Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik maler du huset raskest mulig

Med riktig verktøy, den rette malingen og noen gode triks, kan du spare mye tid når du maler fasaden.

 • <b>LANGT SKAFT:</b> Sett både rull og pensel på forlengerskaft, så rekker du høyere opp og sparer kroppen for mye tøy og bøy. Her er Jordan Ultimate Pensel Oval Ergonomisk 75mm på forlengerskaft.

  Foto: Jordan

 • <b>MYE MALING:</b> En god pensel av kvalitet tar opp mye maling og stryker det jevnt utover, slik at du slipper å dyppe så ofte. Her er Jordan Ultimate Pensel Vinklet Ute 120mm, Jordans raskeste pensel noensinne.

  Foto: Jordan

 • <b>RULL:</b> Med rull, som Jordan Perfect rullesett utendørs, maler du raskt! Bruk en pensel til å gå etter.

  Foto: Jordan

 • <b>TO OG TO:</b> Det er hyggelig med selskap, men det er også effektivt. Her påføres Butinox Selvrensende maling med pensel og rull.

  Foto: Butinox

Annonse
Annonse

Det å male huset kan virke som en stor og tidkrevende oppgave. Men ved å følge noen enkle tips kan du spare mye tid, og du får mer tid til overs til å gjøre ting du faktisk har lyst til – som å være med familie og venner og nyte sommerværet. Her er tipsene for å male huset raskest mulig:

Dekkefilt og plastfolie utendørs

TILDEKKET: En plastfolie beskytter grunnmuren mot malingsøl, og med dekkefilt på bakken unngår du søl på plattinger og asfalt.
(Chera Westman/ifi.no)

 • Ha utstyret i orden: Sørg for å ha alt du trenger tilgjengelig, så slipper du å bruke tid på å kjøre til fargehandelen mellom slagene.

 • Gjør godt forarbeid: Legger du litt energi i forarbeidet, blir selve malejobben enklere. Vask fasaden, skrap vekk blærer og skader, fjern eventuell løs maling, slip ujevnheter og grunn alt bart treverk. Gjør unna forarbeidet helgen før du skal male, så rekker treverket å tørke.

 • Dekk godt til: Ved å maskere rundt vindusruter og dører, dekke til terrassegulvet og grunnmur, slipper du å bruke tid på å fjerne malingsøl.

  LES OGSÅ: Tegn på at du bør male huset
Utendørsrull maling

RULL: Med rull, som Jordan Perfect rullesett utendørs, maler du raskt! Bruk en pensel til å gå etter.
(Jordan)

 • Velg kvalitetsmaling: En maling av god kvalitet har en konsistens som gjør at den er lettere å påføre og gir mindre sig. I tillegg finnes det i dag malinger med en rekke ekstrafunksjoner og smart teknologi, som blant annet sørger for å ta mer maling opp i penselen.

 • Bruk rull: Ved å påføre malingen med rull, maler du dobbelt så fort. Bruk en eksteriørrull til å få malingen opp på veggen, og en pensel til å etterstryke for å jevne ut strukturen og få en fin finish – og ikke minst komme til i kriker og kroker. Med en god rull og kvalitetsmaling får du lagt på nok maling, slik at fasaden blir tilstrekkelig beskyttet.
Pensel på forlengerskaft

LANGT SKAFT: Sett både rull og pensel på forlengerskaft, så rekker du høyere opp og sparer kroppen for mye tøy og bøy. Her er Jordan Ultimate Pensel Oval Ergonomisk 75mm på forlengerskaft.
(Jordan)

 • Bruk forlengerskaft: Ved å sette både rull og pensel på langt skaft, øker du rekkevidden betraktelig både i høyden og til sidene, og du kan male en mye større flate uten å bøye og strekke deg for mye. Det er også mye bedre for kropp og rygg.

 • Velg en kvalitetspensel: Når du maler med pensel, er det viktig å tenke på penselens evne til å ta opp maling. For jo mer maling du klarer å få på penselen på ett dypp, jo lenger kan du male før du må dyppe igjen. Ved å redusere antall dypp, sparer du mye tid. Gode pensler fordeler også malingen jevnt og mister ikke bust.

  LES OGSÅ: Pensel er pensel, samme det vel?

 • Jobb to og to: Ikke bare er det hyggeligere, det går også raskere å jobbe to og to! Førstemann påfører malingen med rull og sistemann etterstryker med pensel. Hvis begge bruker forlengerskaft, er dere ferdig før dere vet ord av det!
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]