet: Piano, Melodie Raven 504 – FINNDINTAPET.NO

Babykurv og understell: BABYSHOP.NO

Sengegavl: LG Interiør – LGB.NO

Skap: bygget på stedet av snekker

Bokhylle: farge S 7502-Y

Kiste, lamper, nattbord, teppe, pledd, speil, puter og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]