Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Ønsk velkommen med et velholdt hus

  •  
  •   Publisert:
  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
En fin fasade er ikke alt. Men når det kommer til boligen, har den mye å si.
Velholdt fasade
VELHOLDT: Det er hyggelig å komme hjem til et velholdt hus og en trivelig uteplass. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Husets fasade og uteplass setter standarden allerede før du trår inn inngangsdøren, og danner grunnlaget for et godt førsteinntrykk. En velholdt fasade og en tiltrekkende uteplass gjør det mye hyggeligere å komme hjem etter en lang dag, og gir oss lyst til å tilbringe mer tid ute. Det er med dette vi ønsker velkommen hjem.

Men det handler også om mye mer enn det estetiske. Ved å ta godt vare på huset og uteplassen, vil du få en bolig som kan stå fin i mange år fremover, som blir rustet til å tåle norsk vær og vind, og som du slipper å bekymre deg for.

Ta vare på hagemøblene
SMÅ STEG: Det er ikke så mye som skal til for at det blir hyggelig å ønske velkommen. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Skal leve lenge

Vedlikeholdsmaling
ETT STRØK: Er overflaten i bra stand, men du vil friske opp eller bytte farge? Da finnes vedlikeholdsmalinger som kun krever ett strøk, som Front Vedlikeholdsmaling fra Beckers, her i fargen Balsa 031. Beckers

Huset ditt er trolig en av de største investeringene du gjør i løpet av livet. Da gjelder det å ta godt vare på det. Og med godt vedlikehold og litt ekstra omsorg, lever fasade og terrasse lenger. Er du flink til å pleie boligen, vil det også gå lengre tid mellom hver gang du må ta større grep, som å male, beise, bytte kledning eller lignende. Venter du for lenge med vedlikeholdet, kan prosjektet også bli mye mer omfattende og kostbart enn du hadde tenkt.

LES OGSÅ: Billigere å holde huset ved like

Skippertak holder ikke

Vi nordmenn elsker skippertak! Men når det kommer til vedlikehold av hus, er det ikke en særlig god oppskrift. Det er nemlig ikke slik at du må, eller bør, spare opp alt som skal gjøres til en sommer du tar en skikkelig sjau. Følg heller med på boligens tilstand og ta arbeidet litt etter litt. Skal huset males, er det ikke nødvendigvis slik at alle veggene trenger et strøk eller to samtidig. Noen vegger er mer utsatte enn andre, og må kanskje males før resten.

Velholdt fasade
BESKYTTELSE: Med jevnlig vedlikehold og god beskyttelse, kan huset stå pent og trygt i mange år. Her males huset i fargen 607 Gammelrød fra Butinox Furura. Butinox

Sett opp en vedlikeholdsplan

Følg med på husets tilstand
FØLG MED: Få oversikt over husets tilstand, slik at du kan sette inn nødvendige tiltak til rett tid. Nordsjö

For å holde oversikt over tilstanden, og for å vite når du bør gjøre hva, er det lurt med en gjennomtenkt vedlikeholdsplan. Det kan spare deg for både tid og penger. Planen skal gi deg en god oversikt, slik at du kan sette inn nødvendige tiltak til riktig tid. Da slipper du også ubehagelige overraskelser og kostnadene blir forutsigbare. En vedlikeholdsplan bør inneholde helt konkrete utbedringer og tidspunkt for når de bør gjøres. Få gjerne faglærte håndverkere til å sette opp planen for deg. De har god kunnskap om materialer, konstruksjon og systembehandling, og kan vurdere tilstanden til huset med trente øyne.

Dette ble brukt:

BESKYTTELSE:
  • Vegg: Butinox Futura Maling, 607 Gammelrød – BUTINOX FUTURA
ETT STRØK:
  • Vegg: Front Vedlikeholdsmaling, Balsa 031 – BECKERS
  • Vindu: Sjögras 090 – BECKERS
VELHOLDT:
  • Fasade: Ukjent
Les også Værguiden for årets utendørsarbeid

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons