Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Maletips: Mal alltid to og to

Når veggen på huset skal males, gjelder det å være to om jobben.

  • <b>HUSVASK:</b> Alt arbeid på huset går raskere når dere er flere – også husvasken, som alltid må gjøres før selve malejobben. (Foto: Jordan)

    Foto:

  • <b>SPRØYTE:</b> Trikset om å male to og to sammen gjelder også når du bruker sprøyte til å påføre malingen. En påfører og nestemann stryker etter med pensel. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

    Foto:

  • <b>SAMARBEID:</b> Jobben går mye raskere når dere deler oppgavene mellom dere to og to. (Foto: Butinox)

    Foto:

Annonse
Annonse
Malesprøyte

SPRØYTE: Trikset om å male to og to sammen gjelder også når du bruker sprøyte til å påføre malingen. En påfører og nestemann stryker etter med pensel. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Skal du male huset i sommer, gjelder det å få hjelp. For å male et helt hus – eller deler av det – er en stor jobb. Inviter venner og familie på dugnad, disk opp med noe godt på grillen og ta et skikkelig tak alle sammen. Da går jobben raskt, og det blir i tillegg mye hyggeligere.

Men ikke gå i gang med én del av huset hver. Trikset for å få jobben til å gå dobbelt så fort, er å være to og to på samme område.

– Gjør som proffene – vær to som jobber sammen. Den ene går foran med malerull på forlengerskaft og legger malingen fyldig på veggen. Den andre går etter med bred pensel på forlengerskaft, og stryker ut rullemønsteret og arbeider inn malingen i veggen. Penselen skal bare surfe over flaten og ta bort grengen, sier Jostein Brekka hos Jordan. 

Vær klar

Husk å forberede godt før folk kommer. Kjøp inn alt du trenger av verktøy og maling, og legg det klart. Dekk til flater, masker det som maskeres kan, og legg en god plan for hvem som skal gjøre hva i forkant. Så er det bare å invitere en kompis eller tre, så blir huset malt i en fei!

Husvask

HUSVASK: Alt arbeid på huset går raskere når dere er flere – også husvasken, som alltid må gjøres før selve malejobben. (Foto: Jordan)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]