IFI logo
Se flere bilder
Få et lite stykke Norge på teppet

Foto: InHouse

Få et lite stykke Norge på teppet

Nå kan du få den kjente profilen av hoppbakken i Holmenkollen, et flyfoto av Frognerparken eller et par skispor i snøen på stuegulvet. En helt ny teppekolleksjon, inspirert av Norge, lanseres av InHouse i samarbeid med premiumprodusenten Kasthall.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

InHouse by Kasthall

– Vi har jobbet lenge med å lage en teppekolleksjon som henter frem noe av det essensielle og norske, og samtidig får det riktige og autentiske skandinaviske uttrykket. Vi er stolte av å kunne tilby denne kolleksjonen i samarbeid med Kasthall, sier Torhild Aune Rustenberg, Kreativ leder i InHouse, som selv har designet teppemønstrene.

Alle teppene i kolleksjonen «InHouse by Kasthall» er laget i ny New Zealand-ull og håndtuftet hos Kasthall i Kinna i Sverige. Teppene kommer i størrelsene 160x230 og 200x290. Teppene er til salgs i interiørbutikker, og er på vei ut i andre butikker der du kjøper møbler og tepper ellers.

Se flere bilder
Designeren

Foto: Robert Walmann/ifi.no

DESIGNER: – Det har vært inspirerende å få ta del i fagkompetansen og kjærligheten Kasthall har til håndverket sitt. Vi er stolte av å kunne tilby denne kolleksjonen i samarbeid med dem, sier Torhild Aune Rustenberg, Kreativ leder i InHouse.

I et samarbeid mellom den norske teppedistributøren InHouse og den kjente svenske kvalitetsprodusenten Kasthall, er stiliserte tegninger av Holmenkollen med Nasjonalanlegget for hopp på toppen, gangveiene mellom treene i Frognerparken og et skispor overført til en serie avpassede tepper. Sammen med den svenske kvalitetsprodusenten Kasthall har Inhouse utviklet en helt ny teppekolleksjon med design inspirert av Norge. Designene er laget av Torhild Aune Rustenberg, kreativ leder i InHouse.

Se flere bilder
Holmenkollen

Foto: InHouse

HOLMENKOLLEN: Den kjente profilen av hopptårnet i Holmenkollen, er et av motivene som pryder serien med tepper.

Holmenkollen i profil

Teppet «Holmenkollen» kommer i fargen lys grå, som gir assosiasjoner til den berømte Kollentåken. Designet tar utgangspunkt i den majestetiske hoppbakken, og mønsteret i teppet skapes ved å spille på teksturene og fargeforskjellene man får når man jobber med garn i ulike høyder og avslutninger. Teksturen i overflaten gjør teppet både mønstret og ensfarget på én og samme gang.

– Jeg kjører forbi Holmenkollbakken hver dag til jobb, og jeg elsker hvordan silhuetten av hoppbakken ruver i horisonten og kan sees fra så mange steder i Oslo og omegn, forteller Torhild Aune Rustenberg.

Se flere bilder
Landemerke

Foto: InHouse

LANDEMERKE: Holmenkollen er et kjent landemerke i Oslo. Hopptårnet på toppen av åsen er synlig fra lang avstand. Nå finnes motivet også som teppe.

Skispor i gråvær

​Lite er så norsk som langrennssporten, og for mange nordmenn er langrenn favorittrekreasjonen. Med teppedesignet Skispor er det mulig å ta med den gode følelsen av nypreppede skispor inn i hjemmet eller hytta. Skispor kommer i fargen lys grå.

Se flere bilder
Skispor

Foto: InHouse

SKISPOR: Mønsteret i snøen som dannes da preppemaskinen lager skispor kan du nu ta inn i stuevarmen. 

Frognerparken fra lufta

– Det var ved et tilfeldig Google-Maps-søk at jeg oppdaget hvilket vakkert mønster Vigelandsparken danner fra luften, forteller Aune Rustenberg. I designet «Frognerparken» har vi latt oss inspirere av parkanleggets veier, og laget et iøynefallende geometrisk teppedesign, sier Aune Rustenberg.

Teppet har en kombinasjon av skåren og boucle overflate og ulike garnhøyder. Det gir en vakker dybde, og også fargeforskjeller som forsterker mønsteret. Teppet kommer i fargene gressgrønn, høst og vinter. Grønnfargen illustrerer parken i vår- og sommersesongen, høst er en rusttone som representerer høstsesongen, og vinter er en lys gråfarge.

Se flere bilder
Stiliserte stier

Foto: InHouse

STILISERTE STIER: I fulgperspektiv får turveiene i Frogenerparken et tydelig geometrisk mønster. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.