Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Værguiden for årets utendørsarbeid

cloud_download
fullscreen
 • Værguiden for årets utendørsarbeid

  Foto: Jordan

 • Værguiden for årets utendørsarbeid

  Foto: Jordan

 • Værguiden for årets utendørsarbeid

  Foto: Flügger

 • Værguiden for årets utendørsarbeid

  Foto: Jordan

Her er guiden du trenger for å vite hva slags utendørsarbeid du kan gjøre når sola skinner, og hva som passer best når det småregner.

Annonse

Du trenger ikke å utsette arbeidet på huset utendørs bare fordi det er dårlig vær. Du må bare vite hvilket vær som er egnet for å utføre hvilke oppgaver.

Overskyet og opphold

Viser værmeldingen opphold, skyer og stabil temperatur, er det perfekt tid for å male utendørs. Det er nå du bør finne fram malingspann og rull.

– Tørt vær og stabil temperatur er det beste maleværet. Temperaturen bør være over 7-8 grader gjennom hele døgnet, og du bør unngå de verste solskinnsdagene, sier Jostein Brekka hos Jordan.

Overskyet og oppholdsvær er også godt egnet til beising av fasade eller terrasse.

LES OGSÅ: Tipsene du trenger for å male fasaden

Male ute overskyet

OVERSKYET: Utnytt en litt kjedelig, overskyet dag til å få unnagjort malearbeidet.

Strålende sol
Male i sola

SKYGGE: Skal du male en dag sola skinner, bør du holde deg på skyggesiden og male etter sola.

Som nevnt ovenfor er ikke strålende sol ideelt når huset skal males. Men det betyr ikke at du ikke kan male når sola skinner. Det gjelder bare å være litt obs.

– Gå etter sola. En vanlig feil mange gjør er at de starter med en vegg fordi den er i skyggen, så rekker de akkurat å bli ferdig før sola kommer rundt hjørnet. Da vil malingen kun skinnherde, og varmen kan gi solblærer. Mal heller etter at sola har rundet hjørnet, og ikke vil komme tilbake før neste dag, råder Thomas Sundmoen, teknisk sjef hos Flügger.

Men vær tålmodig før du går på en vegg der sola nettopp har varmet opp overflaten.

– Ikke mal med en gang sola har stått på veggen, for da er overflaten fremdeles varm. Så du bør vente litt, tipser Jostein Brekka.

LES OGSÅ: Pass på dette når du maler i varmen

Regn og grått

Hvis det er meldt regn og gråvær, sier det seg kanskje selv at du bør la penselen ligge. Derimot er en regnværsdag perfekt for å vaske terrasse og fasade.

Regnvær er vaskevær. Da får du naturlig hjelp til rengjøringen ved at regnet løsner opp skitten. Det bør være litt overskyet for at kjemien skal få jobbe litt uten at det tørker. Så lav temperatur og litt regn er perfekt. Å vaske i sola er nesten umulig. Vannet fordamper fort og vaskemiddelet tørker, forklarer Brekka.

Vaske terrassen i regnet

VASKEVÆR: Overskyet og litt regnvær er helt ideelt for å vaske både terrasse og fasade.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]